کاشت و پرورش خردل سبز

خردل

کاشت و پرورش خردل سبز

کاشت و پرورش خردل سبز : خردل سبز به سرعت رشد می کند و دارای برگ های مغذی می باشد. کاشت خردل در باغ و گلدان در هر دو فصل بهار و پاییز مناسب است. اگر چه خردل سبز کاملا در مقابل سرما مقاومت ندارد اما می تواند یک سرمای سبک را تحمل کند که باعث می شود برگ های آن شیرین تر شود. در مناطقی که هیچ دوره یخ زدگی وجود ندارد باغبانان می توانند از کاشت خردل سبز در تمام فصل زمستان لذت ببرند. این گیاه به مراقبت کمی نیاز داشته و برگ خردل سبز حدود 15 سانتیمتر رشد می کند (در برخی موارد تا 60 سانتیمتر نیز در برخی ارقام دیده شده است). شما می توانید برگ های خرددل سبز را بچوشانید و یا اینکه برگ های کوچکتر و جوان را در سالاد و ساندویج استفاده کنید.

خاک، کاشت و مراقبت

برگ های خردل در خاک مرطوب و غنی شده بسیار سریع رشد می کنند. نور مستقیم خورشید برای این گیاه ایده آل است اما چون خردل فقط برگ داشته و میوه ندارد نسبت به صیفی جاتی مانند گوجه فرنگی در مقابل سایه مقداری تحمل و مقاومت بیشتری دارند. خاک را با چند سانتیمتر کمپوست یا کود مخصوص گیاهان دارویی هربال مارکت غنی سازی کنید (نواحی دور تا دور گیاه).

  • برای گلدان ها از مخلوط گلدان با کیفیت مانند کود مخصوص گیاهان دارویی هربال مارکت استفاده کنید تا به برداشت بیشتری داشته باشید.

برداشت پاییزه و بهاره

برای برداشت پاییزه گیاهان را  تا 6 هفته قبل از شروع سرما بکارید و برای برداشت بهاره حدود 4 هفته قبل از آخرین تاریخ سرما کار را شروع کنید و کمی بعد کاشت را ادامه دهید. گیاهان در گلدان شروع به گلدهی و بذردهی می کنند.

برای خردل های سبز آنها را به صورت ردیفی با فاصله 30 سانتیمتری جدا از هم بکارید و اگر خردل قرمز ژاپنی می کارید آنها را در فاصله های 30 تا 40 سانتیمتری بکارید.

  • برای حفظ رطوبت گیاه از مالچ یا کاه استفاده کنید.

برای مصرف دو نفر به حدود 10 تا 12 گیاه نیاز است و در صورت تمایل می توانید مقدار بیشتری را فریز کنید و در طول آب و هوای گرمتر استفاده کنید. خردل خیلی سریع رشد می کند بنابراین شما می توانید در حدود 4 هفته و زمانی که برگ ها به 15 تا 20 سانتیمتر طول رسیدند آنها را برداشت کنید. برای رشد مجدد برگ ها باید به گیاه کود داده شود. شما می توانید از کودهای مایع مانند کودهای محلول در آب هربال مارکت به صورت هفتگی استفاده کنید. این در حالی است که شما میخواهید برگ های زیادی برداشت کنید در غیر این صورت به صورت دو هفته یکبار کود دهید.

بیماری ها و آفات خردل سبز

اگر چه خردل سبز بیماری یا آفت مهمی ندارد شما می توانید از آنها در مقابل کرم های برگ خوار محافظت کنید. سوسک ها همچنین می توانند از برگ ها تغذیه کنند. پوشش های توری مانند در سطوح کم بهترین محافظ برای گیاهان شما در گلدان یا مزرعه می باشد. شما می توانید از صابون های حشره کش به صورت اسپری برای از بین بردن سوسک ها استفاده کنید. هرچند در سطوح بالا باید از ادوات کشاورزی برای سم پاشی استفاده کنید.

Clubroot یک بیماری است که خردل و خانواده های کلم را تهدید می کند. خاک خود را تست کنید و حداقل پی اچ 6.5 تا 6.8 را برای جلوگیری از clubroot استفاده کنید. شما می توانید در هر فصل تنوع کشت را تغییر دهید تا این بیماری در یک منطقه رشد نکند اما این کار را سه سال یکبار انجام دهید. در ایران به این روش تناوب کشت میگویند.

برداشت و نگهداری

دو روش برداشت برای خردل سبز وجود دارد. شما ممکن است تنها برگ های بزرگ و بیرونی خردل را بچینید و مرکز گیاه را برای ادامه رشد و تولید خردل سبز بیشتر رها کنید. یا شما ممکن است گیاه را را بچینید و تنها 7 تا 10 سانتیمتر از گیاه را از سطح زمین بگذارید تا دوباره گیاه رشد کند. به یاد داشته باشید از برگ های جوان می توانید برای سالاد استفاده کنید. خردل سبز می توانند سرمای کم و ملایم را تحمل کنند.

  • قبل از کاشت نشای خردل در گلدان، آنها را به صورت چند خوشه جدا کنید تا سریعتر گیاهان قوی تری بدست آورید. در آب و هوای سردتر شما می توانید خردل سبز را در پوشش سبزی محافظت کنید و یا از پلاستیک برای محافظت گیاهان در مقابل سرمای سخت استفاده کنید. وقتی که آب و هوا در تابستان گرم می شود خردل سبز ساقه گل ایجاد می کند و گل های زرد تولید می شود در این نقطه گیاه باید حذف شود.

موارد استفاده

خردل سبز را می توان در سس اسپاگتی Aunt Bee، غذاهای ایتالیایی یا یونانی، گوشت، ماهی، تخم مرغ، پنیر، گوجه فرنگی و سبزیجاتی مانند لوبیا و کدو سبز استفاده کرد. خردل سبز به درد پخت و پزهای طولانی مدت نمی خورد و باید در انتهای فرآیند پخت برگ های تازه خردل را به غذا اضافه کنید و یا از برگ های خشک آن برای تهیه سس استفاده کنید.

تهیه و تنظیم

  • تهیه و تنظیم از هربال مارکت
  • انتشار مقاله با ذکر منبع و نام نویسنده بلامانع است
  • نویسنده: مهدی قنبری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *