Loading...

روش های کاشت، داشت، برداشت زردچوبه ارگانیک

روش های کاشت، داشت، برداشت زردچوبه ارگانیک

روش های کاشت، داشت، برداشت زردچوبه ارگانیک

امروز ما درباره روش های کاشت، داشت، برداشت زردچوبه ارگانیک بحث خواهیم کرد. آیا تا بحال درمورد کشت و کار زردچوبه فکر کرده اید؟ واقعا میدانید زردچوبه ای که در غذا و آشپزی استفاده میکنید از کجا می آید! شاید برای اولین بار که زردچوبه را دیده اید باورتان نشود که زردچوبه نوعی گیاه هست. هند از بزرگترین کشور های تولید کننده زردچوبه می باشد که به کل دنیا زردچوبه خود را می فروشد. با هربال مارکت همراه باشید تا روش های کاشت، داشت، برداشت زردچوبه ارگانیک را یاد بگیرید.

مقدمه ای بر گیاه دارویی زردچوبه

زردچوبه (Curcuma longa L) ادویه باستانی و مقدس هند است که به عنوان Indian saffron شناخته می شود. زردچوبه یک محصول مهم ادویه ای است که در هند تولید می شود. از زردچوبه در فرم های مختلفی استفاده می شود شما می توانید از زردچوبه به عنوان ادویه و رنگ دهی به غذاها استفاده کنید و مانند پودر کاری در آشپزی هندی جزو ماده اصلی غذا محسوب می شود. زردچوبه دارای خواص ضد سرطانی و ضد ویروسی است از این رو در صنعت دارویی و آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد.

زردچوبه عضوی از خانواده زنجبیل است و از لحاظ ظاهری بسیار شبیه به زنجبیل و خولنجان شیرین است و ماهیت ریزوم های پیازچه ایش قابل تشخیص است. کاشت ارگانیک زردچوبه متکی بر کمپوست و روش های کنترل آفات بیولوژیکی است (به جای اسپری کردن آفت کش هایی که به نحوی برای سلامت بدن ما مضر هستند). کشاورزی ارگانیک متکی بر فرآیندهایی مانند چرخش محصول، کنترل شوری خاک، تنظیم خاک بعد از محصول و غیره است تا محصول بدون علف های هرز و بدون استفاده از علف کش ها تولید شود. به طور مشابه برای تولید محصولی سالم باید از کود زراعی مانند کود سبز یا کمپوست استفاده شود.

تاریخچه و پراکنش زردچوبه

برای اینکه بتوانید زردچوبه را به خوبی تولید کنید بایستی از سابقه رشد و پراکنش آن اطلاعاتی داشته باشید. روش های کاشت، داشت، برداشت زردچوبه ارگانیک به این موضوع پرداخته است. زردچوبه گیاهی است که به صورت طولانی مدت به عنوان دارو از آن استفاده می شده و تقریبا عمری ۴۰۰۰ ساله دارد. در آسیای جنوب شرقی، زردچوبه نه تنها به عنوان ادویه اصلی بکار برده می شود بلکه در مراسمات مذهبی نیز از آن استفاده می شود. به خاطر رنگ زردی که زردچوبه دارد نام زعفران هندی یا Indian saffron برای آن انتخاب شده است.

در حالی که منشاء دقیق زردچوبه شناخته نشده است اما به نظر می رسد که منشاء این گیاه جنوب شرقی آسیا باشد. امروزه زردچوبه بیشتر در هند یافت می شود. زرچوبه جزو ادویه هایی است که دارای بیشترین گونه (حدود ۴۰ تا ۴۵ گونه) در هند می باشد. به عنوان مثال تایلند در مقایسه با هند دارای ۳۰ تا ۴۰ گونه است که این مقدار بسیار کمتر از هند است. سایر کشورهای آسیایی گرمسیری دارای گونه های وحشی متعددی از زردچوبه می باشد. مطالعات اخیر نشان داده است که دسته بندی زردچوبه بسیار مشکل است و تنها نمونه هایی که در جنوب هند است به عنوان C. longa قابل شناسایی است. فیلوژنی، تنوع درون گونه ای و بین گونه ای و حتی شناسایی ارقام و گونه های دیگر سایر نقاط دنیا همچنان باید مورد تأیید قرار گیرد.

