Loading...

نحوه استفاده از علف لیمو در آشپزی

نحوه استفاده از علف لیمو در آشپزی

نحوه استفاده از علف لیمو در آشپزی : شما می توانید علف های لیموی تازه را در فروشگاه های مواد غذایی تهران پیدا کنید. علف لیمو تازه معمولا در بسته های حاوی ۲ یا ۳ ساقه به فروش می رسد. هنگام خرید علف لیمو تازه به ساقه های معطر و فرم قوی و رنگ زرد قسمت پایین علف لیمو (نزدیکی ریشه ها) و رنگ سبز بالای ساقه ها دقت کنید. از خرید ساقه هایی که شل هستند و از هم جدا هستند و ساقه هایی که قهوه ای شده اند و یا از بین رفته اند جلوگیری کند. این نوع علف لیمو کهنه هستند و احتمالا دیگر معطر و مغذی نیستند.

نکته: اگر شما نمی توانید علف لیمو را به صورت تازه پیدا کنید بخش فریزر را چک کنید. علف های لیمو فریز شده غالبا در بسته هایی که حدود ۶ تا ۸ ساقه هستند به فروش می رسد.

برداشتن برگ های بیرونی سفت شده

قسمت های نرم و تازه تر علف لیمو همان چیزی است که شما می خواهید در آشپزی استفاده کنید و در زیر برگ های بیرونی قرار گرفته است. این لایه ها را با انگشت بردارید. آنچه شما بدست خواهید آورد یک ساقه زرد کم رنگ است که نرم تر است و به سادگی برش می خورد.

قطع کردن ریشه ها

برای قطع کردن ریشه ها که در پایینتر بخش گیاه وجود دارد از چاقوی تیز استفاده کنید. اگر حدود ۲ اینچ از انتهای ساقه را بردارید شما می توانید کل ریشه ها را را کمی ساقه بیشتر بردارید.

برش علف لیمو

حالا شما می توانید علف لیمو را به راحتی برش بزنید. از انتهای ساقه (جایی که ریشه ها بودند) شروع کنید و تکه های نازک ایجاد کنید.

قسمت های بالای ساقه را نگه دارید

وقتی که به دو سوم از ساقه رسیدید برش دادن را متوقف کنید چون قسمت های بالایی ساقه سبز و چوبی هستند اما هنوز هم در سوپ و پخت غذا مورد استفاده قرار می گیرد. همین کار را برای ساقه های دیگر انجام دهید و علف لیمو را برای دستور العمل غذایی استفاده کنید (شما می توانید تمام ساقه ها را برای استفاده های بعدی آماده کنید).

اصلاح علف لیمو

چونکه علف لیمو سخت و فیبری است ممکن است برش دادن آن در آینده کمی سخت شود. اگر می خواهید علف لیمو را در فرآیند غذایی خود قرار دهید حدود ۱ تا ۲ دقیقه آن را در هاون بکوبید.

توجه: استفاده از برش های علف لیمویی که ضخیم تر برش خورده اند سخت تر است و مهمانان شما در نهایت آنها را بیرون خواهند آورد.

اصلاح علف لیمو آماده برای استفاده

علف لیموی شما حالا باید ظریفتر شده باشد و تقریبا ساقه ها سبز و زرد باشند و حالا این ساقه ها برای استفاده در دستورالعمل هایی مانند سوپ آماده است (توجه داشته باشید که هنوز نیاز است که علف لیمو حداقل ۵ دقیقه در غذا جوشانده شود تا به اندازه کافی نرم شود و بتوانید آن را بخورید). بلافاصله علف لیمو را استفاده کنید و یا اینکه آنها را بسته بندی کنید و آن را در فریزر نگهداری کنید.

استفاده از قسمت بالایی ساقه

علف لیمو دارای دور ریزی بسیار کمی است. شما می توانید از بالای ساقه استفاده کنید و حتی از قسمت های بالایی ساقه برای طعم دهی به سوپ استفاده کنید. خیلی ساده با چاقوی دندانه دارد خود چند برش در طول علف لیمو ایجاد کنید و دو طرف علف لیمو را نگه دارید و چند بار به هم بکوبید و یا اینکه در هاون بکوبید تا عطر و طعم آن آزاد شود. بعد آن را به سوپ خود اضافه کنید. حتما به مهمانهای خود بگویید که ساقه های علف لیمو را بیرون بیاورند.

کاربرد علف لیمو در آشپزی

علف لیمو یک علف بومی هند است که به طور گسترده در غذاهای آسیایی استفاده می شود. علف لیمو یک گیاه چند ساله همیشه سرسبز است که که ۳ تا ۶ فوت و به صورت آبشاری بلند می شود. این گیاه نقش مهمی در بسیاری از غذاهای جنوب شرقی آسیا ایفا می کند و عطر و طعم منحصر به فردی را به نوشیدنی های سرد اضافه می کند. در روزگاران نه چندان دور پیدا کردن علف لیمو در بازارهای آسیایی تقریبا غیر ممکن بود. اما این روزها شما می توانید علف لیمو را حتی در سوپر مارکت ها پیدا کنید. علاوه بر اینکه مصرف علف لیمو در آشپزی، شما می توانید از آن در درمان بسیاری از بیماری ها مانند مشکلات معده، تب و افسردگی استفاده کنید و به عبارت دیگر مصرف دارویی دارد. همانطور که از نام گیاه علف لیمو پیداست، این گیاه دارای عطر و طعم لیمو است و می توان آن را به صورت تازه خشک و یا پودری استفاده کرد.

نحوه انتخاب علف لیمو

بخش عمده ای از عطر و طعم علف لیمو در بخش پایین علف لیمو قرار دارد به همین دلیل است که در اکثر مارکت ها هنوز هم علف گیاه را از قسمت پایین بریده و تیغه ها هنوز به آنها متصل هستند.  ساقه های باید دارای رنگ سبز کمرنگ باشند و بخش پایینتر که ریشه ها در آنجا قرار دارند باید زرد رنگ باشند.

نحوه آماده سازی

به طور کلی دو روش برای استفاده از علف لیمو در آشپزی ها وجود دارد. برای استفاده از علف لیمو در چای، سوپ، و موارد دیگر پایه علف لیمو را تمیز کنید ساقه ها را با کنار چاقو بسابید تا روغن و اسانس علف گیاه آزاد شود و بعد آنها را به صورت ۱ یا ۲ اینچ برش بزنید. قبل از خوردن این قطعات را بردارید (آنهایی که سفت هستند) یا آنها را بخوردید (آنهایی که نرم هستند).

برای استفاده از علف لیمو در کارنادها، سیب زمینی، سالاد، پاستا و غیره قسمت بالا و پایین ساقه ها را تمیز کنید، شما تنها باید از ۴ اینچ پایین علف لیمو استفاده کنید. قبل از ریز ریز کردن، لایه بیرونی خشک و سفت شده را بردارید. شما می توانید از این قسمت ها در آشپزی هایی که طبخ طولانی تری دارند استفاده کنید. اگر می خواهید عطر و طعم علف لیمو قویی داشته باشید آن را همراه با مواد معطر دیگر استفاده کنید. برای اینکه عطر و طعم تازه تری داشته باشید آن را در انتهای فرآیند آشپزی به غذا اضافه کنید.

اگرچه ساقه های علف لیمو یک فوت یا بیشتر طول دارند تقریب تمام عطر و طعم در ۵ اینچ (یا بیشتر) انتهای ساقه قرار دارد. برای دستیابی به این عطر و طعم قسمت های نازکتر را انتخاب کنید و از پایه گیاه شروع به برش کنید و قسمت های چوبی را جدا کنید. بعد لایه های بیرونی که سفت شده اند را بردارید تا به قسمت های مناسبتری از ساقه دست پیدا کنید (شما می توانید تمام این قسمت ها را برای ساخت چای مسکن استفاده کنید آنها را ۵ دقیقه در آب جوش قرار دهید و بعد بیرون بیاورید). علف لیمو کاملا فیبری است  و می توانید برای دست یابی به عطر و طعم عالی آن را ریز ریز کنید و برای این کار به یک چاقوی تیز نیاز دارید.

نحوه نگهداری

برای ذخیره سازی گیاه علف لیمو را دو تا سه هفته در پلاستیک قرار دهید یا برای ۶ ماه فریز کنید.

تهیه و تنظیم

  • تهیه و تنظیم از هربال مارکت
  • انتشار این مقاله با ذکر نام نویسنده و منبع بلامانع است
  • نویسنده: مهدی قنبری

 

درباره مهدی قنبری

سلام خدمت همه فعالین حوزه گیاهان دارویی من مهدی قنبری کارشناسی ارشد گیاهان دارویی از دانشگاه تربیت مدرس تهران هستم. در مقطع کارشناسی از رشته باغبانی دانشگاه تبریز فارغ التحصیل شده ام. مدتی به عنوان مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی فعالیت داشته ام و اکنون در زمینه بازاریابی و فروش و کشت و کار گیاهان دارویی فعالیت می کنم. مطمئنا تمام اطلاعات بدست آمده از تجارب مزرعه ای و بازاری خود را با قلم خود به اطلاع شما خواهم رساند امیدوارم که مورد پسندتان واقع گردد. منتظر نظرات سازنده شما برای بهبود وضعیت سایت هستیم. باتشکر

2 Replies to “نحوه استفاده از علف لیمو در آشپزی”

  1. محمد صادق پیش بین

    Reply

    با تشکر از جناب مهندس قنبری
    لطف شما همیشه شامل حال جامعه گیاهان دارویی کشور ، بوده و هست .
    اینکه در فضای اینترنتی و فضای مجازی این چند متدت بسیار جستجو کردم ، ولی اطلاعات جامع و کاملی
    مانند مقاله بالا به زبان فارسی پیدا نکردم .
    بسیار عالی هست که شما دستور استفاده از علف لیمو تازه را در سایت خود قرار دادید . بسیار عالی هست

    1. مهدی قنبری (Post author)

      Reply

      استاد پیش بین از لطف و حمایت شما بینهایت سپاسگذارم

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

 
 
 

پاسخ معادله زیر را وارد کنید * مهلت سه دقیقه ای معادله به اتمام رسیده، جهت دریافت معادله جدید روی دکمه کناری آن کلیک کنید.