Loading...

آشنایی با گل همیشه بهار

آشنایی با گل همیشه بهار

  • در فارسی به آن همیشه بهار و به هندی زر گل گویند و به انگلیسی به آن Pot marigold گفته می شود.

تاریخچه کشت همیشه بهار

  • همیشه بهار تا مدتها به عنوان گیاهی زینتی کشت می شد
  • تا اینکه خواص دارویی آن شناخته گردید و به عنوان گیاه دارویی مورد استفاده قرار گرفت.
  • کشت این گیاه در اروپا از قرن هفدهم آغاز شد.
  • گل های بدون کاسبرگ همیشه بهار، در برخی از فارماکوپه ها به عنوان دارو معرفی شده اند
  • و برای مداوای بیماری های معدی و روده ای استفاده می شوند.
  • این گیاه در باغ های اروپا از قرن دوازدهم کاشته می شده است.
  • از بوی تند همیشه بهار به عنوان یک آفت کش مؤثر استفاده می گردیده
  • و این گیاه در میان گیاهان دیگر برای دفع حشرات به کار برده می شده است.

نامگذاری همیشه بهار

  • گیاه همیشه بهار توسط مصری ها، یونانی ها، هندوها و عربها کشت می شده
  • و نیز در باغهای اروپا کاشته شده، به صورت دارویی از قرن ۱۲ کشت شده است.
  • اسم این گیاه از نام لاتین Calendus، به عنوان اولین روز هر ماه، به دلیل دوره طولانی گلدهی گرفته شده است.
  • به این دلیل که گل های این گیاه خورشید را تعقیب می کنند، نشانه ای از خورشید به حساب می آید.

 

کشت و کار همیشه بهار

  • هم اکنون این گیاه در کشورهای آلمان، استرالیا، چک، اتریش، سوئیس، مجارستان
  • و اخیراً در ایران، مصر و سوریه به عنوان گیاهی دارویی کشت می شود.
  • در کشورهای مدیترانه ای مانند بالکان، همچنین شرق اروپا، شمال آمریکا و مقدار کمی در آلمان کشت می شود.
  • کشورهای صادر کننده شامل مصر، لهستان و مجارستان هستند (صالحی سورمقی، ۱۳۸۵).
  • کشورهای اصلی عرضه کننده شامل اسپانیا، پرتقال، الجزائر، تونس، یوگسلاوی، مجارستان، بلغارستان، سوریه و مصر هستند.

خلاصه خواص و کاربرد

  • اندام های مورد استفاده این گیاه گلهای آن است.
  • از مهمترین اثرات درمانی ان عبارت است از ضدتورم
  • تسکین دهنده اسپاسم ماهیچه ای،درمان کننده زخم های پوستی است.
  • در زمان قدیم هندوها و عرب ها از گیاه همیشه بهار به عنوان دارو استفاده می کردند.
  • تنتور و عصاره گل آن به طور موضعی برای تسریع در درمان زخم و کاهش تورم استفاده می شود.
  • مصرف خوراکی تنتور و عصاره ی آن به طور موضعی برای تسریع در درمان زخم و کاهش تورم استفاده می شود.
  • مصرف خوراکی تنتور و عصاره آن نیز برای پایین آوردن تب، قاعدگی دردناک و درمان سرطان موثر می باشد.

گلبرگ های همیشه بهار

  • گلبرگهای خشک گیاه همیشه بهار همانند زعفران،
  • به عنوان ادویه استفاده میشود، بوی تند گل همیشه بهار،
  • حشره کش موثری است و اغلب به منظور راندن حشرات، برروی سبزیجات پاشیده میشود،
  • دمنوش آن به هضم غذا کمک می کند،
  • سیستم دفاعی بدن را تحریک و بدن را سم زدایی می کند و سیکل قاعدگی را منظم می کند.

دمنوش و عصاره همیشه بهار

  • براساس برخی پژوهش‌های جدید، دمنوش و عصاره گل همیشه بهار
  • ترکیباتی دارد که می‌تواند به سلول‌های بدخیم و سرطانی حمله کند
  • و سلول‌هایی را که در شکل‌گیری سرطان پوست، سرطان دهانه رحم
  • و لوسمی مزمن (نوعی سرطان خون) نقش دارند، مهار کند.
  • به باور کارشناسان این دمنوش به دلیل مقادیر زیاد ترکیبات فنولیک، خاصیت آنتی‌اکسیدانی
  • و ضدالتهاب نیز دارد، اما زیاده روی در مصرف آن می تواند سمی و خطرناک باشد.

همیشه بهار در طب ایرانی

  • در طب سنتی ایران، طبیعت این گل، سرد و خشک است.
  • بطور کلی  خواص و کاربردهای آن در طب سنتی عبارتند از :

پایین آورنده قند خون

  • موثر بر روی دستگاه عصبی، ضد تشنج، تقویت کننده کبد، نرم کننده پوست،
  • قاعده آور، ضد میکروب، رفع یبوست، ضد درد و عفونت گوش.
  • به عنوان رنگ موی طبیعی استفاده می‌شود
  • و استفاده مداوم از آن رنگ مو را روشن می‌کند.
  • و در ساخت کرم بعنوان نرم کننده و ضد التهاب پوستی کاربرد دارد.

گردآوری الهام اکبری، کارشناس گیاهان دارویی و معطر هربال مارکت

خرید بذر همیشه بهار

شما میتوانید بذر یا نشای گل همیشه بهار را از هربال مارکت خریداری کنید. همچنین میتوانید بذر را به صورت گرمی  (۱۵۰ عدد بذر) و بذر پاکتی (۳۰ عدد بذر داخل پاکت می باشد) از سایت فروش آنلاین هربی کالا خریداری کنید. برای خرید بصورت تلفنی لطفا با شماره های ۰۲۱۷۷۵۲۶۷۴۲ و ۰۹۳۸۰۶۲۶۸۲۲ تماس حاصل فرمایید. بذر زوفا از تهران ارسال میگردد.

درباره مهدی قنبری

سلام خدمت همه فعالین حوزه گیاهان دارویی من مهدی قنبری کارشناسی ارشد گیاهان دارویی از دانشگاه تربیت مدرس تهران هستم. در مقطع کارشناسی از رشته باغبانی دانشگاه تبریز فارغ التحصیل شده ام. مدتی به عنوان مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی فعالیت داشته ام و اکنون در زمینه بازاریابی و فروش و کشت و کار گیاهان دارویی فعالیت می کنم. مطمئنا تمام اطلاعات بدست آمده از تجارب مزرعه ای و بازاری خود را با قلم خود به اطلاع شما خواهم رساند امیدوارم که مورد پسندتان واقع گردد. منتظر نظرات سازنده شما برای بهبود وضعیت سایت هستیم. باتشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

 
 
 

پاسخ معادله زیر را وارد کنید * مهلت سه دقیقه ای معادله به اتمام رسیده، جهت دریافت معادله جدید روی دکمه کناری آن کلیک کنید.