گیاه زردچوبه

گیاه زردچوبه تا ارتفاع حدودا ۱ متر رشد می کند و دارای برگ های کشیده و گل های سفید و یا سبز است. در یک فصل رشد یک گیاه زردچوبه می تواند بیش از ۷۰۰ گرم ریشه و ۲ تا ۵ درصد کورکومینیوید و ۵ درصد روغن اسانس را تولید کند.

آب و هوای مورد نیاز برای کاشت زرچوبه

زردچوبه برای توسعه نیاز به آب و هوای گرم و مرطوب دارد. زردچوبه در ارتفاعات ۱۵۰۰ متر بالاتر از سطح دریا رشد می کند. برای کاشت زردچوبه در هند، درجه حرارت مطلوب بین ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتیگراد است و بارندگی مورد نیاز ۱۵۰۰ تا ۲۲۵۰ میلیمتر در سال است. زردچوبه به عنوان یک محصول قابل آبیاری کاشت می شود.

نور مورد نیاز برای کاشت زردچوبه ارگانیک

زردچوبه از نور خورشید صبحگاهی و سایه بعد از ظهر یا سایه های ایجاد شده در تمام روز لذت می برد. زردچوبه می تواند در نور کامل خورشید رشد کند اما باید مطمئن شوید دمای خاک در تابستان بیشتر از ۹۰ درجه فارنهایت نباشد.

آماده سازی زمین برای کاشت زرچوبه ارگانیک

زمین باید یکبار خیش زنی و سپس دیسک شود. برای ۱ هکتار ۱۲ تن کود زراعی (FMY) و ۱۲۰ کیلوگرم کیک نئم باید به خاک اعمال شود. در زمان آماده سازی زمین، حداقل عملیات کشت و زرع می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

اگر میخواهید زردچوبه را در بستر های خانگی یا کوچک پرورش دهید. از بسترهایی با ارتفاع ۱۵ سانتیمتر، ۱ متر پهنا و طول حداقل ۵۰ سانتیمتری مابین بسترها استفاده کنید. گودال ها و مرزها آماده می شوند و ریزوم ها در چاله های کم عمق کاشته می شوند. فاصله بین ردیف ها باید ۴۵ تا ۶۰ سانتیمتر باشد و فاصله بین گیاهان باید ۱۵ تا ۲۰ سانتیمتر باشد. سولاریزیشن کردن بسترها برای کنترل آفات و بیماری هایی که موجب ایجاد ارگانیسم می شوند کاربردی است. پوشش های پلی اتلینی که برای سولاریزیشن خاک استفاده می شود باید بعد از تکمیل کار درجای امن نگه داشته شود.

روش های کاشت، داشت، برداشت زردچوبه ارگانیک

خاک مورد نیاز برای کاشت زردچوبه ارگانیک

اگر به دنبال برداشت حداکثری در زرد چوبه هستید نسبت به خاک و بستر ریشه زردچوبه حساس باشید. در ادامه مقاله روش های کاشت، داشت، برداشت زردچوبه ارگانیک خاک مورد نیاز زردچوبه را بررسی کرده ایم. خاک رس با مقدار زیادی هوموس برای کاشت زردچوبه بهترین گزینه است با این حال زردچوبه را می توان در خاک شنی که به خوبی زهکشی شده است کاشت و انواع دیگر خاک که برای کاشت زرچوبه مناسب است عبارت است از خاک قرمز، خاک سیاه سبک و خاک لومی خاکستر. به عبارت دیگر، هر نوع خاک لومی با سیستم زهکشی طبیعی برای کاشت زردچوبه بسیار مناسب است. آب باید تخلیه شود و در محل جمع نشود. علاوه بر این اسیدیته خاک باید خنثی باشد. خاک قلیایی یا اسیدی به ریزوم آسیب می رساند و نمی تواند رشد کند.

زرچوبه نیاز به آب و هوای گرم و مرطوب دارد. زردچوبه می تواند در شرایط گرمسیری که ۱۵۰۰ متر بالاتر از سطح دریا هستند و دارای محدوده دمایی ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتیگراد است و دارای بارندگی ۱۵۰۰ میلی متر یا بیشتر در سال است رشد می کند. اگر چه زردچوبه در رنج های مختلف خاک (از خاک لومی سبک سیاه، خاک قرمز تا خاک های لومی رسوبی) رشد می کنند خاک های لومی غنی که به خوبی زهکشی شده و کود داده می شوند بهترین گزینه برای کاشت خواهند بود. زردچوبه خاک قلیایی و کمبود آب را تحمل نمی کند. زردچوبه می تواند به صورت ارگانیک همراه با سایر محصولات در حال رشد کاشت شود. در مناطق مختلف، زردچوبه می تواند با انبه، باقلای هندی، سُرخالو یا لیچی و در سواحل غربی با نارگیل و نخل آرکا کاشته شود. غالبا کرچک و نخود در مرزها و کانال های آبیاری کاشته می شوند تا سایه فراهم شود.

تاثیر کودهای ارگانیک در خواص فیزیکی خاک

حفظ شرایط فیزیکی بهینه یکی از جنبه های اصلی مدیریت خاک است. اگر شرایط فیزیکی خاک نامطلوب باشد، حتی در صورتی که مدیریت حاضلخیزی خاک در بالاترین مرحله خود باشد عملکرد محصول ضعیف خواهد بود. مطالعات متعددی انجام شده است تا اثرات مفید کودهای ارگانیک بر خواص فیزیکی خاک را نشان دهد. استفاده مداوم از کودهای نیتروژن (N) و پتاسیم (K) خواص فیزیکی خاک را کاهش می دهد و بر رشد محصول کاشته شده تاثیر می گذارد.

روش های کاشت، داشت، برداشت زردچوبه ارگانیک

روش های کاشت زردچوبه ارگانیک

گیاه زردچوبه در ماه های ستامبر تا اکتبر کاشته می شود. این گیاه در خاک های لومی، خاک سبک و خاک هایی که دارای شرایط بارندگی و آبیاری مناسبی هستند رشد می کند. ریزوم های در عمق ۵ تا ۷ سانتیمتر کاشته می شوند. ریزوم های کوچکی کاشته شده دارای ۱ یا ۲ جوانه هستند. بعد از ۹ تا ۱۰ ماه از کاشت زردچوبه برداشت می شود. برگ های پایینی با افزایش سن زرد می شود و می افتد.

منطقه حائل کاشت زردچوبه

به منظور کشت زردچوبه ارگانیک، یک منطقه حائل ۲۵ فوت تا ۵۰ فوت باید در نظر گرفته باشد و این در صورتی است که مزرعه همسایه غیر ارگانیک باشد. این منطقه نباید به عنوان منطقه ارگانیک مورد استفاده قرار بگیرد. برای داشتن یک محصول سالانه، زردچوبه به یک دوره ۲ ساله نیاز دارد.

آبیاری برای کاشت زردچوبه ارگانیک

برای زردچوبه، دوره آبیاری به شرایط خاکی و آب و هوایی بستگی دارد. بسته به خاک و میزان بارندگی ۱۵ تا ۲۵ بار آبیاری برای خاک هایی که به طور متوسط سنگین هستند نیاز است و برای خاک های قرمزی که بافت سبکی دارند ۳۵ تا ۴۰ بار آبیاری مورد نیاز است (اطلاعاتی که در مورد آبیاری ذکر شده است بر اساس مناطق هند می باشد و اگر در ایران تصمیم به کاشت زردچوبه دارید بایستی نیاز آبی را در شرایط مزرعه بررسی و تعیین کنید).

آبیاری زردچوبه

زردچوبه به مقدار زیادی رطوبت نیاز دارد با این حال آبیاری بیش از حد را دوست ندارد. خاک های خاکستری سنگین اصلاح شده که دارای زهکشی خوبی هستند مورد تایید هستند و آبیاری گیاه  باید به اندازه کافی انجام شود تا خاک به طور مرتب مرطوب باقی بماند.

روش های کاشت، داشت، برداشت زردچوبه ارگانیک

کوددهی در کاشت زردچوبه ارگانیک

  • در تمام اوقات، از یک کود بالانس شده معتدل استفاده کنید.
  • کمپوست مفید است اما نمی تواند موادی که به طور فعال تجزیه می شوند را اضافه کند.
  • مواد تجزیه پذیر از مواد مغذی خاک استفاده می کنند و ممکن است باعث گرم شدن خاک شوند.
  • کمپوست به تنهایی نیازهای تغذیه ای زردچوبه را تامین نخواهد کرد.
  • به مقدار یک تا دو پوند (بسته به حاصلخیزی خاک) کود را به هر ردیف کاشت اعمال کنید. به طور معمول از کودهای مرغی با کیفیت خوب استفاده کنید.
  • در اوایل فصل رشد، زردچوبه برای پشتیبانی از رشد برگ هایش به نیتروژن بیشتری نیاز خواهد داشت.
  • در آگوست و ستامبر، زمانی که ریزوم ها شکل می گیرند پتاسیم اضافه کنید.
  • در ادامه مقاله روش های کاشت، داشت، برداشت زردچوبه ارگانیک به بحث کوددهی بیشتر پرداخته ایم.

روش های داشت در کاشت زرچوبه ارگانیک

مالچ کردن بسترها با برگ های سبز، یکی از اصلی ترین کارهایی است که برای محصول منفعت دارد. مالچ کردن بسترها به بهبود جوانه زنی ریزوم ها کمک می کند و از شستن خاک هنگام بارندگی های شدید جلوگیری می کتد، و اضافه کردن مالچ باعث حفظ رطوبت خاک خواهد شد.

برای مالچ از خانواده پروانه آسایان که دارای برگ های سرشار از محتوای فسفات مانند Acalypha و محتوای پتاسیمی مانند Calotropis و محتوای نیتروژنی هستند استفاده کنید. اولین مالچ باید باید هنگام کاشت و به مقدار ۴ تا ۵ تن در ۲۵۰۰ مترمربع انجام شود و بعد از ۵۰ روز از کاشت دوباره ۵۰ تن در آکر باید مالچ استفاده شود.  بعد از هر بار مالچ کردن برای بهبوذ فعالیت میکروبی و دسترسی به مواد مغذی می توان کود گاوی به خاک داد.

  • با توجه به شدت رشد علف های هرز وجین کردن باید انجام شود.
  • کانال های زهکشی مناسب در سطوح بین ردیفی باید انجام شود تا آب راکد خارج شود.

کاشت و مراقبت از ریزوم ها

ریزیوم ها در عمق ۸ سانتیمتری کاشته می شوند تا جوانه ها رشد کنند. فاصله ایده آل بین ریزیوم ها ۲۵ سانتیمتر است و فاصله بین ردیف ها ۵۰ سانتیمتر است. زردچوبه نیاز به سطح بالایی از مواد مغذی دارد بنابراین ماده ارگانیک زیادی در قالب کود و کمپوست در طول فصل رشد استفاده می شود. زردچوبه بعد از ۶ تا ۹ ماه کشت برای برداشت و فرآوری آماده است (البته بسته به نوع خاک).

نقش کود ارگانیک در کاشت زردچوبه ارگانیک

شاید بتوان ادعا کرد که زردچوبه برای رشد و نمو و تولید محصول باید در داخل کود کاشته شود. این بدین جهت هست که نیاز این گیاه برای تغذیه بسیار بالا می باشد. در ادامه مقاله روش های کاشت، داشت، برداشت زردچوبه ارگانیک به بررسی این مهم می پردازیم. از آنجایی که روش های کاشت، داشت، برداشت زردچوبه ارگانیک در ایران کاملا ناشناخته می باشد این مقاله میتواند بسیار کمک کننده باشد.

  • مواد ارگانیک خاک، منبع مواد مغذی، پتانسیل فعالیت میکروبی و حفاظت از محیط نقش مهمی در حفظ یا افزایش بهره وری محصول زرد چوبه دارد.
  • زردچوبه به مواد ارگانیک پاسخ مثبت می دهند و شواهد تجربی بسیار زیادی در مورد تاثیر مفید مواد ارگانیک و یا ترکیب کودهای معدنی در رشد و بهره وری زردچوبه گزارش شده است.
  • کود ارگانیک حاوی تمام مواد مغذی مورد نیاز گیاه (مانند نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، گوگرد، بور، روی، مس، منگنز و آهن) است که برای افزایش عملکرد و کیفیت ریزوم زردچوبه لازم هستند.
  • به طور کلی، مقدار زیادی از کودهای ارگانیک به شکل کودهای زراعی و برگ های سبز (به عنوان مالچ) جهت رشد زردچوبه اعمال می شود.
  • کود مرغی سرشار از نیتروژن و فسفر است و می تواند به طور موثری همراه با کودهای معدنی استفاده شود تا میزان عملکرد زردچوبه را افزایش دهد.
  • برای کنترل همه آفات و بیماری ها می توان از کودهای ارگانیک و حشره کش های ارگانیگ استفاده کرد.
  • کودهای ارگانیک، کودهایی هستند که از مواد دفع شده حیوان (برای کود حیوانی – مانند کود گاوی یا کود مرغی) و انسان و مواد گیاهی استخراج می شود. کودهای ارگانیک به طور طبیعی شامل ضایعات حیوان، فراوری گوشت، پیت، کود مزرعه و کود مرغ است.

برخی از کودهای ارگانیک

کیک نئم: کودهای آلی کیک نئم با تحت فشار دادن میوه و هسته درخت نئم و فرایند استخراج محلول برای کیک روغن نئم بدست می آید.

کنجاله گلوتن ذرت: کنجاله گلوتن ذرت حاوی مقدار کمی نیتروژن، فسفر و پتاسیم است. کنجاله گلوتن ذرت یک تثبیت کننده خوب خاک است اما به آرامی کار می کند.

فسفات راک: این کود از سنگ های زمینی تهیه می شود. فسفات راک حاوی مقدار زیادی فسفات و سایر مواد مغذی ضروری می باشد. مزیت اصلی استفاده از فسفات راک این است که در آب حل نمی شود.

ماسه سبز: کود ماسه سبز از بسترهای دریایی بدست می آید. این کود حاوی آهن، پتاسیم و عناصر کمیاب دیگر می باشد. با این حال سطح مواد مغذی در محصولات ماسه سبز بسته به منبعش می تواند متفاوت باشد.

روش های کاشت، داشت، برداشت زردچوبه ارگانیک

برخی از حشره کش های ارگانیک

  • باسیلوس تورینجینسیس که معمولا Bt نامیده می شود یک نوع آفت کش بیولوژیکی است که بدان معناست که این Bt یک ارگانیسم زنده است که به عنوان روشی برای از بین بردن آفت های باغی استفاده می شود. Bt توسط حشرات مصرف می شود و یک پروتئین تولید می شود که برای برخی از حشرات سمی است.
  • روغن نئم، روغنی قهوه ای رنگ با طعم و بوی ناخوشایند است که به عنوان یک ماده دافع حشرات استفاده می شود و برای انسان و حشرات مفید مانند زنبور عسل غیر سمی است.
  • کائولین: این محصول در انواع مختلفی از محصولات استفاده می شود تا آنها را در برابر حشرات، قارچ ها و باکتری های مضر محافظت کند. کائولین در گیاهان و یا درختان به شکل پودر اسپری می شود و یک مانع فیزیکی بین آفات و گیاهان ایجاد می کند.

بیماری ها در کاشت زردچوبه

شاید بشه گفت که زردچوبه یکی از گیاهان دارویی می باشد که دارای آفات و بیماری های متنوعی می باشد. اطلاعات کافی از این مشکلات میتواند عملکرد محصول مزرعه را افزایش دهد. در ادامه مقاله روش های کاشت، داشت، برداشت زردچوبه ارگانیک به بررسی این موضوع مهم پرداخته ایم.

لکه برگی: لکه برگ توسط قارچ Taphrina ایجاد می شود و به شکل لکه های برگی بیضی، مستطیلی و یا لکه های قهوه ای نامنظم در هر دو طرف برگ ظاهر می شود و خیلی زود این لکه ها به رنگ زرد یا قهوه ای تیره تغییر رنگ می دهد. رنگ برگ ها زرد می شود. در موارد شدیدتر این گیاهان از بین می روتد و یا عملکرد ریزوم کاهش پیدا می کند.

خال برگ: خال برگ توسط Colletotrichum ایجاد می شود و به شکل لکه های قهوه ای در سطوح مختلف بالای برگ جوان ظاهر می شود. نقاط ایجاد شده دارای شکل نامنظم و رنگ سفید یا خاکستری می باشند. بعدها دو یا چند لکه به هم وصل می شوند و یک لکه نامنظم بزرگتر را تشکیل می دهند که تقریبا کل برگ را پوشش می دهد. برگ های آسیب دیده در نهایت خشک می شوند و ریزوم ها به خوبی رشد نمی کنند.
پوسیدگی ریزوم: بیماری پوسیدگی ریزوم توسط Pythium graminicolum یا P. aphanidermatum ایجاد می شود.  منطقه کولار نرم و آبکی می شود و منجر به از بین رفتن گیاه و از بین رفتن ریزوم می شود.
آفات نماتدها: نماتدهای گره – ریشه و نماتدهای حفار دو نوع مهم از نماتدها هستند که به زردچوبه آسیب می رسانند. هر چند که مشکل نماتدها عمومی هستند، تنها از مواد گیاهی فاقد نماتدها که سالم هستند استفاده کنید. افزایش محتوای ارگانیک خاک باعث افزایش تعداد نماتدها می شود.

آفات حشرات در کاشت زردچوبه ارگانیک

ساقه خوار: ساقه خوار به طور عمده آفت زردچوبه است و لاروها از شیره داخل بافت برگ ها تغذیه می کنند. با سوراخ کردن و تغذیه بافت گیاه و تغذیه ساقه خواره از آن قسمت هایی از گیاه خشک می شود که این مشکل نشانه ای از آلودگی به آفات را نشان می دهد. اندازه ساقه خوارهای بالغ بالدار حدود ۲۰ میلی متر است. بالها دارای رنگ زرد متمایل به نارنجی هستند و لکه های سیاهی در بال ها وجود دارد. لاروهایی که به طور کامل رشد کرده اند دارای رنگ قهوه ای روشن و کرک های ضعیفی هستند.

ساس ریزوم: ساس ریزوم، ریزوم های موجود در زمین و در انبار را آلوده می کند. ساس های بالغ گرد هستند (حدود ۱ میلیمتر قطر دارند) و دارای رنگ قهوه ای روشن مایل به خاکستری است و به عنوان پوسیدگی در ریزوم ها ظاهر می شود. ساس ها وقتی که ریزوم ها را به شدت الوده کردند از ساقه ها تغذیه می کنند و باعث از بین رفتن جوانه ها و در نتیجه گیاه می شود.

آفات مینور: سوسک هایی که از برگ تغذیه می کنند (لاروها و بالغ) مانند سوسک برگ خوار گندم برگ ها را می خورند (به خصوص در طول فصل بهار) و نشانه های موازی کشیده شکلی در برگ ها ایجاد می کنند. برای کنترل ساقه خوارها و کنترل این آفات مالاتیون (۰.۱%) اسپری کنید. باگ های توربال شاخ و برگ ها را آلوده می کند و باعث رنگ پریدگی و خشک شدن آنها می شود. آلودگی به آفات در طول بعد از دوره مونسون رایج تر است (بخصوص در مناطق خشک تر کشور). با اسپری کردن دیازینون (۰.۰۵%) می توان این آفات را به طور موثری مدیریت کرد.

روش های کاشت، داشت، برداشت زردچوبه ارگانیک

برداشت و فراوری زردچوبه

در ادامه مقاله روش های کاشت، داشت، برداشت زردچوبه ارگانیک به بحث مهم برداشت و علیات بعد از برداشت زردچوبه میپردازیم. محصول باید در زمان مناسبی برداشت شود که برداشت بسته به گونه می تواند حدود ۷ تا ۹ ماه بعد از کاشت انجام شود. گونه های آروماتیکی حدود ۷ ماه، گونه میانی حدود هشت ماه و آخرین گونه حدود ۹ ماه زمان لازم دارد. معمولا زمین ها شخم زده می شوند و ریزوم ها با دست جمع آوری می شوند و یا به صورت توده ای با بیل برداشته می شوند. گل و سایر مواد از محصول ریزوم برداشته می شود. عملکرد متوسط در هر آکر (۲۵۰۰ متر مربع) ۸ تا ۱۰ تن زردچوبه خشک است. ریزوم مادر به قطعات کوچکتری تقسیم می شود. ریزوم مادربه طور کلی به عنوان بذر نگهداری می شوند.

زردچوبه سبز رنگ از زرچوبه خشک شده بدست می آید.

فراوری شامل جوشاندن ریزوم و خشک کردن آن در آفتاب است. هیچ ماده شیمیایی نباید برای فراوری استفاده شود. ریزوم های تمیز شده در مایع مس یا گالوانیزه و آب جوشانده شده تا نرم شود. جوشاندن تا زمانی که ریزوم های کوچک یا مادر نرم می شود ادامه پیدا می کند. زردچوبه پخته شده در تابه تفت داده می شود تا آب اضافه آن گرفته شود. همان مقدار آبی که در تابه است باید برای جوشاندن زردچوبه خام بعدی استفاده استفاده شود.
به جای تابه، ریزوم ها ممکن است با استفاده از سبدی که قسمت پایینش سوراخ است پخته شود. ریزوم های مادر و کوچک به طور جداگانه فراوری می شوند. پختن زردچوبه باید در عرض ۲ تا ۳ روز بعد از برداشت انجام شود. ریزوم های کوچک یا مادر پخته شده روی بالشتک های بامبو یا کف سیمانی و در زیر آفتاب قرار می گیرند تا خشک شوند. رزیوم ها در لایه هایی که ۵ تا ۷ سانتیمتر ضخامت دارند خشک می شوند تا رنگ مطلوبی حاصل شود. در طول شب این مواد باید پوشانده شوند. ممکن است ۱۰ تا ۱۵ روز طول بکشد تا رزیوم ها کاملا خشک شوند. خشک کردن مصنوعی با جریان هوای گرم با حداکثر دمای ۶۰ درجه سانتیگراد می تواند محصولات مناسبی را تولید کند. در زردچوبه های برش خورده، خشک کردن مصنوعی مجوب روشن تر شدن رنگ محصول می شود. بازاریابی محصول خشک (بسته به گونه و محل کاشت محصول) از ۲۰ تا ۲۵ درصد متفاوت است. زردچوبه خشک شده دارای ظاهری ضعیف است و سطح بیرونی دارای رنگ خشنی است. نرم کردن و پولیش سطح بیرونی (به وسیله دست یا ماشین) موجب بهبود شکل ظاهری می شود. پولیش دستی شامل مالش زردچوبه های کوچک روی سطح سفت است. این فرآیند با استفاده از درام یا بشه نصب شده روی محور مرکزی که دو طرف آن فلز توری گسترش یافته است بهبود پیدا می کند. زرچوبه در درام هایپولیش می شوند. رنگ زرچوبه خریداران را جذب می کند. به منظور داشتن یک رنگ زرد جذاب، زردچوبه معلق شده در آب به درام پولیش در ده دقیقه آخر اضافه می شود.

قیمت زردچوبه ارگانیک

قیمت ۱ کیلوگرم پودر زردچوبه ارگانیک  ۱۶۰ –۱۷۰روپیه است.

هزینه کاشت زردچوبه ارگانیک

هزینه کشت زردچوبه ارگانیک برای ۱ آکر حدود  ۳۵,۰۰۰ روپیه است.

عملکرد زردچوبه

عملکرد محصول از ۷۰۰۰ تا ۹۰۰۰ کیلوگرم در آکر متغیر است. در شرایط فوق العاده مطلوب و آبیاری قابل ملاحظه، ممکن است عملکرد حداکثر ۱۱۰۰۰ کیلوگرم در هر آکر باشد. امیدوارم مقاله روش های کاشت، داشت، برداشت زردچوبه ارگانیک رضایت شما را جلب کرده باشد.

تهیه و تنظیم

  • تهیه و تنظیم از هربال مارکت
  • نویسنده: الهام اکبری، کارشناس گیاهان دارویی و معطر
  • عنوان مقاله: روش های کاشت، داشت، برداشت زردچوبه ارگانیک
  • هربال مارکت را در پیج اینستاگرام دنبال کنید.
درباره مهدی قنبری

سلام خدمت همه فعالین حوزه گیاهان دارویی من مهدی قنبری کارشناسی ارشد گیاهان دارویی از دانشگاه تربیت مدرس تهران هستم. در مقطع کارشناسی از رشته باغبانی دانشگاه تبریز فارغ التحصیل شده ام. مدتی به عنوان مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی فعالیت داشته ام و اکنون در زمینه بازاریابی و فروش و کشت و کار گیاهان دارویی فعالیت می کنم. مطمئنا تمام اطلاعات بدست آمده از تجارب مزرعه ای و بازاری خود را با قلم خود به اطلاع شما خواهم رساند امیدوارم که مورد پسندتان واقع گردد. منتظر نظرات سازنده شما برای بهبود وضعیت سایت هستیم. باتشکر

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

 
 
 

پاسخ معادله زیر را وارد کنید * مهلت سه دقیقه ای معادله به اتمام رسیده، جهت دریافت معادله جدید روی دکمه کناری آن کلیک کنید.