خانه طب سنتی گیاهان دارویی علف لیمو معرفی و کاربردهای علف لیمو
علف لیمو - علف لیمو - 2 هفته قبل

معرفی و کاربردهای علف لیمو

ساقه علف لیمو
ساقه علف لیمو کاربرد دارویی و خوراکی دارد.

معرفی و کاربردهای علف لیمو

علف لیمو نوعی علف استوایی بلند است. ساقه‌ها و برگ‌های تازه دارای بوی لیمو هستند چون‌ که حاوی روغن اسانسی است که در پوست لیمو وجود دارد.

توضیحات ادویه

علف لیمو یک علف (چمن) ضخیم است که‌برگ‌ها بالای سطح زمین هستند و یک قسمت جامد که چند اینچ طول دارد در انتهای ساقه است. بخش پایین‌تر ساقه بریده یا هرس شده و در آشپزی استفاده می‌شود. علف لیمو به خاطر عطر و طعمی که دارد نه‌ تنها به‌ عنوان ادویه استفاده می‌شود و بلکه به‌صورت خشک‌شده نیز فروخته می‌شود. این ادویه خشک به شکل‌های مختلفی (برش‌های خردشده، پودری و…) در دسترس است و یا از گیاه به‌صورت روغن استخراج می‌شود.

  • دسته مزه علف لیمو:  لیمویی
  • عطر و طعمعلف لیمو: لیمو با کمی مزه زنجبیلی
  • درجه تندی علف لیمو: 1

 

خرید علف لیمو خشک

آن دسته از علاقمندان به استفاده از علف لیموی تولید 1397 و خشک شده هستند میتوانند به صورت عمده و خرده آن را خرید کنند. برای خرید عمده با ما تماس حاصل فرمایید. تلفن تماس ما سمت چپ مقاله مشاهده میشود. در نظر داشته باشید که بصورت خرده از سایت هربی کالا خریداری کنید.

آماده‌سازی و نگهداری علف لیمو

در صورتی‌که قصد دارید از علف لیمو تازه استفاده کنید فقط قسمت پایینی ساقه را استفاده کنید. می‌توان علف لیمو را هرس کرد و کلاً استفاده شود و یا به‌صورت برشی استفاده کرد. اگر به‌ صورت پودری از علف لیمو استفاده می‌کنید یک قاشق چای‌خوری علف لیمو که معادل یک ساقه تازه است را استفاده کنید.

  • توصیه می‌شود که دو ساعت قبل از مصرف، علف لیمو برش خورده و خشک‌شده را خیس بگذارید.
  • وقتی‌ که علف لیمو در یک کیسه کاغذی بسته‌بندی می‌شود می‌توان 2 تا 3 هفته آن را در یخچال و فریزر نگهداری کرد.
  • ساقه‌ها می‌توانند تا چند ماه فریز شوند.
  • همیشه آن‌ها را به‌صورت جداگانه نگهداری کنید چون‌که علف لیمو عطر خود را به مواد غذایی دیگر انتقال می‌دهد.

 

مزرعه علف لیمو، اولین مزرعه علف لیمو در ایران توسط زرگیاه احداث شده است

آشپزی با علف لیمو

  • علف لیمو در آشپزی کشورهای اندونزی، مالزی، سریلانکا و هند استفاده می‌شود و برای طعم دار کردن غذاهای گوشتی، مرغ، غذاهای دریایی و غذاهای گیاهی استفاده می‌شود.
  • دستورالعمل‌های غذایی تایلندی و سریلانکایی زیادی وجود دارد که از ترکیب علف لیمو و شیر نارگیل (بخصوص با مرغ یا غذاهای دریایی) استفاده می‌کنند.
  • ساقه‌ها در چای استفاده می‌شود و به‌عنوان یک طعم دهنده در ترشی استفاده می‌شود.

مزایای علف لیمو در سلامتی

  • علف لیمو به‌ عنوان ادرارآور، تونیک و تحریک‌کننده استفاده می‌شود.
  • علف لیمو هضم غذا را بهتر می‌کند و برای حل مشکلات چاقی و حالت تهوع با فلفل سیاه استفاده می‌شود.
  • علف لیمو بدن را خنک می‌کند و تب را کاهش می‌دهد.
  • علف لیمو یک دافع حشرات ملایم است و روغن آن در عطر و اودکلن استفاده می‌شود.

کاشت علف لیمو

علف لیمو یک چمن یا علف چندساله با برگ‌هایی بلند و لبه‌های تیز است. این گیاه به‌صورت توده‌های متراکم در شرایط آب و هوایی گرمسیری یا نیمه گرمسیری رشد می کند و تکثیر آن با تقسیم غده ریشه انجام می‌شود. (با بذر نیز به راحتی تکثیر میشود) این گیاهان حداقل 3 تا 4 ساله هستند و هر 3 تا 5 ماه برداشت می‌شوند. این گیاه در سراسر جنوب شرقی آسیا، جنوب هند، سریلانکا، آفریقای مرکزی، برزیل، گواتمالا، ایالات‌متحده آمریکا و غرب هند رشد می‌کند.

نشای ریشه لخت علف لیمو برای کشت و کار در هربال مارکت موجود است

خرید نشا علف لیمو

بدین وسیله به اطلاع علاقمندان به کشت و کار علف لیمو میرسانیم که نشای ریشه لخت و گلدانی علف لیمو با کیفیت عالی آماده فروش و ارسال می باشد.

تهیه و تنظیم

  • تهیه و تنظیم از هربال مارکت
  • انتشار این مقاله به هیچ وجه قانونی و انسانی نمی باشد
  • نویسنده: مهدی قنبری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *