Loading...

خواص بی نظیر چای کامبوجا

خواص بی نظیر چای کامبوجا

خواص بی نظیر چای کامبوجا

خواص بی نظیر چای کامبوجا : چای کامبوجا Kombucha که چینی ها آن را به عنوان اکسیر جاودانگی می شناسند دارای عمری بیش از ۲۰۰۰ سال است و یک نوشیدنی است که دارای خواص سلامتی فراوانی برای قلب، مغز و به خصوص روده شما است. اما چگونه این نوشیدنی قدیمی باعث تغییرات زیادی در بدن شما می شود؟ با توجه به فرایند تخمیر در تولید ، چای کامبوجا شامل باکتری های مفید بسیار زیادی به نام پروبیوتیک است. این باکتری سیستم گوارش شما را تنظیم می کند و سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می کند چونکه مواد مغذی را جذب می کند و با عفونت ها و بیماری ها مبارزه می کند.  ۸۰ درصد از سیستم ایمنی بدن شما در سیستم گوارش یافت می شود و روده  شما دومین بخش سیستم عصبی شما است. نوشیدن چای کامبوجا می تواند به تقویت سیستم ایمنی شما کمک کند و طیف وسیعی از خواص سلامتی را برای شما به ارمغان آورد.

چای کامبوجا چیست؟

حتما در خواص بی نظیر چای کامبوجا مطالبی به گوشتان خورده است. چای کامبوجا یک نوشیدنی تخمیر شده  است که شامل چای سیاه و قند (که از منابع مختلف مانند قند نان، میوه یا عسل بدست می آید) است که به عنوان یک غذای پروبیوتیک کاربردی استفاده می شود. چای کامبوجا حاوی کلونی باکتریایی و مخمر است که فرآیند تخمیر را با شکر ترکیب می کند. بعد از تخمیر، چای کامبوجا گازدار شده و غلظت بالایی به خود میگیرد. که حاوی سرکه، ویتامین B، آنزیم ها، پروبیوتیک ها و اسید ها ( استیک، گلوکونیک و لاکتیک) است.

این باکتری ها به عنوان باکتری های تولید کننده سلولوزی شناخته می شوند آنها سلولز تولید می کنند و از آن به عنوان یک سپر برای سلول ها استفاده می کنند. محلول چای شکر با باکتری ها تخمیر می شوند و معمولا به عنوان Scooby شناخته می شود. اگر چه چای کامبوجا با چای سیاه ساخته می شود اما می توانید با ترکیب چای سبز نیز ساخته شود. برخلاف ادعاهای کلی، Scooby یک قارچ کامبوجا نیست.  ممکن است پیدا کردن چای کامبوجا برای خرید کمی سخت باشد اما معمولا در فروشگاه های مواد غذایی طبیعی و در برخی از مارکت ها فروخته می شوند. پروبیوتیک هاحاوی موارد زیر هستند.

  • گلوکوناتسوباکتر (بیش از ۸۵ درصد در اکثر موارد)
  • استوباکتریا ( کمتر از ۲ درصد)
  • لاکتوباسیلوس ( حدود ۳۰ درصد در برخی موارد)
  • زیگوساکهارومیس (بیشتر از ۹۵ درصد)

ارزش غذایی چای کامبوجا

خواص بی نظیر چای کامبوجا : مردم در مورد کالری چای کامبوجا نگران هستند. اگر چه ارزش غذایی به برند و الگوهای دم کردن خانگی بستگی دارد اما به طور کلی چای کاموجا ارگانیک شامل موارد زیر است.

  • ۶۰ کالری
  • ۲۰ میلی گرم سدیم
  • ۱۴ گرم کربوهیدرات
  • ۴ گرم شکر
  • ۱۰۰ میکروگرم فولات (۲۵ درصد در روز مورد نیاز است)
  • ۳۴ گرم  ویتامین B2 یا ریبوفلاوین (۲۰ درصد در روز مورد نیاز است)
  • ۴ میلی گرم ویتامین B6 (20 درصد در روز مورد نیاز است)
  • ۳ میلی گرم تیامین یا ویتامین B1 (20 درصد در روز مورد نیاز است)
  • ۴ میلی گرم نیاسین یا ویتامین B3 (20 درصد در روز مورد نیاز است)
  • ۱.۲ میکروپرم ویتامین B12 (20 درصد در روز مورد نیاز است).

چای کامبوجا از بیماری های مختلف جلوگیری می کند

در حالی که خواص بی نظیر چای کامبوجا بر بیشتر اندام انسان به اثبات رسید است اما بیشتر روی روده تمرکز کرده است. شواهد به خوبی نشان می دهد که این چای دارای آنتی اکسیدان های قوی می باشد و این ماده می تواند به سم زدایی کمک کند. چای کامبوجا از بیماری های بدن جلوگیری می کند. در اصل آنتی اکسیدان های موجود در این چای می تواند با بیماری هایی که ایجاد التهاب می کنند مبارزه کنند. این چای کاهش دهنده التهاب است و به طرز طبیعی سم زدایی بدن را انجام می دهد و به طور قابل توجهی می تواند خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش دهد.  یکی از دلایل این امر این است که آنتی اکسیدان ها باعث کاهش استرس اکسیدانی که می تواند به سلول ها آسیب برسانند می شود. قرار گیری در معرض غذاهای فراوری شده و مواد شیمیایی موجود در محیط می تواند این استرس را ایجاد کند و باعث التهاب مزمن شود. گرچه چای سیاه حاوی آنتی اکسیدان ها است، تحقیقات نشان می دهد که فرایند تخمیر چای کامبوجا، آنتی اکسیدان هایی را تولید می کند که در چای سیاه وجود ندارد (مانند اسید گلیسیک). چای کامبوجا می تواند فعالیت دو آنتی اکسیدان مهم (به ویژه گلوتاتین پر اکسیداز و کاتالاز) را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین در دسامبر سال ۲۰۱۶ متابولیت ایزورامنیت در چای کامبوجا کشف شد. کوورستین (کورستین) با طول عمر و خواص ضد سرطانی عالی همراه است. تحقیقات دانشگاه لتونی در سال ۲۰۱۴ نشان می دهد که مصرف چای کامبوجا  دارای ۴ ویژگی اصلی سم زدایی، آنتی اکسیداسیون، انرژی بخش بودن و ارتقا سیستم ایمنی است. چای کامبوجا می تواند بسیاری از عفونت ها و بیماری ها را درمان کند.

خواص بی نظیر چای کامبوجاپشتیبانی از سلامت روده

به طور طبیعی آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد مقابله می کنند و سیستم گوارشی را بهبود می بخشد. با این حال بیشترین خاصیت چای کامبوجا کمک به هضم است و این به خاطر سطح بالایی از اسیدهای مفید، پروبیوتیک ها، اسیدهای آمینه و آنزیم ها است. بعضی از مطالعات خاصیت چای کامبوجا را برای پیشگیری و بهبود زخم معده نشان داده اند. چای کامبوجا می تواند سیستم گوارش را به تعادل برساند و به جذب باکتری های خوب کمک می کند.  اگر چه چای کامبوجا حاوی باکتری است اما این باکتری ها پاتوژن های مضر نیستند. در عوض آنها گونه های مفیدی از باکتری هستند که با پاتوژن های بد موجود در روده و دستگاه گوارش ( به نام آپاتوژن ها) رقابت می کنند. در حقیقت خواص بی نظیر چای کامبوجا از تراکم و تنوع باکتری هایی که دراخل آن هست نشات میگیرد.

چای کامبوجا به بهبود وضعیت روحی کمک می کند

چای کامبوجا نه تنها به هضم کمک می کند بلکه از ذهن و روح شما محافظت می کند و این به دلیل ویتامین B است که در این چای وجود دارد. ویتامین B به خصوص ویتامین B12 به افزایش سطح انرژی و سلامت روان کمک می کند. مکمل های حاوی ویتامین B12 گاهی اوقات می تواند حاوی محصولات کامبوجا خشک باشند. چای کامبوجا در سلامت روان نقش دارد. افسردگی می تواند یکی از علائم درست کار نکردن روده باشد و نقش مهمی را در التهاب روده ایفا می کند. علاوه بر خواصل چای کامبوجا، این چای می تواند ارتباط درستی بین روده و مغز ایجاد کند و از تاثیرات اضطراب و افسردگی جلوگیری می کند و یا آن را به حداقل می رساند.

کامبوجا مفید برای ریه ها

یکی دیگر از خاصیت چای کامبوجا این است که می توان برای درمان بیماری های تنفسی استفاده شود، مخصوا برای درمان بیماری سیلیکوزیس که یک بیماری ریه است که به علت مواجهه مکرر با ذرات سیلیس حاصل می شود. دانشمندان چینی کشف کرده اند که استنشاق چای کامبوجا ممکن است راهی برای درمان بیماری های ریوی ناشی از استنشاق مواد خطرناک باشد.

کامبوجا عامل قوی آنتی باکتریال

از آنجا که گونه های باکتریایی در کامبوجا یافت می شود نوشیدن آن باعث می شود که این باکتری های مفید با باکتری های بد مبارزه کنند و عفونت ها را از بین می برد. در مطالعات آزمایشگاهی کامبوجا اثرات ضد باکتریایی روی باسیل کولی می گذارد.

کامبوجا و کمک به درمان دیابت

مطالعات مختلف نشان داده است که به علت عملکرد آنتی اکسیدان های موجود در چای کامبوجا، علادم قند خون کاهش داده می شود و از دیابت جلوگیری می کند. مصرف چای کامبوجا می تواند از بیماری دیابت جلوگیری کند و از چاقی هایی که به علت دیابت ایجاد شده اند جلوگیری کند. این گفته ها در مورد عملکرد کبد و کلیه نیز صادق است. خواص بی نظیر چای کامبوجا در لاغری انسان نیز به اثبات رسیده است.

چای کامبوجا کمک می کند تا کبدی سالم داشته باشید

از آنجا که کبد به عنوان فیلتر کننده عمل می کند جز قسمت های مهم بدن عمل می کند که نقش مهمی در سلامت عمومی ایفا می کند. آنتی اکسیدان های موجود در چای کامبوجا می تواند کبد را از آسیب های ناشی از مصرف بیش از جد استامینیفون محافظت کند. امیدوارم که مقاله خواص بی نظیر چای کامبوجا توانسته باشد رضایت شما را جلب کند.

تهیه چای کامبوجا در خانه

شاید بخواهید چای کامبوجا را در خانه بسازید. این کار بسیار ساده می باشد. مراحل کار و ابزار لازم را بصورتت مرحله به مرحله توضیح میدهیم تا آن دوستانی که میخواهند از خواص بی نظیر چای کامبوجا استفاده کنند به راحتی بتوانند در خانه آن را تهیه کنند.

لوازم لازم: کتری تمیز، چای کیسه ای و شکر به همراه کمی آب

روش تهیه: ابتدا همه چیز را خوب بشویید و اجازه دهید خشک شود. سپس آب را جوش آورید و اجازه دهید از جوش بیافتد یا خنک تر شود سپس به آن مقداری شکر اضافه کنید و اجازه بدهید کامل حل شود. سپس در حالی که آب جوش تقریبا سرد شده است دو عدد چای سیاه کیسه ای را داخل آن قرار دهید تا دم بکشد سپس مایع کامبوجایی که خریده اید را به مخلوط اضافه کنید. مخلوط آماده شده را داخل بطری شیشه ای گذاشته و در آن را پارچه چیت یا کتان محکم ببندید. هر روز به کامبوجایی که ساخته اید سر بزنید و حدودا ۲ تا ۳ هفته بعد شما کامبوجای خانگی ساخته اید و میتوانید آنرا مصرف کنید.

تهیه و تنظیم

  • تهیه و تنظیم از هربال مارکت
  • انتشار این مقاله به هیچ وجه قانونی نمی باشد
  • عنوان مقاله: خواص بی نظیر چای کامبوجا
  • نویسنده: مهدی قنبری
درباره مهدی قنبری

سلام خدمت همه فعالین حوزه گیاهان دارویی من مهدی قنبری کارشناسی ارشد گیاهان دارویی از دانشگاه تربیت مدرس تهران هستم. در مقطع کارشناسی از رشته باغبانی دانشگاه تبریز فارغ التحصیل شده ام. مدتی به عنوان مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی فعالیت داشته ام و اکنون در زمینه بازاریابی و فروش و کشت و کار گیاهان دارویی فعالیت می کنم. مطمئنا تمام اطلاعات بدست آمده از تجارب مزرعه ای و بازاری خود را با قلم خود به اطلاع شما خواهم رساند امیدوارم که مورد پسندتان واقع گردد. منتظر نظرات سازنده شما برای بهبود وضعیت سایت هستیم. باتشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *