چای جاسمین چیست؟

مقالات چای

چای جاسمین چیست؟

چای چاسمین به طور کلی به چای اشاره دارد که داری طعم یا گل جاسمین است. چای جاسمین معمولا با چای سبز ساخته می شود و یک گیاه دارویی نیست.

انواع چای جاسمین

اگرچه رایج ترین نوع چای جاسمین، چای سبز جاسمین است، چای سفید جاسمین، چای اولانگ جاسمین و چای سیاه جاسمین نیز وجود دارد. در برخی موارد این گونه ها به صورت ساده به عنوان چای با طعم جاسمین نام برده می شود در حالی که در موارد دیگر، ترکیبات دقیق تری مانند چای دسر وجود دارد. علاوه بر نوع چای، چای جاسمین همچنین از نظر برگ های استفاده شده در ساخت آنها و شکلشان متفاوت هستند.

  • چای سبز جاسمین براساس درجات چای سبز متمایز و دسته بندی می شوند.
  • بهترین چای های جاسمین از نسبت زیادی از جوانه های چای و برگ های چای ساخته می شود.
  • چای جاسمین طعم ظریفی دارد و نسبت به چای هایی که با برگ های بزرگتر و جوانه های کوچکتر ساخته شده اند طعم ظریف تری دارد.
  • برخی از چای های جاسمین به عنوان پایه ای برای چای های loose-leaf teas استفاده می شوند و برخی از آنها در کیسه های چای استفاده می شود.
  • انواع دیگری از چای جاسمین به فرم های مختلفی شکل داده می شوند. رایج ترین چای جاسمین “jasmine pearl,” نامیده می شود که دو جوانه و (غالبا) یک برگ رول شده است و دارای اندازه یک نخود می باشد.
  • یکی دیگر از شکل های مشهور چای جاسمین، چای کروی flowering tea با گل جاسمین در وسط است.

عطر و بوی چای جاسمین چگونه است؟

چای سبز جاسمین به طور سنتی برداشت می شود و به چای سبز اضافه می شود و تا زمانی که گل های جاسمین برداشت می شود نگهداری می شود و بعد در طول یک فرآیند چند روزه بو داده می شوند. دو روش بو دادن برای این چای وجود دارد. کارآمدترین و گرانترین روش این است که گل های جاسمین تازه در یک سینی زیر سینی بافته شده از برگ های چای قرار داده می شود و در یک اتاق گرم قرار می گیرد. گل های جاسمین اضافه می شوند تا یک چای که از لحاظ ظاهری زیبا هستند و دارای عطر و طعم ملایمی است و غالبا گران هستند را به ارمغان بیاورد. سپس چای خشک و بسته بندی می شود تا به فروش برسد.

در روش دوم، که روشی ارزانتر است چای سبز جاسمین با گل و برگ های جاسمین واقعی ترکیب می شوند و در اولین فراوری با برگ های چای سبز ترکیب می شود و اجازه داده می شود تا بو داده شوند سپس قبل از اینکه چای خشک و بسته بندی شود از هم جدا می شوند. وقتی که این چای فروخته می شود چند گل جاسمین در چای باقی می ماند. برخی از چای های سبز جاسمین با اسانس یا روغن طبیعی جاسمین، ترکیب عطر و بوی گل ها یا عطر و بوی جاسمین مصنوعی طعم دهی داده می شود. اسانس یا روغن واقعی جاسمین بسیار گران است (یکی از گرانترین اسانس های موجود در جهان است)، این سبک عطردهی چای سبز جاسمین نامرغوبتر از چای سبز جاسمین سنتی است.

چای جاسمین و سلامت

به طور کلی گفته می شود که چای جاسمین نه تنها به خاطر سلامتی استفاده می شود بلکه به خاطر طعم و بویی که دارد استفاده می شود. برخی مزایای سلامتی (مانند آرامش بخش بودن) برای چای جاسمین وجود دارد، برخی از محققان دریافته اند که این چای شبیه به رایحه آرامش بخش اسطوخودوس ضربان قلب را کاهش می دهد. علاوه بر این افرادی که دوست دارند چای جاسمین را بنوشند بیشتر از افرادی است که تمایلی به استفاده از این چای ندارند، نوشیدن چای جاسمین بسیار سالم تر از چای های دیگر است.

  • بعضی از افراد ادعا می کنند که جاسمین غرایز جنسی را تقویت می کند.
  • لطفا توجه داشته باشید که از مصرف زیاد چای جاسمین در دوران بارداری اجتناب کنید.
  • چای جاسمین بهترین آرامش بخش است.
  • همچنین چای جاسمین (مانند انواع دیگر چای) سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد و بهتر است از مصرف آن با معده خالی جلوگیری کنید چونکه تا حدودی اسیدی است و می تواند باعث ناراحتی معده شود.

آماده سازی ونوشیدن چای

چای جاسمین معمولا بهتر است با آب تصفیه شده ای که حدودا دارای دمای 90 درجه ساتیگراد (نه آب در حال جوش) باید دم شود. سه دقیقه زمان برای دم کردن کافیست. حدود یک قاشق چایخوری برای هر فنجان چای جاسمین مناسب است اما اگر چای jasmine pearls ( تنها چند عدد برای هر فنجان) یا  jasmine flowering tea  (یک گل برای یک لیوان بزرگ یا قوری چای کافیست) را می خواهید دم کنید، شما می توانید چای کمتر یا آب بیشتر را استفاده کنید.

هنگام نوشیدن چای جاسمین، حتما از عطر و طعم آرامبخش آن بعد از غذا استفاده کنید. اگر احساس تلخی می کنید می توانید چای جاسمین دیگر را امتحان کنید، دما را پایین بیاورید و یا زمان دم شدن را کاهش دهید. چای جاسمین با کیفیت باید چایی باشد که دارای عطر و طعم خوب باشد. چای جاسمین به خوبی با بسیاری از غذاها مچ می شود بنابرای برای تجربه چای جاسمین محدودیتی ندارید.

تهیه و تنظیم

  • تهیه و تنظیم از هربال مارکت
  • انتشار مقاله با ذکر منبع و نام نویسنده بلامانع است
  • نویسنده: مهدی قنبری

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *