خانه مقالات کاشت گیاهان دارویی و ادویه ای در خانه
مقالات - 1 هفته قبل

کاشت گیاهان دارویی و ادویه ای در خانه

کاشت گیاهان دارویی و ادویه ای در خانه

معرفی گیاهان دارویی و ادویه ای

کاشت گیاهان دارویی و ادویه ای در خانه : ادویه ها جزء موارد ضروری آشپزخانه می باشد؛ ادویه های تازه همیشه عطر و طعم بیشتری دارند. کاشت گیاهان دارویی و ادویه ای در گلدان های زینتی محبوبیت زیادی بدست آورده است گیاهان دارویی را می توان درخانه با تلاش بسیار کمی کاشت. گیاهان دارویی مختلفی مانند گشنیز، نعناع، ریحان و غیره وجود دارند که می توان آنها را در گلدان های کوچک کاشت و پرورش داد. برای کاشت گیاهان دارویی و ادویه ای باغ کوچک خود را برای گلدان ها آماده کنید. گیاهان دارویی را می توان در هر جایی از خانه مانند بالکن، تراس، پنجره ای که همیشه نور خورشید کافی و هوای خوبی دارد کاشت.

پیش نیازها و مراقبت از گیاهان دارویی و ادویه ای

گلدان: گیاهان را می توان در طرف های کوچکی مانند گلدان هایی که از کراکاتا، سیمان، پلاستیک ساخته شده اند یا گلدان های سبدی یا هر ظرف کوچک دیگر کاشت. گلدان های سفالی با محیط زیست سازگاری دارند و منافذ کوچک آن به خاک کمک می کند تا هوای مناسب را دریافت کند.

نور: گیاهان برای اینکه خوب رشد کنند به نور خورشید نیاز دارند و گلدان ها باید در جایی قرار بگیرند که نور خورشید داشته باشند.

آب: گیاهان دارویی برای اینکه رطوبت خاک را داشته باشند باید به طور مرتب و با روش صحیحی آبیاری شوند.

زهکشی: اگر گیاه دارویی خود را در گلدان کاشته اید باید زهکشی خوب را هم در نظر داشته باشید. آب بیش از حد می تواند به خاک و ریشه های گیاه آسیب بزند. گلدان باید سوراخ های مناسبی برای تخلیه آب اضافه داشته باشد.

خاک: خاک گلدان باید با مواد مغذی ترکیب شده باشد. افزودن کمپوست طبیعی مواد مغذی خاک را افزایش می دهد. خاک باید سست باشد و این به نفوذ ساده ریشه ها کمک می کند.

فضا: گیاهان دارویی برای رشد نیاز به فضای کافی دارند. باید بین آنها فاصله ایجاد کنید. این به گیاها کمک می کند تا جریان سازی هوای خوبی داشته باشند.

کاشت گیاهان دارویی و ادویه ای

گشنیز

گشنیز یا Cilantro یکی از گیاهان مهمی است که در آشپزی کاربرد دارد و به به خاطر عطر و طعمی که دارد به عنوان طعم دهنده غذایی استفاده می شود. تمام قسمت های گشنیز خوراکی است. برگ های تازه و دانه های خشک شده گیاه گشنیز در آشپژی استفاده می شود. برگ گشنیز را می توان به صورت خام یا پخته شده استفاده کرد.

کاشت گشنیز

کاشت گشنیز بسیار ساده است. دانه های گشنیز را در خاک مرطوب بریزید و به طور متوسط آبیاری کنید. گیاه حدود 6 تا 12 اینچ رشد می کند. هر سه تا 4 هفه برداشت را شروع کنید. برگ ها می توانند براساس تقاضا برداشت شوند و گیاه با برگ های تازه رشد می کند. در صورتی که مراقبت های مناسب انجام شود برداشت می تواند بعد از چند ماه انجام شود.

فواید گشنیز برای سلامتی

گشنیز سرشار از ویتامین C، ویتامین K و بسیاری از ویتامین های دیگر است. گشنیز به هضم غذا کمک می کند و عملکرد بخش های مختلف دستگاه گوارش را بهبود می بخشد.

گشنیز یک آنتی اکسیدان است و دارای خواص ضد التهابی است که در درمان بسیاری از اختلالات مفید است.

گشنیز کلسترول بد را کاهش می دهد و کلسترول خوب را بهبود می بخشد.

کاشت گیاهان دارویی و ادویه ای

نعناع / پودینا

نعناع جزء گیاهان دارویی محبوب است و به خانواده Lamiaceae تعلق دارد. حدود 18 گونه به خانواده Lamiaceae تعلق دارد نعناع جزء محبوبترین و مشهورترین گونه های مورد استفاده در آشپزی است. نعناع خوشبو کننده دهان است و برای محصولات بهداشتی دهان و دندان استفاده می شود. برگ های نعنای تازه یا نعنای خشک شده در آشپزی استفاده می شود. برگ های تازه از شاخه های باقیمانده رشد می کند.

کاشت نعناع

در مدت زمان کمی نعناع گسترش پیدا می کند. هم گیاه نر و هم گیاه ماده می توانند از مخزن به یک گلدان بزرگ منتقل شوند. نعناع می تواند از بذر یا از گیاه های موجود تکثیر شود. 3 روش برای کاشت نعناع وجود دارد: کاشت بذرهای های خریداری شده از بستر. بذر را بکارید و منتظر جوانه بمانید. این روش بسیار سخت است زیرا تمام دانه ها جوانه نمی زنند.

گیاه نعناع می تواند از گیاه نعناع موجود بدست آید. 4 ا 5 اینچ از گیاه موجود را برش بزنید آن را در آب بگذارید برگ و شاخه های قسمتی که زیر آب است را بردارید. در عرض یک هفته ریشه های کوچکی روی شاخه ظاهر می شود. بعد از یک هفته که ریشه ها ظاهر شدند گیاه را بکارید. یک رانر یا دونده از گیاه موجود بگیرید. رانر یک ساقه طولانی است که از گیاه فعلی جدا می شود. آن را به دقت بجدا کنید و در گلدان بکارید.

فواید نعناع برای سلامتی

استفاده از نعناع با چای می تواند احتناق یا گرفتگی بینی را درمان کند.

نعناع برای بهداشت و درمان دهان و دندان استفاده می شود.

نعناع در داروهای بهبود دهنده هضم استفاده می شود.

نعناع برای درمان پوست، درد و بسیاری از مشکلات سلامتی دیگر استفاده می شود.

کاشت گیاهان دارویی و ادویه ای

فلفل

فلفل یک ادویه جهانی است و می تواند به صورت تازه، خشک یا پودری استفاده شود. نزدیک 80 گونه فلفل در جهان وجود دارد.  گیاه فلفل تقریبا بعد از 14 تا 16 هفته پس از کاشت به عمل می آید. هنگامی که گیاه شروع به تولید می کند، آنها می توانند در طول سال فلفل تولید کنند.

کاشت فلفل

فلفل ها عاشق آب و هوای گرم و آبیاری منظم هستند. چند نکته مهم برای تولید محصول زیاد وجود دارد. فلفل ها به خوبی در مقابل نور خورشید کامل رشد می کنند بنابراین مطمئن شوید که گلدان شما در یک منطقه آفتابی با باد متوسط قرار گرفته است. فلفل ها را می توان از طریق بذر یا نشاء کاشت. یک گلدان را انتخاب کنید و آن را با مخلوط گلدان خوب پر کنید. دانه ها را می توان به طور مستقیم پراکنده کرده و یا نشاء را به گلدان منتقل کرد و با ید به خوبی آبیاری شود.

دانه ها باید با فاصله 6 تا 10 اینچ کاشته شوند. فلفل ها نیاز به رطوبت ثابتی دارندو فلفل ها با گل های کوچک و سفید ظاهر خواهند شد و بعدا رشد و گسترش پیدا می کنند تا به فلفل تبدیل شوند. در طول شرایط آب و هوایی تابستان آنها به آبیاری 3 بار در هفته نیاز دارند. هرس کردن سرهای گیاه فلفل به رد بوته کمک می کند. هنگامی که فلفل ها توسعه یافتند و رسدند می توان آنها را با دست برداشت کرد و به ظرف مورد علاقه خود اضافه کرد. به جا گذاشتن فلفل باعث قرمز شدن و تند شدن فلفل می شود.

فایده فلفل برای سلامتی

فلفل سرشار از ویتامین A و C است بنابراین آنها نه تنها خوشمزه هستند بلکه برای سلامتی هم بسیار مفید هستند.

فلفل به کاهش تراکم سینوس ها کمک می کند.

فلفل ها با محافظت از رادیکال های آزاد بدن ایمنی بدن را بهبود می بخشند

خرید بذر فلفل

شما میتوانید بذر فلفل را از سایت هربی کالا خریداری کنید

کاشت گیاهان دارویی و ادویه ای

ریحان

ریحان کی از گیاهان دارویی است که در سراسر جهان شناخته شده است. ریحان یکی از عناصر مهم در بسیاری از غذاهاست و در سالادهای تازه بسیار عالیست. ریحان بسیار گران است و اگر خودتان آن را بکارید بسیار اقتصادی تر خواهد بود. ریحان یک گیاه چند ساله است و تازمانی که مقدار زیادی نور خورشید را دریافت کند در طول سال گیاه شما تازه باقی خواهد ماند.

کاشت ریحان

ریحان به خوبی در کمپوست مرطوب و با کیفیت رشد می کنند. ریحان را می توان از طریق بذر کاشت. بذر را در خاک مرطوب بکارید و با لایه نازکی از خاک گلدان پوشش دهید. اطمینان از مرطوب ماندن خاک در طول دوره جوانه زنی بسیار مهم است. جوانه زنی حدود دو هفته طول می کشد. بعد از جوانه زنی مطمئن شوید که گلدان شما نور خورشید کافی را دریافت می کند. آنها را بعد از نمایش 6 برگ جدا کنید و آن را به گلدان انتقال دهید. 4 تا 5 اینچ از گیاه را جدا کنید.

هرس یکی از مراحل مهم گیاه ریحان است. هنگامی که گیاه 3 یا 4 برگش می شکند گیاه را با کشیدن گیاه به سمت بالا هرس کنید. هرس کردن را تا جایی ادامه دهید که گیاه سالم و شادابی داشته باشید. برگ ها را بای استفاده روزانه جدا کنید تا زمانی که گیاه به طور کامل از بین نرفته است ریحان ها رشد می کنند.

فواید ریحان برای سلامتی

برگ های ریحان برای مراقبت از پوست و هضم غذا مفید است.

برگ ریحان دارای خاصیت ضدالتهابی است.

برگ ریحان در درمان بیماری دیابت و سم زدایی کبد استفاده می شود

خرید بذر ریحان

شما میتوانید بذر ریحان سبز را از سایت هربی کالا خریداری کنید

کاشت گیاهان دارویی و ادویه ای

هل

هل یک گیاه گرمسیری است که به طور عمده در کشورهای آسیایی کشت می شود .هل یکی از اجزای مهم چای و قهوه ترکیه، آمریکای مرکزی و بسیاری از کشورهای آسیایی است. دانه های هل برداشت می شوند و برای طعم دهی به غذاهای مختلف استفاده می شود. کاشت هل چالش برانگیز است و نیاز به شرایط پایدار دارد.

کاشت هل

گیاهان ها نیاز به آب و هوای گرم و رطوبت مطلوب نیاز دارند. هل به طور بسیار زیادی سرمایی است و نمی تواند نوسانات سنگین محیط اطراف را تحمل کند. کاشت هل معمولا توسط قلمه کردن گیاه مادر انجام می شود. اگر خودتان می خواهید بذر بکارید خرید بذر نیز بسیار ساده است. بذرها را در یک لایه نازک از خاک بکارید و دانه ها را گرم نگه دارید. لایه نازک چمن روی بستر قرار دهید تا گرم بماند. آبیاری را به طور منظم انجام دهید این کار را تا زمانی انجام دهید که رطوبت را احساس کنید.

جوانه زدن معمولا حدود 25 تا 35 روز طول می کشد. هنگامی که جوانه زنی اتفاق می افتد چمن ها را بردارید و سعی کنید گیاه هل در معرض سایه باشد. هنگامی که نشاء به 5 اینچ ارتفاع رسید آن را به گلدان جداگانه ای انتقال دهید. هل به فضا نیاز دارد. گیاه هل را در 10 تا 15 اینچ خاک گلدان با مخلوطی از مواد غنی بکارید. گیاهان هل به نور خورشید زیاد نیاز ندارند. گلدان ها را در منطقه ای دور از نور مستقیم آفتاب قرار دهید.  آبیاری را به طور مرتب انجام دهید و خاک را مرطوب نگه دارید. آب گرم لوقا را می توان به اطراف گیاه پاشاند تا رطوبت حفظ شود.

فواید هل برای سلامتی

دانه هل به درمان صرع و حالت تهوع کمک می کند.

دانه های هل در پزشکی آیورودا برای درمان ناراحتی های گوارشی استفاده می شود.

روغن استخراج شده از هل برای درمان درد ريه و كليه استفاده مي شود.

کاشت گیاهان دارویی و ادویه ای

زنجبیل

زنجبیل یکی از مهمترین گیاهان است و خانواده این گیاه بسیار وسیع است تقریبا 1500 گونه زنجبیل در جهان وجود دارد. نجبیل برای طعم دهی به غذاها استفاده می شود و یکی از گیاهان پر استفاده در سراسر جهان است. زنجبیل بیش از 3000 سال است که به عنوان دارو استفاده می شود و به دلیل فدایدی که دارد در پخت و پز غذاهای بسیاری از کشورها استفاده می شود.

کشت زنجبیل

زنجبیل معمولا در اویل بهار کاشته می شود. زنجبیل تقریبا 5 تا 8 ماه زمان  می برد تا به محصول برسد و زمان برداشت اوایل یا انتهای پاییز است. شما می توانید ریشه های زنجبیلی که برای کاشت و پرورش مناسب هستند را انتخاب و خریداری کنید. بعد از کشت ریشه ها جوانه  های سبزی می دهد  برگ ها ظاهر می شوند و ریشه های زنجبیل بیشتری رشد می کنند.

آماده سازی ریشه زنجبیل

برای کاشت زنجبیل شما نیاز به کاشت ریشه ها قبل از کاشت آنها در محل نهایی دارید. اول شما باید ریشه زنجبیل خود را در آب گرم به مدت یک شب خیس بگذارید این کا به حذف هر گونه آفت کش ها و یا مواد شیمیایی کمک می کند.

فواید زنجبیل برای سلامت

در آورودا، زنجبیل جزء مهمترین ادویه ها و گیاهان داراویی ضروری است. زنجبیل یک داروی جهانی است. زنجبیل در درمان عفونت های گوارشی و اختلالات گوارشی استفاده می شود. برخی عوارض جانبی برای زنجبیل وجود دارد: مصرف زیاد زنجبیل باعث سوزش معده و نفخ می شود. اگر زخم یا التهاب و یا اختلالات خونریزی داریدزنجبیل مصرف نکنید. کارشناسان توصیه می کنند روزانه بیش از 4 گرم زنجبیل مصرف نکنید. زنان باردار نباید زنجبیل زیاد استفاده کنند. زنجبیل را می توان برای مراقبت از مو استفاده کرد.

کاشت گیاهان دارویی و ادویه ای

زردچوبه

زدچوبه یکی از گیاهانی است که در قاره هند استفاده می شود. زردچوبه سرشار از مواد مغذی مختلف است و خاصیت دارویی دارد. این گیاه بسیار جذاب است و می تواند در داخل و خارج خانه کاشت شود. شما می توانید از فروشگاه ریزوم یا بذر خیداری کنید. کاشت زردچوبه بعد از مراحل زیر زیاد دشوار نیست.

کاشت زردچوبه

برای کاشت زردچوبه یک گلدان بزرگ را با خاک گلدان پر کنید. مطمئن شوید که گلدانی که انتخاب کرده اید حداقل 1 متر ارتفاع دارد. گلدان باید حداقل 10 تا 20 اینچ عرض د 10 اینچ عمق دارد تا ریشه ها بتوانند گسترش پیدا کنند. شما باید 1 تا 2 ریزوم را در گلدان بکارید. بهترین فصل برای کاشت زردچوبه بهار یا تابستان است. اگر ریزوم بزرگی دارید آن را به قطعات کوچک تقسیم کنید. گلدان خود را با خاک ارگانیک پر کنید. ریزوم را تا دو اینچ زیر سطح خاک بکارید و در انتها گلدان را آب دهید.

این گیاه 7 تا 9 ماه طول می کشد تا به طور کامل رشد کند و شما می توانید هر وقت برک ها زرد شدند و ریشه ها به طور طبیعی شروع به خشک شدن کردند آنها را برداشت کنید. در انتها شما می تواند این گیاه را هرس ببرید و دوبارع آن را بکارید تا زردجوبه جدیدی تولید شود.

فواید زردچوبه در سلامتی

زردچوبه مزایا و کاربردهای زیادی دارد.

پودر زردچوبه در محصولات آرایشی و به عنوان پاک کننده طبیعی پوست استفاده می شود.

شما می توانید از زردچوبه برای آشپزی و برای تقویت دستگاه گوارشی خود استفاده کنید.

زردچوبه یک داروی طبیعی و یک ادویه طبیعی است که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است.

کاشت گیاهان دارویی و ادویه ای

زیره

زیره به طور گسترده در آشپزی استفاده می شود. زیره دانه های خشک شده گیاه زیر است و به  خانواده parsley تعلق دارد که به ندرت از یک پا بلندتر می شوند. این گیاه به طور گسترده در ایران و شبه قاره هند استفاده می شود.

کاشت زیره

زیره برای تولید دانه به یک فصل گرم طولانی نیاز دارد. اگر می خواهید زیر را زودتر بدست بیاورید بذر ار حدود 5 هفته قبل از بهار بکارید. زیره تقریبا به 3 ماه نیاز دارد (بعد از کشت) تا دانه های مناسبی را تولید کند. دانه ها را در گلدان های بزرگ بکارید و گلدان را تا ¾ این پر کنید و 4 دانه را در عمق 2/4 اینچ هر گلدان بکارید. هر گلدان را در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید تا رطوبت خاک حفظ شود. برای کنترل رطوبت هر روز گلدان را از کیسه های پلاستیکی خارج کنید.

در صورت لزوم خاک را خیس کنید. زیره 7 تا 15 روز طول می کشد ا رشدکند. هنگام جوانه زنی بذر آنها ب نور نیاز دارندو آنها را از کیسه های پلاستیکی خارج کنید و آنها را جلو پنجره و جلوی نور آفتاب قرار دهید. گیاه را به طور مداوم بچرخنید تا به طور مرتب رشد کند و به هر قسمت نور خورشی کافی برسد.. دانه ها بعد از خشک شدن می افتند.

فواید زیره برای سلامتی

زیره برا کاهش کلسترول مفید است و مصرف منظم زیره باعث افزایش سطح کلسترول خوب می شود.

زیره میزان قند خون و میزان انسولین را به مقدار قابل توجهی کاهش می دهد.

زیره سز می تواند نقش مهمی در کاهش استرس داشته باشد و به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می  کند.

زیره تاثیر زیادی روی حافظه دارد. مطالعات نشان می دهد که افرادی که زیره مصرف می کنند حافظه بهتری دارند و سریعتر چیزها را به یاد می آورند.

کاشت گیاهان دارویی و ادویه ای

فلفل سیاه

فلفل سیاه به خانواده Piperaceae تعلق دارد و پادشاه ادویه ها می باشد. پودر فلفل سیاه غذا را تند و خوشمزه می کند. بیش از 4000 سال است که از فلفل سیاه استفاده می شود و هند به عنوان یکی از صادرکننده های اصلی فلفل سیاه شناخته می شود. فلفل سیاه یک گیاه صعودی است و در شرایط آب و هوایی مرطوب رشد می کند. فلفل های سیاه طعم و عطر خاصی به غذاها می دهد. اگر مراقبت های مناسبی انجام شود فلفلل سیاه عملکردی بیش از 10 سال دارد.

کاشت فلفل سیاه

بسته به مکان های مورد کشت کاشت فلفل سیاه متفاوت است. فلفل سیاه به بارش باران و رطوبت مناسب نیاز دارد. بهترین زمان برای کاشت فلفل سیاه فصل بارندگی است. فلفل سیاه یک گیاه چند ساله است که چوب هایی که در داخل زمین قرار داده می شود می تواند از آنها حمایت کند تا به صورت صعودی رشد کند. فلفل سیاه را می توان از قلمه هایی که از گیاه مادر گرفته شده یا بذرها تکثیر شوند. به طور کلی تاک های فلفل سیاه به یک منطقه بزرگ برای کاشت نیاز دارند.

گدان هایی که عمیق و پهن هستند باید انتخاب شوند چونکه ریشه ها می توانند به نواحی عمیق تری نفوذ کنند. اگر از بذر برای تکثیر استفاده می کنید بذرها را زیر یک لایه نازک از خاک بپوشانید. آنها را به طور منظم آب دهید و مطمن شوید که آب اضافه از طریق زهکشی خارج می شود. تاک های فلفل سیاه باید بعد از 4 ماه رشد کنند. هرس می تواند رشد را تجریک و تولید را بهبود ببخشد. بعد از اینکه 3 سال از کاشت فلفل سیاه گذشت می توانید محصول برداشت کنید. وقتی که دانه های قرمز و روشن ایجاد شدند، دانه ها را می توانید با دست جمع آوری کنید. این دانه ها به مدت چند هفته جلوی نور آفتاب خشم می شوند تا رنگ آنها سیاه شود.

فواید فلفل سیاه برای سلامتی

فلفل سیاه دارای خواص دفع کننده است و به درمان مشکلات تنفسی کمک می کند

فلفل سیاه سرشار از آنتی اکسیدان است.

فلفل سیاه دارای خواص ضد التهابی است و به ترمیم زخم کمک می کند.

کاشت گیاهان دارویی و ادویه ای

شنبلیله

شنبلیله یا Methi متعلق به خانواده Fabaceae است و در سراسر جهان رشد می کند. شنبلیله یکی از ساده ترین گیاهان دارویی است که برگ های سبز روشن و گل های کوچک سفید دارد. از شنبلیله می توان به عنوان سبزی تازه، سبزی خشک و یا به صورت دانه ای استفاده کرد. بذر شنبلیله در بسیاری از غذاها و ترشی ها استفاده می شود.

کاشت شنبلیله

شنبلیله را می توان از طریق بذر کاشت. بذر را در عمق 1 سانتی متری در مخلوط گلدان خوب بکارید. دانه ها باید قبل از کاشت به مدت یک شب خیسانده شوند تا میزان جوانه زنی افزایش پیدا کندو دانه ها را با فاصله چند اینچی بکارید و آن را بپوشانید. دانه ها به سرعت جوانه می زنند و نشا< در عرض 2 تا 4 روز قابل مشاهده خواهد بود. شنبلیله به آبیاری متوسط نیاز دارد و آب اضافی باید تخلیه شود. زمن مناسب برای کشت شنبلیله زمانی است که آب و هوا آفتابی و گرم باشد.

در هوای گرم آبیاری منظم گیاه ضروری است. در عرض 2 هفته شنبلیله برای اولین بار آماده برداشت می شود برگ های ریز را بچینید و از آن به صورت خام و یا خشک شده استفاده کنید. شاخه ها در عرض 2 هفته رشد می کنند و این می تواند 3 تا 4 دور ترکرار شود. به منظور برداشت دانه ها شنبلیله اجازه دهید گل ها چند روز باقی بماندشما می توانید غلاف های دانه ار در گیاه مشاهده کنید. دانه ها روی گیاه خشک و برداشت می شوند. بذر حدود 3 تا 4 ماه از زمان کاشت طول می کشد تا آماده برداشت شود.

فواید شنبلیله روی سلامتی

دانه های شنبلیله به کاهش مقاومت بدن در مقابل انسولین و درمان دیابت کمک می کند.

شنبلیله به حفظ رنگدانه های مو و جلوگیری از موخوره کمک می کند.

شنبلیله را می توان به عنوان مرطوب کننده و جوان کننده پوست استفاده کرد.

شنبلیله حاوی فیتواستروژن است و به افزایش شیر مادران کمک می کند.

شنبلیه از تجمع چربی در بدن و بهبود متابولیسم بدن کمک می کند.

خرید بذر شنبلیله

شما میتوانید بذر شنبلیله  را از سایت هربی کالا خریداری کنید

گیاهان دارویی معمولا اندازه کوچکی دارند و در عرض چند هفته شروع به تولید می کنند. زمانی که ما در آشپزخانه به گیاهان نیاز داریم می توانیم آن ها را جدا کنیم. این باعث می شود تا گیاهان رشد سریعی داشته باشند و برگ های تازه ای داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *