Loading...

تفاوت بین گشنیز (Coriander) و کیلانترو (Cilantro) چیست؟       

تفاوت بین گشنیز (Coriander) و کیلانترو (Cilantro ) چیست؟

گشنیز یک گیاه دوگانه است که بذر آن به عنوان گشنیز (Coriander) معروف است و برگ های آن به عنوان کیلانترو (Cilantro ) شناخته می شود. این گیاه دارای طعم کاملا مشخصی است که در بهترین شکل خود به عنوان ادویه سبز تازه توصیف می شود و برای باغ های سرپوشیده و پخت و پز گزینه بسیار ایده آلی می باشد.

کیلانترو (Cilantro ) از نظر ظاهری شبیه به جعفری است و گاهی اوقات جعفری چینی نامیده می شود. این سبزی دارای طعم خنک و ظاهری با طراوت است که به راحتی می توانید متوجه شوید که چرا از کیلانترو در غذاهای تند استفاده می شود.

  • نام لاتین: Coriandrum sativum
  • نام رایج : گشنیز و کیلانترو
  • نوع گیاه: سالانه
  • نور مورد نیاز: نور کامل آفتاب، سایه و آفتاب جزئی. در هوای خنک تر کاشته می شود چونکه این گیاه تمایل دارد در گرمای زیاد به سمت بذردهی برود.

جزئیاتی در مورد گیاه کیلانترو

چند واقعیت اساسی وجود دارد که باید در مورد هر گیاهی که در باغ و باغچه خود می کارید بدانید. توجه داشته باشید که گشنیز یک گیاه سالانه است بنابراین مقداری از بذر گشنیز را برای کاشت نگه دارید.

تفاوت بین گشنیز (Coriander) و کیلانترو (Cilantro ) چیست؟

کیلانترو این گیاهی است که هم در خورشد و هم در سایه رشد می کند، بنابراین کاشت گشنیز در باغ بسیار ساده است. با این حال کاشت گشنیز و بهره برداری از آن به شرایط آب و هوایی بستگی دارد.

اگر تابستان های بسیار گرمی دارید، کاشت گیاه گشنیز را در سایه انجام دهید تا خیلی سریع به بذر نرسید. آفتاب کامل برای تابستان های معتدل و یا زمانی که درجه حرارت افزایش می باشد مناسب است.

کاشت و برداشت کیلانترو

کیلانترو را می توان در باغ پرورش داد، اما بسیاری از افراد کاشت کیلانترو در گلدان را ترجیح می دهند. این نوع کاشت باعث افزایش عمر گیاه می شود چونکه در زمستان به داخل خانه آورده می شود و می تواند به رشد خود ادامه دهد. این گیاه برای کاشت در داخل خانه بسیار ساده است.

  • بیشتر بخوانید: نحوه کاشت بذر سبزی شوید (Anethum graveolens-Dill, Long Island Mammoth)

کیلانترو خاکی که به خوبی زهکشی شده و غنی شده می باشد را بسیار دوست دارد. اگر این گیاه در دماهای بالاتر از ۷۵ درجه فارنهایت رسد کند تلخ خواهد شد. بنابراین بعد از گذشت یخبندان باید آن را بکارید تا زمانی که گرمای کامل تابستان شروع می شود بتوانید از محصول خود استفاده کنید. در این مرحله ممکن است یکی از گیاهان را داخل خانه بیاورید تا خنک بماند و برگ های تازه کیلانترو یا بذر گشنیز تولید کند.

تفاوت بین گشنیز (Coriander) و کیلانترو (Cilantro ) چیست؟

این گیاه دارای عمر بسیار کمی است. اگر واقعا از آن لذت می برید و در تمام فصل می خواهید این گیاه را داشته باشید باید به طور مرتب عملیات کاشت بذر گشنیز را انجام دهید. اگر تخم گشنیز را از گیاهان خود برداشت می کنید، لازم است قبل از کاشت آنها را آماده کنید. اگر بار اولتان است که این کار را انجام می دهید نگران نباشد این گیاه تا اواسط تابستان بذرهای زیادی را تولید می کند و شما می توانید در صورت عدم موفقیت دوباره تلاش کنید.

  • بیشتر بخوانید: نحوه کاشت ریحان در گلدان با استفاده از سبزی های خریداری شده

ابتدا بذرها را به آرامی مالش دهید تا پوسته پوسته شود. بعد بذرها را یک شب در آب بخیسانید. اجازه دهید بذرها خشک شوند و آنها را در خاکی که به خوبی زهکشی شده است بکارید. برای کیلانترو برگ ها را با قیچی تیز برداشت کنید و حدود یک سوم برگ ها را روی گیاه باقی بگذارید تا از بین نرود.

تفاوت بین گشنیز (Coriander) و کیلانترو (Cilantro ) چیست؟

اگر گشنیز می خواهید اجازه دهید تعدادی از ساقه ها به سمت بذر دادن بروند و بعد کل گل را برش دهید. این ایده خوبی است که دو کاشت گیاه مجزا داشته باشید. این کار به شما این امکان را می دهد تا برگ ها و ساقه ها را برداشت کنید در حالی که می توانید از بذر گشنیز بدست آمده دوباره کاشت گیاه را شروع کنید.

کاربرد کیلانترو

کیلانترو یک ماده اولیه رایج در غذاهای هندی و انگلیسی است. قبل از اضافه کردن آن به انواع ظروف غذا، برگ های تازه را بشویید و بعد از آب اضافه گرفته شد آنها را خرد کنید. سبزی گشنیز را در داخل ظرف غذای خود بریزید تا به عنوان یه طعم دهنده که تند کار خود را انجام دهد.

تفاوت بین گشنیز (Coriander) و کیلانترو (Cilantro ) چیست؟

کیلانترو همچنین می تواند برای استفاده های طولانی مدت فریز و یا خشک شود. انجام باعث می شود که عطر و طعم این سبزی معطر برای مدت طولانی حفظ شود.

برای رها سازی عطر و طعم بیشتر تخم گشنیز می توانید بذرها را برای چند دقیقه در یک تابه خشک و داغ تفت دهید تا بوی آن قوی تر شود. این دانه ها را قبل از استفاده آسیاب یا خرد کنید.

نتیجه گیری

  • به طور کلی مردم جنوب شرقی آسیا و خاورمیانه به این گیاه گشنیز می گویند در حالی که در آمریکای لاتین از این گیاه به عنوان کیلانترو نام برده می شود.
  • کیلانترو و گشنیز به طور کلی یکسان هستند اما در بعضی از نقاط دنیا، می توانند معانی متفاوتی داشته باشند.
  • در برخی از گشورها به برگ گیاه کیلانترو و به بذرها گشنیز گفته می شود.
  • از بذر گشنیز می توان به عنوان ادویه در پخت و پز استفاده کرد.
  • برگ های کیلانترو دارای طعم و بوی تند هستند، بذر گشنیز دارای رایحه لیمویی و البته تند است.
  • می توان از خود گیاه بذر گشنیز بدست آورد و برای کاشت های بعدی از این بذرها استفاده کرد.
  • بذر گشنیز غالبا به عنوان یک محصول خشک مورد استفاده قرار می گیرد در حالی که کیلانترو به شکل تازه برگ های گیاه اشاره دارد.

تهیه و تنظیم

  • تهیه و تنظیم از هربال مارکت
  • انتشار این مقاله به هیچ وجه قانونی و انسانی نمی باشد.
  • عنوان مقاله:تفاوت بین گشنیز (Coriander) و کیلانترو (Cilantro ) چیست؟
  • پیچ اینستاگرامی ما را دنبال
Avatar for مهدی قنبری
درباره مهدی قنبری

سلام خدمت همه فعالین حوزه گیاهان دارویی من مهدی قنبری کارشناسی ارشد گیاهان دارویی از دانشگاه تربیت مدرس تهران هستم. در مقطع کارشناسی از رشته باغبانی دانشگاه تبریز فارغ التحصیل شده ام. مدتی به عنوان مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی فعالیت داشته ام و اکنون در زمینه بازاریابی و فروش و کشت و کار گیاهان دارویی فعالیت می کنم. مطمئنا تمام اطلاعات بدست آمده از تجارب مزرعه ای و بازاری خود را با قلم خود به اطلاع شما خواهم رساند امیدوارم که مورد پسندتان واقع گردد. منتظر نظرات سازنده شما برای بهبود وضعیت سایت هستیم. باتشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *