بیشتر
امروز پنج شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۶ شما در وب سایت هربال مارکت هستید

چای کیسه ای مفید یا مضر؟

Tea-bags-chay-kisei (1)

چای کیسه ای مفید یا مضر؟ به نظر شما چای کیسه ای مفید است یا مضر؟ در این جا در مورد چای کیسه ای یا همان چای لیپتون (Lipton)تی بک (Tea bag) بیشتر صحبت خواهیم کرد. چای به عنوان یک نوشیدنی گرم بدلیل آرامش بخش بودن و رفع خستگی ، طرفداران زيادي دارد چای کیسه ای ، محصولاتی فوری برای تهیه یک لیوان چای هستند. سرعت رنگ دادن و دم کشیدن چای کیسه ای باعث شده که افراد زیادی طرفدار آن باشند. عدم نیاز به استفاده از صافی در دم کردن چای نیز یکی از دلایل توجه به استفاده از این محصول می باشد.   

رعایت نکات فنی و بهداشتی در آماده سازی خرده چای مورد استفاده در کیسه ، کلیه مراحل بسته بندی و کیفیت فیلتر کیسه و نخ و دوخت مورد استفاده  از مهمترين نکاتي است که بايد مورد توجه قرار گيرد .

مشکل اساسی در استفاده از چای کیسه ای، بحث تقلبات و استفاده از افزودنی ها جهت ایجاد طعم یا رنگ در آن است به گونه ای که احتمال استفاده از ضایعات چای یا چای دارای ناخالصی بالا و فاقد کیفیت و به دنبال آن، افزودن رنگ مصنوعی یا طعم غیر مجاز به آن جهت بالابردن خصوصیات ظاهری برای مصرف کننده، در چای کیسه ای تولید شده در کارگاههای زیر زمینی و غیر مجاز بسیار بالا می باشد. بنابراین لزوم کنترل وجود پروانه ساخت بر روی بسته بندی چای کیسه ای دارای اهمیت بسیار می باشد.

راهکار شناسايي چاي کيسه اي غير استاندارد:‌ برای فهم این موضوع که آیا چای کیسه ای حاوی رنگ مصنوعی می باشد یا خیر، کافیست آنرا در داخل یک لیوان آب سرد وارد کنيد ،در صورتی که بلافاصله پس از چند ثانیه رنگ آن در آب مشخص شود نشان دهنده وجود رنگ مصنوعی افزوده شده در آن می باشد.

استفاده از چاي کيسه اي ناسالم موجب بروز آسيب به سلامت مي شود. با توجه به استفاده دائمی و همیشگی چای در سبد غذایی مصرف کنندگان، وجود رنگهای شیمیایی و طعم های مصنوعی افزوده شده به چای، پایین بودن کیفیت فیلتر مورد استفاده در تهیه کیسه چای (از نظر دارا بودن مواد شیمیایی غیر مجاز جهت سفید کردن کیسه) و همچنین عدم رعایت بهداشت در فرآوری و بسته بندی محصول فوق ، همگی می توانند در دراز مدت باعث ایجاد انواع بیماریها و سرطان در مصرف کنندگان شود

آيا چاي خرد شده نسبت به چاي کيسه اي مزيت استفاده دارد يا خير؟  خواص تغذیه ای چای خرد شده مورد استفاده در تهیه چای کیسه ای، از نظر وجود آنتی اکسیدانها، فلاوونوئیدها، کافئین و … مانند برگ کامل چای می باشد و در صورت مصرف چای کیسه ای تولید شده در کارخانه های تحت کنترل و دارای مجوز از سازمان غذا و دارو مشکل خاصی مشاهده نخواهد شد . ولیکن عموماٌ مصرف چای مانند هر محصول دیگر، بیش از حد و به دفعات متعدد، می تواند برای بدن مشکل ساز باشد.

بطور کلی با توجه به اینکه همواره چای مطلوب از نظر عطر و طعم و رنگ و عصاره حاصله، از دم کردن چای در قوری بدست می آید بنابراین پیشنهاد  مي شود از چای کیسه ای صرفاٌ در مواقع خاص که نیاز به صرف وقت کم و سرعت عمل بالا در نوشیدن چای وجود دارد، استفاده شود. منبع: دکتر سلام

.

مطلب چه طور بود؟
719 بازدید مقالات مهدی قنبری پنج شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۶ بدون دیدگاه
مهدی قنبری
این نوشته توسط مهدی قنبری ارسال شده است.تعداد نوشته ها : 257
سلام خدمت همه فعالین حوزه گیاهان دارویی من مهدی قنبری کارشناسی ارشد گیاهان دارویی از دانشگاه تربیت مدرس تهران هستم. در مقطع کارشناسی از رشته باغبانی دانشگاه تبریز فارغ التحصیل شده ام. مدتی به عنوان مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی فعالیت داشته ام و اکنون در زمینه بازاریابی و فروش و کشت و کار گیاهان دارویی و همچنین تولید خشکبار طبیعی فعالیت می کنم. مطمئنا تمام اطلاعات بدست آمده از تجارب مزرعه ای و بازاری خود را با قلم خود به اطلاع شما خواهم رساند امیدوارم که مورد پسندتان واقع گردد. منتظر نظرات سازنده شما برای بهبود وضعیت سایت هستیم. باتشکر
دیدگاه خود را بنویسید
بدون دیدگاه