کاشت کاسنی قرمز (اندیو)

کاسنی

کاشت کاسنی قرمز (اندیو)

کاشت کاسنی قرمز (اندیو) : Radicchio یا کاسنی قرمز رنگ زیبایی را به باغ و سفره های شما اضافه می‌کند. این سبزی  به طور گسترده در ایتالیا مورد استفاده قرار می‌گیرد و حداقل 15 گونه برای کاشت دارد. برگ‌های قرمز شرابی دارای رگه‌های سفید و مزه تند خوشایندی است. کاسنی قرمز یک سبزی مقاوم در مقابل سرما است که با کلم اشتباه گرفته می‌شود. در واقع کاشت و پرورش کاسنی قرمز شبیه به کاشت و پرورش کلم است. سرها کوچک هستند و اندازه آن مابین پرتقال و گریپ‌فروت است.

این سبزی آب و هوای خنک را دوست دارد. کاسنی قرمز در طول فصل‌های سردتر (بهار و پاییز) بهتر رشد می‌کند. در اوایل بهار (به محض اینکه خاک از یخ‌زدگی بیرون بیاید) کاسنی قرمز را در باغ بکارید. برای داشتن یک محصول پاییزی، گیاه را در خاک و در وسط تابستان در مناطق خنک‌تر بکارید و در اوایل پاییز در مناطقی که سرمای زمستان متوسط است کاسنی قرمز را بکارید. بهتر است کاسنی قرمز را در طول آب و هوای خنک‌تر در مقابل نور کامل خورشید بکارید، و در تابستان گیاهان از سایه بعدازظهر استفاده کنند.

گیاهان ایجاد شده می‌تواند در برابر یخ‌زدگی مقاومت کنند. هنگام کاشت گیاهان را با فاصله 20 تا 30 سانتیمتر بکارید. اگر به استفاده از کاسنی قرمز علاقه دارید شما می‌توانید برای هر نفر 5 تا 6 گیاه بکارید. قبل از کاشت بهتر است مواد ارگانیک را با خاک مخلوط کنید یا می‌توانید خاک باغبانی مخصوص سبزیجات هربال مارکت را ترکیب کنید و چند اینچ از سطح بالایی خاک را با آن ترکیب کنید تا بافت خاک بهبود پیدا کند و مواد مغذی به خاک اضافه شود.

هنگام کاشت کاشت کاسنی قرمز (اندیو) در گلدان، گلدان را خاک گلدان با کیفیت و موادی مانند ترکیب گلدانی هربال مارکت ترکیب و پر کنید تا بهترین نتایج را به دست آورید. مانند کاهو، ریشه کاسنی قرمز کم‌عمق است و از خاک‌های مرطوب نفع می‌برد، مواد آلی کمک می‌کند تا رطوبت خاک حفظ شود.

  • آبیاری کم طعم تند برگ‌ها را افزایش می‌دهد و باعث رشد نامنظم گیاه می‌شود.
  • آبیاری عمیق و منظم 3 تا 5 سانتیمتر آب در هفته را لارم است.
  • مهم‌ترین دور آبیاری 7 تا 10 روز قبل از بالغ شدن سرها است.
  • برای کاهش رشد علف‌ها هرز و حفظ رطوبت اطراف گیاه را مالچ کنید.
  • در طول فصل رشد گیاه کاسنی قرمز را با کود هربان کود دهید.
  • از استفاده بیش از حد کودهای حاوی نیتروژن جلوگیری کنید چون‌که باعث می‌شود که طعم کاسنی قرمز تلخ شود.
  • سرهای کاسنی قرمز در آب‌وهوای خنک بهتر شکل می‌گیرند و طعم برگ‌ها بهتر می‌شود.
  • در سردترین مناطق بعد از برداشت کراون ها یا تاج‌ها  در خاک باقی می‌مانند.
  • در آب و هوای سرد کراون ها را مالچ کنید.
  • در بهار گیاهان مجددا رشد کرده و برای برداشت آماده میشوند.

 

آفات و بیماری های کاسنی قرمز

برخی از گونه‌های کاسنی قرمز (اندیو) تمایل به پیچ خوردن دارند اما گونه Red Chichory در مقابل این مشکل مقاوم هستند. اکثر باغبانان متوجه شده‌اند که کاسنی قرمز با مشکلات کمی همراه است.

برداشت و نگهداری کاسنی قرمز

هر بار برگ‌ها به صورت تکی برداشت می‌شوند. معمولاً بعد از 60 تا 65 روز سرها آماده برداشت هستند. برای برداشت کل گیاه را که بالای خط زمین است را ببرید. وقتی‌که سرها جوان هستند و در هر مرحله‌ای که هستند ( اندازه کیوی، نارنج یا گریپ‌فروت) را می‌توانید برای برداشت انتخاب کنید. سرهای قدیمی‌تر، تلخ‌تر و سخت‌تر می‌شوند. انتظار نداشته باشید که همه سرهای محصول در یک زمان رشد کنند. هنگامی‌که سرها بالغ شدند آن‌ها به بزرگ شدن ادامه نمی‌دهد بلکه یک هسته تشکیل می‌دهد و شروع به ایجاد ساقه گل می‌کند. وقتی‌که این هسته شکل گرفت طعم آن تلخ‌تر می‌شود. محصولاتی که پاییز کاشته می‌شوند بهتر و مقاوم‌تر از گیاهانی است که در بهار کاشته می‌شوند. وقتی‌که کاسنی قرمز در کیسه پلاستیکی فریز می‌شود سرها به طول معمول 3 تا 4 هفته باقی می‌مانند. در آب‌وهوای سرد، زمین‌های پوشیده از برف، زمین‌های یخ‌زده کاسنی قرمز می‌تواند برداشت و مصرف شود. برگ‌های بیرونی که بر اثر سرما آسیب‌دیده‌اند را به آرامی جدا کنید.

موارد استفاده کاسنی قرمز

شما می‌توانید کاسنی قرمز را به‌صورت خام یا پخته‌شده استفاده کنید (به‌صورت برگ‌های جداشده یا تمام سر). اگر برگ‌ها را در نمک بگذارید طعم تلخ کاسنی قرمز از بین می‌رود و محتوای قندی افزایش پیدا می‌کند. برگ‌های خام را با روغن‌زیتون و نمک در ظرف سالاد بریزید.

  • کاسنی قرمز را با سبزیجات دیگر ترکیب کنید و به‌عنوان سالاد مصرف کنید.
  • می‌توانید بخش‌هایی از کاسنی قرمز را به‌صورت گریل و کباب شده استفاده کنید.
  • شما حتی می‌توانید تمام سرها را سرخ‌کنید و آن‌ها را به سیخ کباب بکشید.
  • برای بهتر کردن رنگ پاستا، سوپ، حبوبات، برنج یا تخم‌مرغ می‌توانید چند برگ کاسنی قرمز اضافه کنید.
  • شما می‌توانید کاسنی قرمز را به‌صورت خام یا پخته‌شده با سرکه استفاده کنید.
  • شما می‌توانید از کاسنی قرمز همراه با کره، پنیر ایتالیایی، لیمو، لوبیا، گوشت خوک یا گوشت گاو استفاده کنید.

در دستورالعمل‌هایی از کاسنی قرمز می‌توان به‌جای کاسنی یا کاسنی فرنگی استفاده کرد. از هسته سرهای کوچک کاسنی قرمز همراه با غذاهای دریایی، سالاد مرغ یا تن استفاده می‌شود. از برگ‌های کاسنی قرمز می‌توان به‌عنوان کاسه‌های خوراکی استفاده کرد و در آن سالادهای مخلوط مانند سالاد میوه، سیب‌زمینی یا غذای دریایی ریخت. در یک بوفه می‌توان با استفاده از خلال‌دندان از برگ‌های کاسنی قرمز برای نگهداری زیتون، قطعات پنیر، کروتون ( برای درست کردن فینگر فودها) استفاده کرد.

تهیه و تنظیم

  • تهیه و تنظیم از هربال مارکت
  • انتشار مقاله با ذکر منبع و نام نویسنده بلامانع است
  • نویسنده: مهدی قنبری

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *