خانه مقالات گیاه شناسی و کاشت هل
مقالات - 7 روز قبل

گیاه شناسی و کاشت هل

گیاه شناسی و کاشت هل

اطلاعات جزئی گیاه شناسی هل

گیاه شناسی و کاشت هل : هل به صورت انبوهی از 20 شاخ و برگ رشد می کند و ارتفاع آن مابین 2 تا 6 متر است.

برگ ها سبز تیره، بلند و شمشیری شکل هستند.

سطح زیرین کمرنگ است و ممکن است پوششی از کرک های ریز را داشته باشند.

گل ها روی شاخه های طولانی تشکیل می شودو می تواند تا بیش از 1 متر رشد کند.

این گیاه دارای هر دو گیاه نر و ماده است و گیاه سبز است، گلبرگ ها سفید با رگه های بنفش است.

میوه ها به رنگ سبز کم رنگ مایل به زرد، کشیده و بیضوی شکل است.

هر میوه دارای سه پوشش است که با دانه های آروماتیک کوچک پر شده اند و هر کدام حدود 3 میلی متر ارتفاع دارند. میوه ها و دانه هایی که رنگ قهوه ای دارند خشک می شوند.

نام های رایج هل

کلمه cardamom از کلمه لاتین cardamomum گرفته شده است که خود این کلمه از کلمه یونانی kardamomon گرفته شده است که همه اینها نام یک نوع گیاه هندی می باشد که با نام های زیر نیز شناخته شده است:

  • green cardamom
  • true cardamom
  • ceylon cardamom
  • cardamamus
  • cardamom
  • grains of paradise
  • french: cardamom
  • german: cardamom
  • italian: cardamom
  • cardamone
  • spanish: cardamom
  • thai: grawahn

زیستگاه و محدوده هل

هل یک گیاه بومی جنوب شرقی آسیا ( از هند تا جنوب سریلانکا و شرق مالزی و غرب اندونزی) است.

در جنگل های بارانی استوایی رشد می کند.

کاشت و برداشت

موارد زیر برای کشت و برداشت هل باید در نظر گرفته شود.

شرایط آب و هوایی

هل در کف جنگل های سرسبز، بارانی  و گرمسیری رشد می کند.

در آب و هوای سردتر این گیاه در داخل خانه رشد می کند.

خاک

هل خاک غنی، لومی و کمی اسیدی را ترجیح می دهد.

برای اینکه نتیجه بهتری حاصل شود کود را با مواد معدنی فسفر و پتاسیم ترکیب کنید.

کشت

بذرهایی که کوچکتر هستند باید در خاک سبک و حدود 1.8 اینچ زیر سطح خاک کاشته شوند.

هل به یک منبع ثابت رطوبت نیاز دارد و خشکی را تحمل نخواهد کرد.

اگر هل را به صورت گلخانه ای پرورش می دهید باید آن را مرطوب نگه دارید.

هل در برابر سرا مقاوم نیست و باید ساعات زیادی را در مقابل نور خورشید جزئی یا غیر مستقیم قرار بگیرد.

برداشت

برای تولید کپسول های حاوی دانه هل به حدود 3 سال زمان نیاز دارد.

بعد از گلدهی آنها به تدریج خشک می شوند چونکه کپسول ها رشد می کنند.

زمانی که کپسول ها شروع به سبز شدن می کنند می توان این گلدهی های خشک شده را جمع آوری کرد و بعد از 6 تا 7 روز کپسول ها خشک می شوند که می توان دانه ها را از آن جمع آوری کرد.

زمانی که غلاف کپسول خشک می شود راحتتر شکسته ی شود.

غلاف ها را در داخل یک کاسه قرار داده و کمی آن را فشار دهید.

تا غلاف شکسته شود و دانه ها تخلیه شوند و با استفاده از یک فن کوچک دانه ها را غلاف خرد شده جدا کنید.

یا اینکه آنها را در یک سینی متوسط قرار دهید و به آرامی جلو و عقب کنید تا غلاف های خرد شده بیرون بیافتند.

نگهداری                

دانه های بدست آمده را در یک ظرف دربسته و در یک مکان خنک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید.

عطر و طعم هل

گرم، تند، کمی لیمویی با رگه های شیرین

موارد استفاده هل

هل جزء خانواده زنجبیل شناخته می شود.

دارای عطر و طعم منحصر به فردی است و می توان از آن در ساخت شیرینی استفاده کرد.

بسیاری از غذاهای سنتی هند از گونه های متفاوت هل استفاده می کنند. Elettaria یا هل سبز همراه با شیر و شکر ترکیب می شود تا از آن mithai ساخته شود.

هل سبز نیز برای طعم و عطر دادن به چای و قهوه استفاده می شود که از این بین می توان به چای Masala اشاره کرد.

خبرنگاران آشپزی هل سبز را به عنوان پرطرفدارترین گونه هل معرفی می کنند و معولا از آن برای طعم در کردن گوشت، مرغ، غذاهای دریایی، غذاهای سبزیجات، سوپ و سس استفاده می کنند.

در مقابل هل سیاه یا Amomum عطر و طعمی مانند نعناع دارد و به عنوان یکی از اجزای چای Masala شناخته می شود و می توان از آن به عنوان یک ادویه ترکیبی برای طعم دهی و تزیین برنج نیز استفاده کرد. شما می تواند از خلنگ هل به عنوان یک تونیک استفاده کنید. شما معمولا یک دوم اونس ریشه را به یک فنجان آب جوش اضافه می کنید تا چای درست کنید.

شما همچنین می توانید با جوشاندن چند شاخه در مقدار زیادی آب تونیک بسازید و اجازه دهید قبل از نویدن خنک شود. البته قبل از نوشیدن چوب ها را بردارید (گیاه شناسی و کاشت هل).

یک کاربرد دیگر جالب      

به دلیل خنک بودن برگ های هل سیاه از آن در فرمول آدامس Eclipse Breeze شرکت  Wrigley استفاده می شود.

استفاده سنتی گیاه هل

قهوه هل

هل یکی از اجزای تشکیل دهنده gahwa است که یک قهوه است که در جشن ها استفاده می شود.

نمادی از مهمان نوازی در خانواده های هندی است که به رسمیت شناخته شده است.

کشاورزی و پردازش

هل عضو خانواده زنجبیل است و دارای عطر و طعم منحصر به فردی است و می توان از آن برای ساخت شیرینیجات استفاده کرد. این کیاه بومی هند و مالزی است که در ماه اکتبر (9 مهر تا 10 آبان) برداشت می شود و کل غلاف ها با خورشید یا مکان های خشک کننده خشک می شوند و براساس رنگ مرتب می شوند (گیاه شناسی و کاشت هل).

معمولا هل یا Elettaria cardamomum دارای رنجی از رنگ های  سبز به زرد – خاکستری است. با این حال میوه های گونه های دیگر ممکن است قهوه ای، سیاه، قرمز و حتی سفید باشد. بهتر است از طعم و بوی هل ها هنگام ذخیره سازی به بهترین شکل محافظت شود و دانه ها را در داخل غلاف ها نگهداری کنید، اگر چه غلاف ها هم به عنوان ادویه استفاده می شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *