چای پوئر چیست؟

چای پوئر چیست؟

مقالات چای

چای پوئر چیست؟

چای پوئر چیست؟

چای پوئر چیست؟ چای پوئر یکی از انواع چای در دنیا و چین می باشد. چای پوئر (که همچنین با نام های ‘puer,’ ‘pu’er,’ ‘po lei’ و ‘bolay’ شناخته می شوند و در چین به عنوان چای تیره یا چای سیاه شناخته می شود) یک نوع چای تقریبا نادر است که در هونان چین ساخته می شود. در غرب، چای پوئر به خاطر منافعی که در سلامتی دارند شناخته شده هستند اما در مورد عطر و طعم پوئر، فراوری و سایر صفات این چای باورهای اشتباهی وجود دارد. برای اطلاعات بیشتر در مورد این باورهای اشتباه با هربال مارکت همراه باشید.

طعم چای پوئر

واقعا چای پوئر خوب کدام است؟ چای پوئر خوب دارای عطر و طعم غنی و عمیقی است که بسیاری از افراد طعم آن را به طبع قارچ ربط می دهند. پوئری که کیفیت بدی دارد غالبا غلیظ و تلخ است و پوئر با کیفیت خوب برای افرادی که به مصرف قهوه و چای دسر علاقمند هستند مناسب است. چای پوئر دارای مزایای بهداشتی و سلامتی منحصر به فردی است، نوشیدن چای پوئر به هضم وعده های غذایی سنگین یا چرب کمک می کند. اگر طعم پوئر را دوست ندارید ترکیبات پوئر زیادی در بازار وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید. چای پوئر گل داودی یکی از ترکیبات سنتی چینی است که خاصیت پاک کنندگی دارد.  چای پوئر Rishi’s شامل چای پوئر زنجبیلی و چای پوئر وانیلی است.

چای پوئر چیست؟

فواید چای پوئر در سلامت

در گیاهان دارویی سنتی چین، چای پوئر به عنوان پاک کننده خون، کبد و معده در نظر گرفته می شود و هضم کننده است. به همین دلیل است که اغلب چای پوئر بعد از وعده های غذایی سنگین مصرف می شود و یا به عنوان درمان یا پیشگیری از خماری استفاده می شود. برخی مطالعات نشاده داده است که چای پوئر کلسترول خون را کاهش می دهد، فشار خون را پایین می آورد، سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد. بعضی اوقات چای پوئر به عنوان “چای رژیم غذایی” شناخته می شود اما مانند همه چای ها، ما توصیه نمی کنیم که از آن به عنوان یک ابزار کاهش وزن جاویی استفاده کنید بلکه چای پوئر می تواند به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم شما در نظر گرفته شود. برخی از افراد می دانند که نوشیدن چای با کیفیت خوب می تواند حالت ایده آلی ایجاد کند که به آن “مستی یا نئشگی چای” گفته می شود. قطعا اکنون میدانید پاسخ گویی به سوال چای پویر چیست چقدر اهمیت پیدا میکند!

تاریخچه و مبدا چای پوئر

منشا چای پوئر چیست؟ هزاران سال پیش در هونان چین درخت های چای با برگ های بزرگ (دایه) رشد می کرد که مبدای چای پوئر را شکل می داد. این تاریخچه مربوط به تجارت چای بین چین و سایر ملل (به ویژه تبت) است و در ابتدا در شهر مبدا (شهر پوئر) و سپس به سایر کشورها فروخته شد و نام این چای از نام شهری که در آن کشت شده است گرفته شده است. در ابتدا برای حمل و نقل کارامدتر، چای پوئر به صورت فشرده شده در می آمد و به دلیل تخمیر طبیعی در طول سفر از مبدا به مقصد، عطر و طعم طبیعی آن حفظ می شد. چای پوئر می تواند چند سال طول بکشد تا آماده شود. این فراوری منجر به تخمیر آهسته می شود که می تواند حدود 15 سال طول بکشد تا پوئر طعم و رنگ تیره ای که نوشندگان پوئر می خواهند را بدست آورد.

فراوری چای پوئر چیست؟ در دهه 1970 یک سبک فراوری که فراروری shou  (یا پختن) نامیده می شد برای تسریع روند تخمیر ابداع شد. فراوری shou  در نهایت منجر به حباب سرمایه گذاری پوئر در دهه 1990 و 2000 شد. در طول حباب پوئر، بسیاری از چای های پوئر نابالع با برگ های چایی که در بیرون از مبدا سنتی اش (هونان) کاشت می شد آماده شد. قیمت ها به سرعت افزایش یافت، بسیاری از جمع آورنده کنندگان خودشان شروع به کشت پوئر کردند و کیفیت تولیدات جدید کاهش یافت به طوری که تقاضا برای پوئر کاهش پیدا کرد و خوشبختانه حاب پوئر فرو ریخت و تولید به حالت عادی بازگشت.

چای پوئر چیست؟

فراوری چای پوئر

چای پوئر شنگ (Sheng) از برگ هایی که حداقل فراوری را داشته اند و از برگ های بزرگ درخت چای هونان ساخته می شود و سپس قبل از مصرف، به دقت تحت شرایط نظارت شده، جا انداخته می شوند (مثل شراب). این سبک پوئر غالبا 15 یا 20 سال زمان می برد و ممکن است حتی مدت زمان بیشتری طول بکشد تا طعم پیچیده، غنی تر، عمیق تر ایجاد شود. فراوری Shou شامل استفاده از گرما و رطوبت و همچنین تلقیح برگ های چای ا باکتری های مفید است. حدود یکسال طول می کشد تا برگ های برداشت شده چای به پوئر رسیده یا بالغ تبدیل شوند. برخی از پوئرهای بالغ عطر و طعم شبیه تری به پوئری که به صورت سنتی تولید می شوند دارد.

شکل چای پوئر

اشکال چای پوئر چیست؟ یکی از ویژگی های متمایز چای پوئر شکل های زیادی است که دارد. پوئر معمولا دارای شکل هایی مانند کیک (به صورت دایره ای که به عنوان بینگ چا شناخته می شود)، آجر و ‘tuo cha’ ( که مانند کاسه کوچک فرم گرفته است می باشد. این اشکال نحوه حمل و نقل و نگهداری را راحتر می کند. پوئر ممکن است به صورت فله ای و یا به صورت بسته بندی شده و یا حتی کیسه های چای در دسترس باشند.

نحوه دم کردن چای پوئر

وقتی که شما اولین bing cha (کیک پوئر) را باز می کنید ممکن است دم کردن چای پوئر دشوار به نظر برسد ولی واقعا کار سختی نیست. اگر شما از فرم فشرده چای (به چای غیر فشرده و فله ای) برای دم کردن چای پوئر استفاده می کنید شما به یک قاشق چای خوری یا دو برگ احتیاج پیدا خواهید کرد. شما می توانید با استفاده از چاقوی پوئر (که در بیشتر خرده فروشی های پوئر وجود دارد) یا یک چاقوی کوچک دیگر برای بریدن پوئر استفاده کنید. وقتی برگ های پوئر خود را آماده کردید آنها را بشوئید مخصوصا اگر می خواهید به جای پخت آنها را جا بیاندازید. اگر چه برخی از افراد می گویند این کار گرد و غباری که در طی فراوری (پیری) روی چای جمع شده است را برمیدارد اما در حقیقت این کار گرد و غباری که هنگام تخمیر شدن به وجود آمده است را پاک می کند و همچنین برگ ها را بیدار می کند (آماده سازی برای تزریق).

چای پوئر چیست؟

روش شستن چای پوئر

برای شستن، پوئر را در یک ظرف قرار دهید و آبی که نزدیک به آب جوش است را روی آنها بریزید و سریع آب را خالی کنید. بعد از اینکه پوئر را شستید آماده دم کردن است. من توصیه می کنم که از آب 100 درجه سانتیگراد استفاده کنید و زمان دم کردن را به 15 تا 30 ثانیه برسانید (اگر از قوری لعابی (yixing teapot یا gaiwan) استفاده می کنید) و اگر از قوری شیشه ای (یا Western teaware ) استفاده می کنید 3 تا 5 دقیقه زمان دم کردن کافیست. برخی از افراد ترجیح می دهند از آب کاملا جوش استفاده کنند تا طعم قوی تری داشته باشند. مدتها بود که برای یافتن پاشخ سوال چای پوئر چیست؟ مطالعه میکردم! امیدوارم این مقاله توانسته باشد به سوالات شما در مورد چای پوئر پاسخ داده باشد.

تهیه و تنظیم

  • تهیه و تنظیم از هربال مارکت
  • انتشار مقاله با ذکر منبع و نام نویسنده بلامانع است
  • عنوان مقاله: چای پوئر چیست؟
  • نویسنده: مهدی قنبری

 

کاشت و پرورش سنبل الطیب آلمانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *