خانه فرآوری و خشک کردن مدیریت خشک کردن گیاهان دارویی
فرآوری و خشک کردن - نوامبر 7, 2014

مدیریت خشک کردن گیاهان دارویی

مدیریت خشک کردن گیاهان دارویی

در زمینه خشک کردن گیاهان دارویی نکات بسیار ریز و مهمی وجود دارد که اغلب کشاورزانی که برای اولین بار اقدام به تولید گیاهان دارویی میکنند از آن اگاهی نداشته و باعث از بین رفتن محصل تولیدی شده و از کیفیت آن کاسته می شود. برای مثال یکی از کشاورزان عزیز کشورمون اقدام به کاشت نزدیک دو هزار متر اکیناسه کرده بود که در مرحله خشک کردن مواجه به آّب و هوای بارانی میشود و برای جلوگیری از خیس شدن اندام رویشی برداشت شده بر روی آنها پلاستیک می کشد و در طول مدت دو روزی که محصولات ریز پوشش پلاستیکی بودند کاملا سوخته شده بودند. این یعنی ایشان در سال اول کشت متحمل بیش از 4 میلیون تومان جریمه و یا بهتر بگوییم هزینه های بی تجربگی شده است.

مدیریت خشک کردن گیاهان دارویی

در مثال دیگری که خود بنده با آن روبرو هستم خشک کردن سنبل الطیب در هوای برفی و بارانی تبریز و مرند می باشد. البته راهی که ما برای خشک کردن محصولاتمون استفاده میکینم صنعتی می باشد ولی بارها و بارها قبل از صنعتی کردن سیستم خشک کردن محصولاتمان همیشه با مشکل رطوبت بالای هوا روبرو بودیم و این باعث میشد که دوره خشک شدن طولانی گشته و اغلب هزینه های اضافی را تحمل کنیم. میدانیم که رطوبت بالا در گیاهانی مانند بادرنجبویه در مرحله خشک کردن فاکتور منفی بحساب آمده و می تواند از کیفیت محصول تولیدی بکاهد.

مدریت خشک کردن گیاهان دارویی بخش سوم

در زمینه خشک کردن گیاهان دارویی نکات بسیار ریز و مهمی وجود دارد که اغلب کشاورزانی که برای اولین بار اقدام به تولید گیاهان دارویی میکنند از آن اگاهی نداشته و باعث از بین رفتن محصل تولیدی شده و از کیفیت آن کاسته می شود. برای مثال یکی از کشاورزان عزیز کشورمون اقدام به کاشت نزدیک دو هزار متر اکیناسه کرده بود که در مرحله خشک کردن مواجه به آّب و هوای بارانی میشود و برای جلوگیری از خیس شدن اندام رویشی برداشت شده بر روی آنها پلاستیک می کشد و در طول مدت دو روزی که محصولات ریز پوشش پلاستیکی بودند کاملا سوخته شده بودند.

این یعنی ایشان در سال اول کشت متحمل بیش از ۴ میلیون تومان جریمه و یا بهتر بگوییم هزینه های بی تجربگی شده است. در مثال دیگری که خود بنده با آن روبرو هستم خشک کردن سنبل الطیب در هوای برفی و بارانی تبریز و مرند می باشد. البته راهی که ما برای خشک کردن محصولاتمون استفاده میکینم صنعتی می باشد ولی بارها و بارها قبل از صنعتی کردن سیستم خشک کردن محصولاتمان همیشه با مشکل رطوبت بالای هوا روبرو بودیم و این باعث میشد که دوره خشک شدن طولانی گشته و اغلب هزینه های اضافی را تحمل کنیم. میدانیم که رطوبت بالا در گیاهانی مانند بادرنجبویه در مرحله خشک کردن فاکتور منفی بحساب آمده و می تواند از کیفیت محصول تولیدی بکاهد.

به دو تصویر زیر نگاه کنید. تصویر دوم مربوط به شرایط خشک کردن نامناسب می باشد که باعث تغییررنگ برگ نعناع فلفلی شده است و کیفیت و بازار پسندی آن را به شدت کاسته است. اما تصویر اول مربوط به نعناع فلفلی با شرایط خشکاندن مناسب می باشد که رنگی سبز و بدون سوختگی و زرد شدگی را نشان میدهد.

poi

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *