کاشتن آویشن، روش های کشت آویشن

مقالات

کاشتن آویشن، روش های کشت آویشن

معرفی گیاه دارویی آویشن

کاشت آویشن، روش های کشت آویشن : شما در اینجا می توانید اطلاعاتی در مورد کاشتن آویشن پیدا کنید. آویشن یکی از گیاهان معطر است. آویشن یک گیاه چند ساله و همیشه سر سبز است که بیشتر در پزشکی و غذا مورد استفاده قرار می گیرد. دسته آویشن به گیاه آویشن تعلق دارد. این گیاه از خانواده Lamiaceae است. نام علمی آویشن Thymus vulgaris است. آویشن گیاه بومی اوراسیا می باشد اما در حال حاضر در سراسر جهان کاشت می شود.

آویشن گیاهی است که کم رشد می کند و به طور سالانه برداشت می شودو برگ ها دارای بوی کمی تند هستند و به طور عمده به عنوان طعم دهنده غذاهایی که با تخم مرغ، گوشت ماهی، سس، سوپ، سبزیجات، پنیر و پاستا ساخته شده اند استفاده می شود.

خرید بذر آویشن

علاقمندان به کشت و کار گیاه دارویی آویشن باغیآویشن شیرازی میتوانند بذور مورد نیاز خود را از هربی کالا خریداری کنند.

مشخصات گیاه آویشن

  • گیاه می تواند ارتفاعی 40 سانتیمتری داشته باشد.
  • ساقه دارای رنگ کمی- سبز است.
  • آویشن به صورت افقی و عمودی رشد می کند

 

  • ساقه با گذشت سن قوی و چوبی مانند می شود.
  • برگ ها کوچک هستند و دارای طول 2.5 تا 5 میلی متر هستند و شکل برگ ها در هر گونه متفاوت است. برگ ها دارای بوی معطر هستند.
  • گل ها رنگ بنفش دارند و زمانی که گیاه شروع به گلدهی می کند می توان گیاه را برداشت کرد.
  • دانه ها بعد از برداشت قابلیت جوانه زنی تا 3 سال را دارند.

خواص آويشن

  • انرژی موجود در برگ های آویشن 101 کیلو کالری است.
  • برگ های آویشن دارای 20.70 میلی گرم کربوهیدرات می باشد.
  • ویتامین های موجود در برگ های آویشن شامیل ویتامین A، ویتامین C، کلسیم و آهن می باشد.
  • حاوی 1 میلی گرم سدیم می باشد.

انواع و گونه های آویشن

به طور کلی آویشن 30 گونه دارد اما این 30 گونه به 2 دسته کلی Ground Covering و Culinary تقسیم می شوند

گونه های آویشن Ground Covering

Ground Covering دارای 20 گونه زیر می باشد:

  • Lime Thyme
  • Annie hall Thyme
  • Lavender Thyme
  • Mint Thyme
  • Elfin Thyme
  • Pink chintz Thyme
  • White moss Thyme
  • Heretus Thyme
  • Highland cream Thyme
  •  Woodly Thyme
  • Silver needle Thyme
  • Hall’s wooly Thyme
  • Coconut Thyme
  • Reiter’s Thyme
  • Lemon frost Thyme
  • Creeping pink Thyme
  • Done valley Thyme
  • Loveyanus Thyme
  • Caraway Thyme
  • Leprechaun Thyme

گونه های آویشن Culinary

این دسته شامل 10 گونه آویشن زیر می باشد:

  • Grey hill lemon Thyme
  • Lemon Thyme
  • Juniper Thyme
  • Orange balsam Thyme
  • Silver Thyme
  • Hi-Ho silver Thyme
  • Caraway Thyme
  • Italian oregano Thyme
  • Pennsylvania Dutch tea Thyme
  • English Thyme

کاشتن آویشن، روش های کشت آویشن

خاک و شرایط آب و هوایی مورد نیاز برای کاشت آویشن

خاکی که برای کاشت آویشن بیشتر ترجیح داده می شود خاک سبک و خاکیست که به خوبی زهکشی شده باشد. سطح PH خاک باید 5.0 تا 8.0 باشد. بهترین عملکرد آویشن در خاک هایی بدست آمده است که درشت هستند و خاک هایی که خشن و سخت نیستند برای کشت آویشن مناسب هستند. استفاده از خاک های سنگین برای کشت می تواند عطر گیاه را کاهش دهد.

شرایط کشت برای گیاه دارویی آویش

آب و هوای مناسب برای کشت آویشن، آب و هوای خشک و آفتابی است و هرگز نباید در سایه کاشته شوند. برای رشد گیاه نیاز به نور خورشید زیاد است، بارندگی مورد نیاز 100 تا 500 میلی متر در سال و در فصل زمستان است. رطوبت بیش از حد برای محصول مناسب نیست (کاشت آویشن، روش های کشت آویشن).

آماده سازی زمین برای کشت آویشن

یک زمین مناسب برای کشت آویشن باید انتخاب شود. اگر ما زمینی را انتخاب کنیم که در منطقه تپه ای قرار دارد، آماده سازی زمین باید همانند زمین های تپه ای صورت بگیرد و آماده سازی زمین نیز براساس گونه ای که برای کشت انتخاب می شود باید انجام شود. زمین باید به صورت چندین باره صاف و شخم زده شود. کود مزرعه ای باید به مقدار مناسب به خاک اضافه شود. ساخت کانال های زهکشی باید در زمین اصلی انجام شود. بذرها باید در فاصله 15 تا 30 سانتیمتری کاشته شوند و عرض ردیف باید 60 سانتی متر باشد.

روش های تکثیر آویشن

تکثیر آویشن به چند طریق می تواند انجام شود. تکثیر می تواند از طریق قلمه ها، دانه ها و همچنین تقسیم بوته انجام شود. در بهار بذرها را باید در سطحی کاشته شوند. جوانه زنی بذرها حداکثر حدود 2 هفته طول میکشد. اگر بذرها در سینی کاشته شوند جوانه زنی می تواند مدت زمین کمتری طول بکشد (6 تا 8 روز).

روشی که بیشتر برای کشت آویشن ترجیح داده می شود استفاده از نشای بذری است که روشی ساده و سریع است. گیاه جدید می تواند با قلمه کردن گیاهان همیشه سبز ایجاد  شوند. ساقه هایی که 2 اینچ طول دارند و 2 یا 3 برگ دارند قلمه می شوند. قلمه ها باید در مخلوطی از پرلیت و خاک تورب دار (دارای زغال سنگ نارس) قرار داده شوند و آب باید از بالا به آن اسپری شود تا ریشه ها شروع به رشد کنند. هنگامی که ریشه ها رشد می کنند آماده هستند که در منطقه اصلی کاشته شوند (کاشت آویشن، روش های کشت آویشن).

روش های کود / کودهی زراعی برای کاشت آویشن

در حال آماده سازی زمین، باید کود مزرعه ای تامین شود. زمین باید با ترکیب مقدار 20:40:40 کیلوگرم در هکتار  از N:P:K کودهی شود. ظرف یکسال دوز مخلوط کود باید افزایش پیدا کند. کود ارگانیک نیز باید همراه کوهای شیمیایی استفاده شود اما با استفاده زیاد از کودهای شیمیایی  زمین می تواند خشک شود. پس از اتمام هر فرآیند کوددهی، زمین باید آبیاری شود.

روش های آبیاری در کشت آویشن

یکی از مهمترین مواردی که در کشت آویشن باید مد نظر داشته باشید آبیاری است. در طول مراحل اولیه کشت و بعد از کشت آبیاری باید صورت گیرد. آنها می توانند شرایط آب و هوایی گرم را تحمل کنند اما نمی توانند آب زیاد را تحمل کنند. آب مورد نیاز باید تامین شود تا نتیجه خوبی از زمین ها حاصل شود. وقتی در فصل بارندگی آب زیادی وجود دارد دیگر به آبیاری های سنگین نیازی نیست.

با استفاده از آبیاری قطره ای یا آبیاری بارانی می تواند در مصرف آب صرفه جویی کند. هنگامی که آبیاری بیش از حد انجام می شود می تواند از طریق زهکشی خارج شود. در مرحله گلدهی، آبیاری مهمترین چیزی است که باید بدان توجه داشته باشید. رطوبت بیش از حد هرگر نباید فراموش شود چونکه می تواند به گیاه و ریشه های آن آسیب بزند.

عملیات داشت آویشن

کنترل علف های هرز: کنترل علف های هرز در زمین به جلوگیری از آفات کمک می کند و اقدامات زیر را می توان برای کنترل علف های هرز بکار گرفت.

  • قبل از کاشت نشاء ها علف های هرز رشد کرده و یا در حال رشد را از بین ببرید.
  • چمن اطراف محصول باید از بین برود اما نباید به محصول آسیب برساند. ما باید علف کش ها را انتخاب کنیم.
  • علف های هرز را می توان به صورت دستی برداشت.
  • قبل از اینکه گیاه شروع به رشد کند در صورت لزوم از علف کش ها استفاده شود.

اقدامات کنترل بیماری و آفات در کشت آویشن

آفت هایی که گیاه آویشن را تحت تاثیر قرار می دهند پروانه سفید و عنکبوت است.

کنترل آفات

  • اولین کاری که می توانید انجام دهید کنترل گسترش آفات طبیعی است.
  • برنامه کنترل آفات باید دنبال شود
  • محصول باید به طور مرتب بررسی شود.
  • مشکل آفات را می توان با تشخیص زود هنگام و مدیریت کنترل کرد.
  • محصولات طبیعی مانند روغن، صابون های حشره کش و روغن های باغبانی می تواند استفاده شود.

بیماری هایی که روی گیاه آویشن تاثیر می گذارد عبارتند از پوسیدگی ریشه و ساقه، زنگ زدگی برگ ها، سوختگی آلترناریا و بیماری بوتریتیس.

  • بیماری را می توان با دنبال کردن برنامه مدیریت بیماری کنترل کرد.
  • محصول باید به طور منظم بررسی شود.
  • این مشکل را می توان با تشخیص زودهنگام و مدیریت بیماری ها کنترل کرد.
  • اقدامات کنترل بیماری های ارگانیک طبیعی را می توان استفاده کرد.

عملیات داشت آویشن

هنگامی که گیاه شروع به گلدهی می کند می توان برگ ها را برداشت کرد. این گیاه در فصل تابستان شروع به گلدهی می کند. برگ ها را می توان یک سال یکبار برداشت کرد. در سال های بعد از سال اول برگ های گیاه را می توان 2 بار در سال برداشت کرد. تعداد دفعات برداشت در مناطق مختلف متفاوت است. در مناطق گرمسیری با طول فصل رشد بیشتر تا 4 چنی در سال میشود آویشن باغی را برداشت کرد.

هنگام برداشت برگ ها ساقه را می توان 5 سانتی متر بالای زمین برش داد. مدیریت برداشت محصول آویشن مهم است و باید مدیریت شود. برش گیاهان باید با ابزارهای تیز انجام شود زیرا از تقسیم شدن و شکسته شدن گیاهان جلوگیری می کند (کاشت آویشن، روش های کشت آویشن).

مراحل بعد از برداشت آویشن

تمیز کردن: بعد از برداشت برگ ها باید تمیز و خشک شوند. آنها باید به مدت چند روز سایه خشک شوند.

نگهداری: آویشن خشک شده یک گیاه است و مثل هر گیاه دیگر باید در مکان های خنک و تاریک نگهداری شوند.

درجه بندی: طبق سازمان استاندارد بین المللی (ISO) درجه بندی باید براساس کیفیت آویشن خشک انجام شود. روغن ها یا اسانس هایی که از برگ ها استخراج می شود Thymol و Carvacol است.

بسته بندی: روغن یا اسانس آویشن را باید در بطری های شیشه ای نگهداری کرد و نباید فلزات سنگین و گرما نباید در معرض آنها باشد.

مرتب سازی و تقطیر: برای استخراج اسانس، برگ و ساقه ها باید مرتب و تقطیر شوند. برگ ها باید از ساقه ها جدا شوند. با غربال کردن خاک از برگ جدا می شود. برگ هایی که برای استخراج روغن مورد استفاده قرار می گیرند باید به طور مصنوعی خشک شوند( نباید توسط خورشید خشک شوند) زیرا کیفیت محصول را بد می کند. با خشک کردن مصنوعی کیفیت اسانس خوب خواهد شد.

استخراج روغن یا اسانس: روغن را می توان از ساق و برگ استخراج کرد. برای استخراج روغن برگ ها و ساقه باید وارد فرآیند تقطیر شوند.

بازاریابی: براساس تقاضا می توان آویشن را فروخت. اسانس برای آروماتراپی استفاده می شود و می توان از این راه روغن را فروخت. در بازارهای محلی و بین المللی آویشن نرخ خوبی از فروش را بدست آورده است.

عملکرد مزرعه آویشن

گونه، خاک، آب و هوا و شیوه های مدیریت محصول از عوامل اصلی و تاثیر گذار در عملکرد خوب هستند. میانگین عملکرد محصول خشک شده 2 تن در هر هکتار و در 1 سال است.

تهیه و تنظیم: مهدی قنبری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *