آشنایی با چای سبز

مقالات چای

آشنایی با چای سبز

آشنایی با چای سبز : در غرب، چای سبز به هیچ وجه به عنوان چای سیاه شناخته نمی شود. چای سبز محبوبترین و مشهورترین نوع چای در ژاپن و قسمتی از چین است و به دلیل اینکه میزان بالایی از اکسیدان ها و ویتامین ها را دارد در غرب محبوبیت بیشتری به دست آورده است.

چای سبز چیست؟

چای سبز یک نوع چای است که بعد از برداشت به سرعت خشک میشود. در حالی که برگ های چای بعد از برداشت اکسیداسیون می شوند، برگ های چای سبز بلافاصله حرارت داده می شوند تا از اکسیداسیون جلوگیری شود. اکسیدایسون یک فرآیند طبیغی است و همان چیزی است که هنگام قاچ کردن سیب رخ می دهد و سیب وقتی در معرض هوا قرار می گیرد شروع به قهوه ای شدن می کند و مزه شیرین تری می گیرد. چای سبز به دو صورت فراوری می شود یا با گرما بخارپز می شود و یا با گرما خشک می شود ( که در تابه هایی شبیه به تابه سرخ کردن و در وک و یا فرآیند پخت سریع در فر انجام می شود). این فراوری با فراوری انواع چای های دیگر از جمله چای قرمز، چای سیاه، چای اولونگ، چای سفید و چای پوئر متفاوت است.

چای سبز چه طعمی دارد؟

چای سبز می تواند طعم های مختلفی داشته باشد و این به محلی که چای رشد کرده، نحوه فراوری آنها، زمان برداشت آنها و غیره بستگی دارد. چای سبز خوب می تواند رنجی از مزه ها را داشته باشد. به طور رایج برای چای سبز با کیفیت خوب مزه های شیرین، تلخ و شیرین، آجیلی، گیاهی، کره ای، گل مانند، باتلاقی و میوه ای توصیف شده است. چای سبز بخار پز شده دارای طعم تلخ شیرین است (بخصوص بعد از مزه مزه کردن) در حالی که چای های سبز دیگر دارای طعم شیرین هستند.

چگونه بهترین نوع چای سبز را انتخاب کنیم؟

انواع مختلفی چای سبز برای انتخاب وجود دارد. در حالی که برخی از چای های سبز در برخی از فروشگاه های مواد غذایی در دسترس هستند، این نوع چای ها کیفیت پایینی دارند و چای هایی هستند که به شدت با چای های دیگر ترکیب شده اند و خیلی تازه نیستند. برخی از فروشگاه های مواد غذایی با کیفیت و فروشگاه های مواد غذایی مخصوص (مانند فروشگاه های ژاپنی و چینی) وهمچنین فروشگاه های چای آنلاین دارای چای سبز بهتری هستند.

کیفیت خوب چای سبز تنها یکی از عواملی است که هنگام یافتن چای سبزی که دوست دارید باید به آن توجه داشته باشید. شما ممکن است طعم چای سبز طعم دهنده، چای سبز بخار داده شده یا چای سبز بو داده شده را ترجیح دهید یا که تمایل داشته باشید از انواع چای سبز دیگر استفاده کنید. اگر شما می خواهید از یک فروشگاه آنلاین چای سفارش دهید یا از یک فروشگاه چای محلی خرید کنید، ابتدا با یک نمونه چای سبز شروع کنید. بعضی از فروشگاه های چای نمونه هایی از چای را تهیه می کنند یا به مشتریان اجازه می دهند با خوردن یک فنجان چای، چای را تست کنند و این یکی از روش های خوب برای  تست طعم چای مورد علاقه شماست. نگران نباشید و در مورد اینکه کدام چای سبز برای شما مناسب است سوال بپرسید، فروشگاه های چای معتبر از اینکه به شما کمک کنند تا چای مورد علاقه خود را پیدا کنید خوشحال خواهند شد. اگر شما مایلید که چای سبز را ار فروشگاه مواد غذایی خریداری کنید سعی کنید چند برند و نوع های مختلف چای را بررسی کنید.  اگر شما می توانید یکی از فروشنده هایی که اطلاعات دارد را پیدا کنید  و سعی کنید از او چند سوال بپرسید اما می دانید احتمالا  شما همان اطلاعاتی را که از فروشگاه چای دریافت می کردید را نخواهید شنید.

نحوه دم کردن و آماده سازی چای چگونه است؟

بسیاری از افراد فکر می کنند که چای سبز را دوست ندارند و هرگز سعی نکرده اند چای سبز خوبی را که به درستی دم شده است را امتحان کنند. یکی از اشتباهاتی که هنگام آماده سازی چای سبز رخ می دهد استفاده از آب جوش است. در حالی که آب جوش برای ساخت چای سیاه استفاده می شود اما می تواند طعم بهترین چای سبر را تند و بد مزه کند. وقتی که آب تنها جوش می زند و به دمای 70 تا 80 درجه فارنهایت می رسد بهترین زمان برای دم کردن اکثر چای های سبز است.

  • همچنین چای سبز به مدت زمان طولانی برای دم کردن نیاز ندارد زیرا دم کردن زیاد باعث می شود مزه چای سبز کمی تلخ شود.
  • بعضی از چای ها (مخصوصا چای سبز ژاپنی بخار داده شده) تنها 20 یا 30 ثانیه لازم دارد تا دم بکشد در حالی که چای های دیگر (مانند چای Jasmine Pearls) به تنها 4 دقیقه زمان نیاز دارد.
  • همانطور که دیدید درجه حرارت و زمان دم کشیدن چای سبز متفاوت است شما می توانید بسته بندی چای را بررسی کنید و دستورالعمل های دقیقتری را برای دم کردن چای بدست آورید.

 

آیا می توانم شیر و شکر را به چای سبز اضافه کنم؟

به طور کلی به دو دلیل اضافه کردن شیر و شکر به چای سبز توصیه نمی شود. 1) معمولا چای سبز مانند چای سیاه همراه با شیر و شکر خوشمزه نمی شود 2) شما با اضافه کردن شیر و شکر برخی از خواص چای سبز را از بین می برید.  اگر شما چای سبز را با شیر و شکر دوست دارید و نمی دانید که چای سبز با شیر و شکر نسبت به چای سبز بدون شیر و شکر کمتر مفید است، امتحان کنید.

تهیه و تنظیم

  • تهیه و تنظیم از هربال مارکت
  • انتشار این مقاله به هیچ وجه قانونی و انسانی نمی باشد
  • نویسنده: مهدی قنبری

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *