Loading...

بلاگ

بلاگ

شناسنامه بذر

امروزه در دنیای کشاورزی و مخصوصا تولید و تکثیر بذور گیاهان از مهمترین مسائل داشتن شناسنامه و یا به قول خودمان اصل و نسب می باشد. در اکثر کشورهایی که برنامه منظم و سخت گیرانه ای برای پیشرفت کشاورزی دارند قوانین سخت و محتاطانه ای برای  حمایت و حصانت از تولید کنندگان بذور گیاهان وضع شده است.

وزن هزار دانه اسطوخودوس

وزنه هزار دانه گیاه دارویی اسطوخودوس با نام علمی لاواندولا افیسینالیس از ۰/۸ گرم تا ۱/۱ گرم می باشد. یعنی در هر کیلو بذر خالص در حدود یک میلیون عدد بذر وجود دارد. تحقیقات ما در ایران نشان داده است که برای تولید صد هزار عدد نشای گیاه دارویی اسطوخودوس به مقدار ۲ کیلوگرم بذر خالص اف یک با درصد جوانه زنی بالا نیازمی باشد.

وزن هزار دانه مریم گلی

بذر این گونه به رنگ خاکستری یا قهوه ای سوخته می باشد و در اغلب اوقات می توان آن را برروی گیاه گل داده مشاهده نمود. ولی از آنجایی که کپسول حاوی بذر شکافته شده می باشد با تکان باد یا احشام پراکنده شده و از دسترس بهره برداری خارج می گردد. گیاه در سال اول به گل نمی رود مگر اینکه نحوه ازدیاد آن از راه قلمه یا روش های غیر جنسی باشد. وزن هزار دانه آن در حدود ۸ گرم می باشد و البته این مقدار تحت تاثیر اندازه بذر قرار می گیرد.

وزن هزار دانه بادرنجبویه

رنگ بذور بادرنجبویه اغلب تیره و براق بوده و نسبت به شرایط کشت و کار حساسیت نشان میدهند. وزن هزار دانه ی آن در حدود ۰/۶ الی ۰/۷ گرم می باشد یعنی در هر گرم از این بذر در حدود ۱۴۵۰ عدد بذر دیده میشود. کسی که میخواهد تعداد دو هزار عدد گیاه تولید کند به دو گرم از بذر اف یک و با شرایط ایده آل نیاز دارد.

وزن هزار دانه سرخارگل

در منابع گفته اند برای تولید هزار عدد گیاه از تکثیر به روش جنسی بایستی ۱۰ گرم از این بذر خریداری و کشت شود. در کشت بذر این گیاه رطوبت عامل مهمی می باشد. بذر سرخارگل زود جوانه می زند ولی رشد کند و بطئی دارد. برای کشت بذور نباید لایه ضخیمی از خاک پوششی روی آن باشد چرا که سرعت جوانه زنی و تعداد بذور جوانه زده را کاهش میدهد. پرس و فشرده خاک بعد از بذر پاشی روی بستر کشت از مهمترین و تعیین کننده ترین عوامل تاثیر گذار در جوانه زنی بذور این گیاه دارویی مباشد. البته بعد از جوانه زنی نشا هوای خنک را بیشتر ترجیح میدهد.

وزن هزار دانه استویا

استویا از گیاهان گرمسیری می باشد و تحمل سرمای زیر صفر درجه را ندارد. این گیاه در زمستانهای سرد از ریشه خشک میگردد و کشاورزان عزیز باید دقت کنند که در انتخاب منطقه کشت دقت کافی را داشته باشند. این گیاه در کل دنیا به عنوان شکر گیاهی معروف می باشد و غلظت ترکیبات قندی آن تقریبا ۳۰۰ برابر شکر معمولی می باشد و جویدن برگ این گیاه مزه بسیار شیرین و تلخی را ایجاد میکند.

تجارت گیاهان دارویی

در حال حاضر یک سوم داروهای مورد استفاده بشر را داروهای با منشاء گیاهی تشکیل می‌دهد و این میزان بی تردید رو به افزایش است. نگاهی گذرا به آمار ثبت شده این موضوع را بیشتر روشن خواهد نمود. بر اساس آمار سال ۱۹۹۴ فروش جهانی داروهای گیاهی بالغ بر ۴/۱۲ میلیارد دلار بوده است. در این رابطه اروپا با حجم فروش ۵/۶ میلیارد دلار مقام اول را دارا بوده و آسیای شرقی با ۳/۲ میلیارد دلار ، ژاپن با ۲/۱ میلیارد دلار و آمریکای شمالی با ۵/۱ میلیارد دلار در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

نحوه دم کردن چای گیاهان دارویی

  • هر نوع چای، برای دم کشیدن به زمان متفاوتی نیاز دارد. در حالت کلی چایی که به صورت برگ درست و کامل هستند، بایستی بیشتر از انواع خرد شده به زمانی برای دم کشیدن نیاز دارند. معمولا تا دو دقیقه عمل دم کشیدن صورت می­گیرد. در اکثر موارد زمان قبل از رسیدن به تلخی می­تواند شاخص مناسبی برای ثبت مدت زمان مناسب برای دم کردن باشد. مدت زمام مناسب برای دم کردن چای اولانگ ۴ الی ۷ دقیقه، چای سبز ۲ الی ۳ دقیقه و چای سیاه ۳ الی ۵ دقیقه می­باشد.

پنج انگشت و بارداری

آزمایشات نشان می­دهد دز بالای عصاره­ استخراج شده از گیاه پنج انگشت رسپتورها را بلوکه کرده و به صورت قابل توجهی رها سازی پرولاکتین را کاهش می­دهد. برای اطمینان از فرایند تحقیقات در مطالعه­ای درمان ۲۰ مرد سالم با دز بالای عصاره پنج انگشت، باعث کاهش مقدار کمی از سطوح پرولاکتین شد. گرچه دزهای پایین باعث افزایش بسیار کمی در مقایسه با داروهای تلقینی و بی اثر (Placebo) شده بودند اما نتیجه آزمایشات نشان دهنده تاثیر معنی­دار استفاده از عصاره گیاه پنج انگشت بود.

عرق نسترن

میوه نسترن شامل برخی از آنتی‌اکسیدان‌ها است. بعلاوه، این میوه، بخاطر دارا بودن ویتامین سی در سطح بالا، در تهیه شربت، چای و نوعی مربا استفاده میشود. در بلغارستان گلبرگ‌ها را در تهیه شراب شیرین بکار میبرند. در طبّ سنتی اتریش جوشیده میوه نسترن برای درمان عفونتهای ویروسی، نارسایی‌های کلیوی و مجاری ادراری مورد استفاده بود. در طبّ سنتی ایران مورد توجه خاصی است.

فواید عرق کاسنی

کاسنی یکی از گیاهان دارویی موثر است که در انواع مختلف در طبیعت وجود داشته و همه اجزای آن خواصی بسیار مفید برای بدن دارد، البته اگر به‌ اعتدال مصرف شود. کاسنی و عرق کاسنی، از دیرباز در میان ایرانیان جایگاه و منزلتی خاص داشته و همه مادربزرگ‌ها، در میان تمام شیشه‌های عطر و ادویه در مطبخ خانه‌هایشان، یک قرابه کوچک، عرق کاسنی را در کنار شاتره، گل گاوزبان، نعناع و … نگه‌داری می‌کردند.

عرق بوقناق

عرق بوقناق از نظر طبیعت در طب سنتی، گرم و خشک است و عده‌ای نیز آن را سرد گفته‌اند. مصرف آن خشک‌کننده‌ی رطوبت‌ و ضد سم می باشد. عرق بوقناق تأثیر مستقیم بر فعالیت‌های آنزیمی کبد داشته و برای پاکسازی کبد از سموم و باز کردن مجاری کبدی مفید است؛ بر غدد فوق‌کلیه اثر مفید و مؤثر داشته و در همکاری با کبد برای افزایش ترشح انسولین و فعال کردن لوزالمعده (پانکراس)، کاهش قند خون و درمان دیابت اثر شگفت‌آوری دارد.