خواص زنجبیل

زنجبیل طب سنتی

خواص زنجبیل

خواص زنجبیل : زنجبیل از جمله گیاهان دارویی و یک ادویه مفید است که در درمان انواعی از مشکلات و بیماری‌ها نظیر حالت تهوع، سوء‌ هاضمه، بی‌اشتهایی، سرماخوردگی و حتی قاعدگی دردناک تاثیر چشمگیر دارد.

به گزارش راستینه، اگرچه معمولا از زنجبیل به عنوان ریشه آن گیاه نام برده می‌شود ولی در اصل قسمت مورد استفاده این گیاه، ساقه متورم شده زیرزمینی آن است که «ریزوم» نام دارد. زنجبیل همچنین با خاصیت ضدالتهابی بالا برای تسکین درد و مشکلات مفصلی مفید است. زنجبیل همچنین برای تسکین تب، سردرد، برونشیت و پیشگیری از لخته شدن خون خاصیت دارد.

زنجبیل از جمله گیاهان دارویی است که محققان مطالعات بسیاری روی خواص آن انجام داده‌اند و بسیاری از گفته‌های پیشینیان در مورد خواص درمانی این گیاه تاکنون در آزمایش‌های پزشکی تایید شده است. علاوه بر این، می‌توان از این گیاه برای پیشگیری از حالت تهوع ناشی از شیمی درمانی و عمل جراحی نیز استفاده کرد.

  • بررسی‌های انجام شده روی حیوانات مبتلا به دیابت نیز نشان داده است که مصرف زنجبیل می‌تواند میزان قندخون و کلسترول بد را کاهش دهد و فشارخون را نیز پایین آورد.
  • هر چند نتایج این مطالعات در نمونه‌های انسانی هنوز گزارش نشده است.
  • به گزارش herb wisdom، همچنین برخی افراد مبتلا به روماتیسم برای کاهش التهاب مفاصل و بافت‌های ماهیچه‌ای به مصرف این گیاه روی می‌آورند.
  • زنجبیل در عین حال برای کاهش مشکلات و ناراحتی‌های عصبی نیز تجویز می‌شود.

 

فواید زنجبیل برای سلامتی

فواید مختلف زنجبیل برای سلامتی در زیر آورده شده است.

بهبود سلامت استخوان

زنجبیل باعث تقویت سلامت استخوان و تسکین درد مفاصل می شود. دو سال قبل، مطالعه ای توسط دانشگاه میامی انجام شد که چند صد بیمار با سوابق و سن مختلف، که از علائم استئو آرتریت رنج می بردند، در آن شرکت کردند. سپس عادت به مصرف داروهای ضد التهابی و ضد درد به خاطراهداف پاکسازی از آنها دور شد. یک هفته بعد، آنها به دو گروه تقسیم شدند: یک گروه پلاسبو (دارو نما) و گروه دیگر مکمل های زنجبیل دریافت کردند. پس از شش هفته با دوزهای زیاد، یک بررسی در میان دو گروه انجام شد. هر دو گروه احساس بهبودی کردند، اما ۶۳٪ از گروهی که زنجبیل مصرف کرده بودند احساس کاهش درد قابل توجهی داشتند، در حالی که تنها نیمی از گروه دارونما بهبود قابل ملاحظه ای داشتند.

  • آخرین آزمایش این بود که بیماران به فاصله ۱۵ متر راه می رفتند که ثابت کرد که برای گروه زنجبیل راه رفتن بسیار ساده تر بود و نتایج آنها بهبودی دو برابری نسبت به افرادی که دارونما دریافت کردند، را نشان دادند.
  • زنجبیل دارای تعدادی ترکیبات ارگانیک منحصر به فردی است که در واقع gingerols نامیده میشوند و این ترکیبات قوی، ضد التهابی هستند که برخی از قوی ترین آنها می توانند در غذا پیدا شوند. این ترکیبات منحصر به فرد به طور مستقیم با بهبود در التهاب و درد همراه آن در زانو، و همچنین سرکوب ترکیبات التهابی مانند سیتوکین ها و کموکین ها در مغز، قبل از اینکه آنها حتی بتوانند بر بدن تاثیر بگذارند، مرتبط بوده اند. زنجبیل هم معیار پیشگیرانه و هم درمان برای تسکین التهاب و درد همراه آن است.

درمان اسهال

زنجبیل از زمان های قدیم برای درمان اسهال استفاده می شده است، و اخیرا توسط محققان اثبات شده است که زنجبیل در حقیقت به درمان اسهال کمک می کند، زیرا از اسپاسم و گازهای معده که باعث اسهال می شوند و اسهال را تحریک میکنند، جلوگیری میکند. در چین، پودر زنجبیل به کسانی که دچار اسهال بودند داده میشود و هزاران سال است که با موفقیت این مشکل را درمان میکند؛ دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که شیوه های باستانی در واقع برای این وضعیت مفید هستند.

تهیه و تنظیم

  • تهیه و تنظیم از هربال مارکت
  • انتشار مقاله با ذکر منبع و نام نویسنده بلامانع است
  • نویسنده: مهدی قنبری

 

8 thoughts on “خواص زنجبیل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *