Loading...

آنچه از خواص چای سبز نمی دانید

آنچه از خواص چای سبز نمی دانید

آنچه از خواص چای سبز نمی دانید

دانشمندان آسیایی، اروپایی و آمریکایی در بررسی ها و مطالعه های خود به شواهد علمی درباره فواید و خواص درمانی نوشیدن چای سبز دست یافتند. برای مثال در سال ۱۹۹۴ نشریه ملی سرطان آمریکا نتایج مطالعه ای را منتشر کرد که نشان می داد، نوشیدن چای سبز خطر ابتلا به سرطان مری را در زنان و مردان چینی تا حدود ۶۰ درصد کاهش می دهد. با هربال مارکت همراه مقاله ” آنچه از خواص چای سبز نمی دانید ” باشید.

محققان دانشگاه پوردو نیز دریافتند ترکیبات موجود در چای سبز مانع رشد سلول های سرطانی می شود. همچنین نتایج مطالعه های دیگر نیز نشان داد نوشیدن چای سبز سطح کلسترول تام خون را پایین می آورد و نسبت کلسترول خوب (HDL) به کلسترول بد (LDL) را افزایش می دهد. به طور کلی بررسی ها نشان داده است که نوشیدن چای سبز در پیشگیری و بهبود بیماری هایی مانند سرطان، آرتریت روماتویید، بالا بودن میزان کلسترول خون، بیماری های قلبی و عروقی و عفونت موثر است. چای سبز هزار سال پیش در چین به عنوان نوشیدنی استفاده می شده است. نوشیدن چای سبز بخشی از سبک زندگی چینی بوده است. خواص چای سبز بسیار زیاد می باشد.

آنچه از خواص چای سبز نمی دانید

چای سبز چیست؟

نوعی چای است که از جوانه‌ها و گلبرگهای تازه گیاه چای به دست می‌آید. در فرایند تولید این چای اکسایش بسیار کم صورت می‌پذیرد. چای سبز انواع مختلفی همچون چینی و ژاپنی دارد. نوع ژاپنی آن به اوچا و چای سبز سنچا معروف است. چای سبز به این صورت تهیه می شود که برگهای گیاه چای کمی اکسید شده و بلافاصله فرآیند اکسیداسیون توسط بخار یا به وسیله بو دادن در تابه های داغ متوقف می‌شود. اکسیداسیون فرآیندی است که طی آن اکسیژن توسط برگ جذب شده و آن را خشک می کند. با بخار یا بو دادن، رنگ سبز برگ حفظ می شود که باعث می شود طعم چای سبز بسیار ملایم تر از چای سیاه شود.

  • اجزای شیمیایی چای سبز عمدتاً شامل پلی فنول ها کافئین، اسیدهای آمینه، فیبر و … می باشند.
  • پلی فنول ها مهم ترین عوامل ایجاد خواص آنتی اکسیدانی در چای می باشند که گروه کاتچین ها در آنها به وفور یافت می شوند.
  • کاتچین ها در غلظت بالا در چای سبز وجود دارند و بطور کلی به گروهی از سازنده ها تعلق دارند که به فلاونوئیدها معروفند.
  • کاتچین ها در ساختار فرمولی خود (C(6)-C(2)- C(6 دارند و از دو حلقه آروماتیک تشکیل شده اند. چای به دلیل اینکه حاوی ۷ نوع کاتچین اصلی می باشد، شناخته شده است.
  • کاتچین ها دارای اثرات درمانی مانند کاهش تری گلیسیرید خون، کمک به بهبود انواع سرطان، کاهش حجم توده چربی بدن، کاهش التهابات پوستی و … هستند.

خواص چای سبز

راز شفابخش بودن چای سبز در پلی فنل های کاتکین موجود در آن به ویژه، پلی فنل «اپی گالوکاتکین گالات» یا«EGCG» است که یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است. این ترکیب علاوه بر اینکه مانع از رشد سلول های سرطانی می شود قادر است سلول های سرطانی را بدون آسیب رساندن به بافت های سالم از بین ببرد. همچنین این پلی فنل در کاهش کلسترول بد خون (LDL) موثر است و مانع شکل غیرعادی انعقاد خون می شود. با توجه به اینکه ترومبوزیس یا شکل غیرعادی لخته شدن خون در رگ ها علت بروز حمله های قلبی و سکته است این مورد از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

بررسی ها نشان داده است برخی پلی فنل ها حتی قادرند اثرات منفی سیگار کشیدن و رژیم غذایی پرچرب را از بین ببرند. در سال ۱۹۹۷ نتایج مطالعه ای که توسط دانشمندان دانشگاه کانزاس انجام شد نشان داد پلی فنل EGCG موجود در چای سبز یکی از قوی ترین انواع این پلی فنول هاست که می تواند علت میزان کم بیماری های قلبی میان مردان ژاپنی را با وجودی که ۷۵ درصدشان سیگاری هستند توضیح دهد. در ادامه مقاله ” آنچه از خواص چای سبز نمی دانید ” به بررسی برخی خواص درمانی و مهم چای سبز میپردازیم. مطمئنا آنچه از خواص چای سبز نمی دانید بسیار زیاد می باشد.

آنچه از خواص چای سبز نمی دانید

سیستم ایمنی و چای سبز

ویتامین C موجود در چای سبز با تقویت سیستم ایمنی بدن، بدن را در مقابل بیماری‌های مختلف به ویژه بیماری‌های فصلی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا در زمستان، اسهال و استفراغ در فصل تابستان و حساسیت‌های فصل پاییز، مقاوم می‌کند. در چین باستان برای افرادی که دائماً بیمار بودند، چای سبز تجویز می‌کردند.

آسم و چای سبز

تئوفیلین موجود در چای سبز در حکم داروی مخدری است که باعث آرامش و رفع التهاب و حساسیت دستگاه تنفس (بافت‌های آسیب دیده) می‌شود. از این رو نوشیدن چای سبز برای افراد مبتلا به آسم یا افرادی که به دلیل مشاغل ویژه یی که دارند (مثل کارگران کارخانه‌های سیمان) یا در مناطق خاصی زندگی می‌کنند (ساکنان مناطق سردسیر) توصیه می‌شود.

آلزایمر و چای سبز

چای سبز فعالیت سلول‌های مغز به ویژه بخش‌های مربوط به حافظه را تقویت و تحریک می‌کند. از طرفی چای سبز باعث کاهش میزان «استیل کولین» در سلول‌های مغز و با این حرکت مانع از تخریب سلول‌های مغز و بروز بیماری آلزایمر می‌شود.

پارکینسون و چای سبز

آنتی اکسیدان‌های موجود در چای سبز مانع از تخریب سلول‌های مغز، که عامل اصلی بروز بیماری پارکینسون است، می‌شوند. به عبارتی آنتی اکسیدان‌های چای سبز با به تعویق انداختن قرار گرفتن سلول‌های مغز در فاز پیری و فرسودگی مانع از ابتلا به پارکینسون می‌شوند.

رژیم غذایی و چای سبز

با نوشیدن چای سبز میزان متابولیسم چربی‌ها و هیدرات کربن افزایش می‌یابد. به این ترتیب میزان قند خون و چربی‌ها همواره در حد متعادلی خواهد بود. تعادل این دو شاخص بدن را با ازدیاد یا کمبود چربی و هیدرات کربن روبه رو نمی‌کند.

پوست و چای سبز

آنتی اکسیدان‌های موجود در چای سبز، سلول‌های پوست را در مقابل آسیب‌ها به ویژه رادیکال‌های آزاد، یکی از عوامل ایجاد سرطان و افتادگی و آسیب به پوست، محافظت می‌کند. به این ترتیب چای سبز مانع از بروز سرطان، افتادگی و چروک خوردن پوست به ویژه پوست صورت می‌شود. روش دم کردن چای در مقالات قبلی توضیح داده شده است. امیدوارم مقاله ” آنچه از خواص چای سبز نمی دانید ” رضایت شما را جلب کرده باشد.

تهیه و تنظیم

  • تهیه و تنظیم از هربال مارکت
  • نویسنده: الهام اکبری، کارشناس گیاهان دارویی و معطر
  • عنوان مقاله: آنچه از خواص چای سبز نمی دانید
  • هربال مارکت را در پیج اینستاگرام دنبال کنید.
درباره مهدی قنبری

سلام خدمت همه فعالین حوزه گیاهان دارویی من مهدی قنبری کارشناسی ارشد گیاهان دارویی از دانشگاه تربیت مدرس تهران هستم. در مقطع کارشناسی از رشته باغبانی دانشگاه تبریز فارغ التحصیل شده ام. مدتی به عنوان مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی فعالیت داشته ام و اکنون در زمینه بازاریابی و فروش و کشت و کار گیاهان دارویی فعالیت می کنم. مطمئنا تمام اطلاعات بدست آمده از تجارب مزرعه ای و بازاری خود را با قلم خود به اطلاع شما خواهم رساند امیدوارم که مورد پسندتان واقع گردد. منتظر نظرات سازنده شما برای بهبود وضعیت سایت هستیم. باتشکر

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

 
 
 

پاسخ معادله زیر را وارد کنید * مهلت سه دقیقه ای معادله به اتمام رسیده، جهت دریافت معادله جدید روی دکمه کناری آن کلیک کنید.