کاشت و پرورش ریحان در گلدان

ریحان

کاشت و پرورش ریحان در گلدان

کاشت و پرورش ریحان در گلدان : ریحان یک گیاه با ریشه‌های چوبی و منشعب است و در آب‌وهوای گرم رشد می‌کند و اگر هوا بین 26 تا 32 درجه سانتیگراد باشد رشد سریعی خواهد داشت. هنگام کاشت ریحان توجه داشته باشید که دو یا سه گیاه، برگ‌های تازه یک خانواده چهار نفره را تامین می‌کند، مگر اینکه شما قصد ساخت پستو داشته باشید (سس ایتالیایی) که به دوازده گیاه یا تعداد بیشتری نیاز هست. خیلی از باغبانان گونه‌های مختلف ریحان را در باغچه خود یا گلدان به صورت ترکیبی کشت می‌کنند، همچنین می توانید ریحان را در زمانهای مختلف بکارید تا برای همه زمانها ریحان تازه داشته باشید.

خاک، کاشت و مراقبت

ریحان به 6 تا 8 ساعت خورشید نیاز دارد (در جنوب و جنوب غربی) و از سایه بعدازظهر نفع می‌برد. گیاهان حداقل 2 هفته پس از آخرین سرما در بهار کاشته می‌شود و کاشت تابستانه هم خوب است. توصیه می‌شود فاصله پیشنهادی روی برچسب دستورالعمل را که معمولاً 20 تا 30 سانتیمتر است را رعایت کنید.

  • گیاهان بسیار حساس به سرما هستند، بنابراین باید از گیاه در فصل سرما محافظت شود.
  • ریحان به خاک غنی، مرطوبی که به‌خوبی زهکشی شده و دارای PH شش تا هفت است نیاز دارد.
  • ازآنجاکه برگ‌های گیاه زیاد برداشت می‌شوند این گیاه به مقدار کمی کود نیاز دارد.
  • هنگام کاشتن مقدار زیادی مواد مغذی ارگانیک از کمپوست، پودر خون یا مواد پنبه‌دانه به خاک  اضافه شود.
  • تغذیه با کود و خاک مخصوص گیاهان دارویی هربال مارکت به رشد برگ‌ها و ساقه‌های گیاه شما کمک می‌کند.
  • اگر می‌خواهید ریحان را در ظرف بکارید، از گلدان بزرگ استفاده کنید تا گیاه از خشک شدن سریع در آب‌وهوای گرم مصون بماند.
  • شما همچنین میتوانید به اطراف گیاه مالچ اضافه کنید تا خاک مرطوب بماند و فواصل بین آبیاری افزایش پیدا کند.

بیماری و آفات ریحان

گاهی ریحان توسط شته‌ها، سوسک‌های ژاپنی یا حلزون مورد حمله قرار می‌گیرد. با این‌حال بزرگ‌ترین تهدیدی که برای گیاه ریحان وجود دارد زهکشی ضعیف است، بنابراین برای جلوگیری از پوسیدگی ریشه، گیاه را در خاکی که به‌خوبی زهکشی شده است بکارید. همچنین اجازه ندهید که ریشه خیلی خشک شود. با رشد گیاه و بعد از اینکه گیاه دو تا سه برگی شدند نیاز به هرس دارند هرگز بخش‌های چوبی ساقه را برش ندهید و گیاه را از سطح زمین برداشت نکنید بلکه سومین ساقه‌ها را هرس کنید. بعد از هرس هم از کود مایع استفاده کنید.

برداشت و نگهداری

هر زمان که گیاه جوان به ارتفاع 15 تا 25 سانتیمتر رسید برگ‌ها را با ساقه برداشت کنید. برگ‌ها را از نوک ساقه‌ها بچینید تا گیاه شاخ و برگ بیشتری ایجاد کند. سعی کنید ساقه‌ها را بچینید حتی اگر از برگ‌ها استفاده نمی‌کنید، در غیر این صورت گیاه شروع به گلدهی و ایجاد دانه‌ها می‌کند و تولید برگ‌ها متوقف می‌شود.

با ظهور اولین سرما برداشت بوته ریحان انجام میشود. چون‌که در هوای سرد ریحان خیلی سریع سیاه می‌شود. کار ساده‌تر این است که کل گیاه را از سطح زمین بردارید بعد بهترین برگ‌ها را انتخاب کنید. شما می‌توانید ریحان‌ها را خشک کنید، اما فریز کردن یا استفاده از آن‌ها در سرکه عطر و طعم گیاه را بهتر حفظ می‌کند. شما همچنین می‌توانید برگ‌ها را برای روغن و پستو استفاده کنید و باید آن‌ها را به‌صورت یخ‌زده نگهداری کنید (هرچند نگهداری برگ‌های تازه در یخچال باعث قهوه‌ای شدن برگ‌ها می‌شود). شما همچنین می‌توانید ساقه‌های تازه را به مدت چند روز نگهداری کنید شما باید ساقه‌ها را از انتها ببرید درست مانند وقتی‌که گل می‌چینید. ریحان یک عطر تازه را به هوا اضافه می‌کند.

موارد استفاده ریحان

برای اینکه از طعم ریحان نهایت استفاده را داشته باشید ریحان تازه را 5 یا 10 دقیقه بعد از زمان پخت به غذا اضافه کنید. از ریحان تازه در غذاهایی که حاوی گوجه‌فرنگی است و در سوپ، سالاد، سس و ماکارونی است استفاده کنید. شما می‌توانید ریحان را با جعفری، رزماری، پونه کوهی، آویشن و مریم‌گلی استفاده کنید و یک طعم ترکیبی ایجاد کنید. شما می‌توانید اکثر گونه‌های ریحان را در باغ سبزی‌ها پرورش دهید.

در تابستان شکوفه دهی ریحان زیاد می‌شود. برای اینکه گیاه وارد فاز گلدهی نشود باید ساقه‌های حاوی شکوفه را هرس کنید که این باعث تشویق گیاه برای رشد و انشعاب و شاخه دهی می‌شود. ریحان تایلندی دارای شکوفه‌های بنفش است و برای زیبایی در باغ و چشم‌اندازها استفاده شود. از گلدان ریحان بنفش میتوانید برای تزئین منازل خود استفاده کنید.

خرید بذر ریحان

هربی کالا بذر ریحان را بفروش میرساند. بذر ریحان در دو  رنگ بنفش و سبز بفروش میرسد. از اطلاعات و دستورالعمل کشت روی برچسب بذر ریحان استفاده کنید. برای خرید بذر ریحان از سایت هربی کالا  اقدام کنید.

تهیه و تنظیم

  • تهیه و تنظیم از هربال مارکت
  • انتشار مقاله بدون ذکر منبع و نویسنده بلامانع است
  • نویسنده: مهدی قنبری

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *