Loading...

هل، معرفی کوتاهی از هل

هل، معرفی کوتاهی از هل

هل، معرفی کوتاهی از هل : اسم علمی هل Elettaria cardamomum Maton می باشد.

خانواده

Zingiberaceae (Ginger Family)

نام های دیگر هل

Small Cardamom, Lesser Cardamom, True Cardamom, Malabar Cardamom, Green Cardamom

  • هل یک گیاه بومی هند و یک گیاه چند ساله است که به خانواده زنجبیل تعلق دارد.
  • میوه خشک شده هل که به عنوان ملکه ادویه ها لقب گرفته است
  • یکی از عجیب ترین و جالب ترین ادویه های جهان است.
  • گیاه هل معمولا در جنوب هند کرالا و تامی نادو و کارناتاکا دامنه های غربی گهات یافت می شود.
  • امروزه هل در نپال، سریلانکا، گواتمالا، مکزیک، تایلند و آمریکای مرکزی پرورش داده می شود.
  • هل به عنوان خوشبو کننده دهان استفاده می شود.
  • ارزش غذایی خوبی دارد و در طیف وسیعی از شیرینی ها استفاده می شود.

 

هل در فرهنگ کشور هند

  • هل یکی از عناصر مهم garam masala است در بسیاری از غذاهای گیاهی و غیر گیاهی هندی استفاده می شود.
  • چای و قهوه ساخته شده با هل خوش طعم است.
  • روغن موجود در دانه ها و غلاف به عنوان یک عامل محرک در عطرها استفاده می شود.
  • این گیاه تا ارتفاع ۶ تا ۱۰ فوت رشد می کند.
  • شاخه ها دو ردیف از برگ های سبز تیره را دارد که حدود ۲ اینچ طول دارند.
  • برگ ها دراز و نیزه ای شکل هستند.
  • گل های کوچک و زردرنگ روی خوشه ها ظاهر می شوند و خوشه ها به طور مستقیم از زیرزمین بیرون می آیند.
  • میوه های هل بیضوی و یا  کشیده است و کپسول ها دارای رنگ سبز مایل به قهوه ای است
  • و هر کپسول حاوی ۱۵ تا ۲۰ دانه است که به صورت جفت به هم متصل شده اند.
  • دانه های هل دارای عطر و طعم گرم، کمی تند و بسیار معطر هستند.

تکثیر، کاشت و برداشت

  • هل به صورت رویشی به وسیله قلمه کردن ریزوم یا توسط دانه ها تکثیر می شوند.
  • برای تکثیر رویشی ریزوم ها از توده های بگ گیاهان درحال رشد گرفته می شوند
  • و به قسمت های کوچکی تقسیم می شوند و کاشته می شوند.
  • بذرها ممکن است از میوه های کاملا رسیده یک گیاه بالغ و سالم حداقل ۵ ساله جمع آوری شوند.
  • آنها ممکن است شسته و بلافاصله کاشته شوند
  • و یا می توانند با خاکستر مخلوط شوند و یک هفه قبل از کاشت خشک شوند.
  • آنها را می توان در بسترهایی که دارای خاک های غنی شده با مواد آلی هستند کاشت.
  • این گیاه خاک های لومی غنی شده با موارد ارگانیکی که دارای PH، ۵.۰ تا ۶.۵ هستند را ترجیح می دهند.
  • این گاه تحت سایه معتدل به خوبی رشد می کند.
  • بذرها پس از ۵ تا ۷ هفته بعد از کاشت جوانه می زنند و آماده انتقال به زمین هستند
  • در این شرایط این جوانه ها ۲۵ تا ۳۰ سانتی متر ارتفاع دارند و چند برگ روی آنها ایجاد شده است.

 

مراقبت از نشای هل

  • نشاء را با مالچ محافظت کنید.
  • خاک را مطوب نگه دارید و از آبیاری بیش از حد استفاده مکنید.
  • برای جلوگیری از حملات قارچی گاهی اوقات مخلوط بوردو را اسپری کنید.
  • علف های هرز را به طور مرتب بکنید و شاخه های مرده و قدیمی را هرس کنید.
  • مالچ کردن، تنظیم سایه، استفاده از کود و آبیاری درست برای رشد مناسب گیاه هل ضروری است.
  • گیاه هل در مناطقی که ۹۰۰ تا ۱۳۷۰ متر بالاتر از سطح دریا
  • و محیط هایی که دارای محیط گرم و مرطوب و بارندگی توزیع شده یکسان هستند به خوبی رشد می کنند.
  • کاشت معمولا در ماه ژوئن (۱۱ خرداد تا ۹ تیر) تا ژولای(۱۰ تیر تا ۱۰ مرداد) انجام می شود.
  • این گیاهان سایه را ترجیح می دهند.
  • گیاه هل ممکن است سه سال بعد از کاشت شروع به ایجاد کپسول میوه کند
  • که ممکن است ۴ تا ۵ ماه بعد از کشت باشد.
  • گلدهی در ماه های آوریل(۱۱ فروردین تا ۱۰ اردیبهشت) تا می آغاز می شود
  • و تا ژانویه(۱۱ دی تا ۱۱ بهمن) – آگوست(۱۱ مرداد تا ۹ شهریور) ادامه پیدا می کند.
  • کپسول ها در بازه زمانی ۳۰ تا ۴۰ روز می رسند.
  • میوه های برداشت شده با قرار گیری نور آفتاب یا با حرارت دادن خشک می شوند.
  • کپسول هایی که دارای رنگ سبز یکنواخت نیستند با استفاده از پودر سفید کننده، دی اکسید گوگرد یا پراکسیئ هیدروژن سفید می شوند.
  • بعد از اولین تولید محصول، تا ده یا پانزده سال بعد ( بسته به گونه کشت شده) تولید محصول بالاتر و پایدارتر خواهد بود و بعد از آن کم کم گیاه از بین می رود.

مشکلات و مراقبت ها

  • گیاهان هل تحت تاثیر تعدادی از بیماری های ناشی از ویروس، قارچ ها و باکتری ها قرار دارند.
  • بیماری موزائیک یکی از مهمترین بیماری های هل است.
  • گیاهان بیمار را نمی توان درمان کرد.
  • اما با استفاده از نهال های سالم، بررسی های مداوم گیاهان، اجتناب از کشت ریزوم های آلوده
  • و استفاده از وسایل مکانیکی که بیماری را انتقال نمیدهند می توان میزان آسیب پذیری را کم کرد.
  • بیماری پژمردگی یکی دیگر از بیماری هایی است که در تمام نواحی کاشت هل دیده می شود.
  • شدت بیماری را می توان با ارائه سایه مناسب کاهش داد.
  • انواع مختلف لکه های برگی برگ ها را تحت تاثیر قرار می دهد.
  • استفاده از قارچ کش ها می تواند در کنترل بیماری تاثیر داشته باشد.

خرید انواع هل

برای خرید انواع هل با شماره تلفن های ۰۲۱۷۷۵۲۶۷۴۲ و ۰۹۳۸۰۶۲۶۸۲۲ تماس حاصل فرمایید.

تهیه و تنظیم از هربال مارکت

نویسنده: مهدی قنبری

درباره مهدی قنبری

سلام خدمت همه فعالین حوزه گیاهان دارویی من مهدی قنبری کارشناسی ارشد گیاهان دارویی از دانشگاه تربیت مدرس تهران هستم. در مقطع کارشناسی از رشته باغبانی دانشگاه تبریز فارغ التحصیل شده ام. مدتی به عنوان مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی فعالیت داشته ام و اکنون در زمینه بازاریابی و فروش و کشت و کار گیاهان دارویی فعالیت می کنم. مطمئنا تمام اطلاعات بدست آمده از تجارب مزرعه ای و بازاری خود را با قلم خود به اطلاع شما خواهم رساند امیدوارم که مورد پسندتان واقع گردد. منتظر نظرات سازنده شما برای بهبود وضعیت سایت هستیم. باتشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

 
 
 

پاسخ معادله زیر را وارد کنید * مهلت سه دقیقه ای معادله به اتمام رسیده، جهت دریافت معادله جدید روی دکمه کناری آن کلیک کنید.