Loading...

مدیریت علف هرز و برداشت در رزماری

مدیریت علف هرز و برداشت در رزماری

مدیریت علف هرز و برداشت در رزماری

مدیریت علف هرز و برداشت در رزماری : متاسفانه گیاهان رزماری غالبا از علف های هرز رنج می برند و با آنها از نظر فضا، دسترسی به نور خورشید، آب و مواد مغذی به رقابت می پردازند. علف های هرز تاثیر منفی روی کمیت و کیفیت روغن اسانس می گذارند. ضروری است که تمام تولیدکنندگان استراتژی ها و راهبردهایی را برای کنترل علف های هزر داشته باشند. اولین اقداماتی که علیه علف های هرز می توانید انجام دهید تمیز کردن خاک قبل از کاشت نهال هاست. گام دوم شخم زدن و وجین کردن دستی منطقه بین ردیف هایی است که گیاهان کاشته شده اند. در داخل ردیف گیاهان، گیاهان رزماری بالغ و سالم به طور معمول به علت فاصله کمی که میانشان وجود دارد اجازه نمی دهند علف های هرز رشد کنند. با این حال کشاورزان رزماری حرفه ای به طور مرتب حضور علف های هرز را درون ردیف ها بررسی می کنند و در صورت لزوم با دقت علف های هرز را از بین می برند.

برداشت رزماری – زمان و نحوه برداشت رزماری

اکثر کشاورزان رزماری را در ۱۵ تا ۲۱ ماه اول بعد از کاشت یا ایجاد شدن گیاه برداشت نمی کنند و از سال دوم به بعد آنها یک یا دوبار در سال برداشت را انجام می دهند. به عنوان یک قاعده کلی، اگر شما برای مواد گیاه رزماری را کاشته اید شما باید شاخه های جوان را ترجیح دهید و ممکن است مجبور شوید یکبار یا دو بار در سال برداشت را انجام دهید تا بتوانید رشد جدید را پیش ببرید. اگر شما برای استخراج اسانس، رزماری را کاشته اید باید زمان برداشت را بدانید چونکه روی کمیت و کیفیت اسانس تاثیر می گذارد که نیاز به تحقیق و کسب تجربه از طریق آزمایش و خطا است. ابتدا باید تصمیم بگیرید که می خواهید اسانس را از برگ ها، گل ها، ساقه ها و یا تمام موارد بدست بیاورید. معمولا ساقه ها و برگ ها هنگام تقطیر مقدار بیشتری اسانس را در مقایسه با گل ها تولید می کنند.

مدیریت علف هرز و برداشت در رزماری

بسیاری از تولید کنندگان رزماری حرفه ای گزارش داده اند که برداشت برگ ها و ساقه ها دقیقا قبل از گلدهی منجر به تولید اسانس با کیفیتی می شود در حالی که برداشت ساقه ها و برگ ها بعد از گلدهی منجر به کیفیت پایین تری می شود. با این حال این ها تنها چند روش رایج هستند که نباید بدون تحقیق انجام دهید. در سایر موارد، تولید کنندگان منتظر می مانند تا تمام گل ها شکوفا شوند و بعد گل ها را جمع آوری می کنند بعد از تقطیر اسانی با کیفیت بالا تولید می کنند اما مقدار آن کم است. در کشورهای در حال توسعه کشاورزان برداشت رزماری را از طریق دست و با استفاده از چاقوی مخصوص برداشت یا ماشین های مکانیکی انجام میدهند. این ماشین مکانیکی ساقه را با طولی که از قبل مشخص شده است می برد تا رشد گیاه جدید را تقویت کند. بعد از برداشت گیاهان رزماری به مدت ۲ تا ۳ روز در هوای آزاد خشک می شوند البته در روزهایی که خطر بارندگی وجود ندارد.

محصول رون اسانس و عملکرد خشک رزماری

به طور متوسط محصول گیاه تازه رزماری در هر هکتار ۲۰ تن است. به طور متوسط محصول خشک نسبت به محصول تازه دارای نسبت یک به سه است (یک سوم محصولات تازه محصول خشک به دست می آید). در نتیجه متوسط محصول رزماری خشک شده ۶ تا ۷ تن در هر هکتار یا است. با این حال این مقدار شامل کل گیاه (ساقه ها و برگ ها) است. میانگین محصول برگ های خشک ۲.۵ تن در هکتار است. میانگین غلطت محصول اسانس ۰.۳ درصد از کل برداشت گیاه تازه است. در نتیجه شما می توانید به طور متوسط ۶۰ کیلوگرم اسانس را در هر هکتار انتظار داشته باشید. به یاد داشته باشید که این مقدار محصول متوسط سالانه است و این ارقام به گیاهان سالم و بالغ (بزرگتر از ۳ سال) اشاره دارد که توسط یک مدیریت حرفه ای تولید شده است. همچنین توجه داشته باشید که این ارقام نسبت به پارامترهای دیگری مانند تنوع آب و هوایی، شرایط خاک، حاصلخیزی، آبیاری، مدیرت علف های هرز و آفات، برداشت، روش تقطیر و غیره می توانید متفاوت باشد.

مشاوره کاشت رزماری

در مجموعه هربال مارکت کاشت گیاهان دارویی بصورت تخصصی دنبال میشود و شما برای مشاوره میتوانید با شماره تماس سایت در ارتباط باشید.

تهیه و تنظیم

  • تهیه و تنظیم از هربال مارکت
  • نویسنده دستورکاشت: مهندس قنبری
  • عنوان محصول: آموزش کامل کاشت رزماری
  • ادامه مقاله: بخش اولبخش دوم – بخش چهارم
  • هربال مارکت را در پیج اینستاگرام دنبال کنید.
درباره مهدی قنبری

سلام خدمت همه فعالین حوزه گیاهان دارویی من مهدی قنبری کارشناسی ارشد گیاهان دارویی از دانشگاه تربیت مدرس تهران هستم. در مقطع کارشناسی از رشته باغبانی دانشگاه تبریز فارغ التحصیل شده ام. مدتی به عنوان مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی فعالیت داشته ام و اکنون در زمینه بازاریابی و فروش و کشت و کار گیاهان دارویی فعالیت می کنم. مطمئنا تمام اطلاعات بدست آمده از تجارب مزرعه ای و بازاری خود را با قلم خود به اطلاع شما خواهم رساند امیدوارم که مورد پسندتان واقع گردد. منتظر نظرات سازنده شما برای بهبود وضعیت سایت هستیم. باتشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

 
 
 

پاسخ معادله زیر را وارد کنید * مهلت سه دقیقه ای معادله به اتمام رسیده، جهت دریافت معادله جدید روی دکمه کناری آن کلیک کنید.