Loading...

نحوه کاشت و مراقبت از گیاه رادیشو، کاسنی قرمز، آندیو بلژیکی، شیکوره

گیاه رادیشو، کاسنی قرمز، آندیو بلژیکی، شیکوره (Chicory, Belgian endive,radicchio) یکی از محصولاتی است که در هوای سرد رشد می کند و همگی یک گیاه بزرگ را تولید می کنند. بذر شیکوره را می توان در اویل ۲ تا ۳ هفته قبل از تاریخ آخرین یخبندان در بهار در باغ کاشت. رادیشو یا کاسنی قرمز در دمای ۴۵ تا ۷۵ درجه فانهارت به خوبی رشد می کنید. گیاه شیکوره یا آندیو بلژیکی خود را به گونه ای بکارید که در هوای خنک محصول خود را برداشت کنید.

شیکوره، آندیو بلژیکی و رادیشو گونه های مختلفی از گیاه Cichorium intybus هستند. شیکوره (Chicory) یک محصول با برگ های سبز را تولید می کند که می توان از آن در سالادها استفاده کرد. ریشه های تازه و خشک شده شیکوره را می توان به عنوان جایگزینی برای قهوه مورد استفاده قرار داد.

آندیو بلژیکی (Belgian endive) به دلیل برگ هایی سبز کم رنگی که به صورت محکم در هم پیچیده شده اند و در سالادها استفاده می شود پرورش داده می شود. گیاه نزدیک بالغ شدن بردیده می شود و در ماسه مرطوب دفن می شود  تا برای ایجاد یک هد متراکم شاداب رشد کند.

رادیشو (Radicchio) که به آن کاسنی ایتالیایی هم گفته می شود به دلیل برگ های قرمز پهنی که دارد و در سالدها استفاده می شوند پرورش داده می شود. برگ های این گیاه شبیه به برگ های کاسنی است اما طعم گزنده تری دارد. رادیشو اغلب یک هد ۳ تا ۵ اینچی را تشکیل می دهد.

  • بیشتر بخوانید: نحوه کاشت بذر کلم بروکسل – زمان مناسب برای کاشت کلم بروکسل

شیکوره و آندیو را نباید با هم اشتباه گرفت. این گیاهان از لحاظ گیاه شناسی به یک خانواده تعلق دارند و غالبا به صورت متقابل مورد استفاده قرار می گیرند اما این دو گیاه یکسان نستند. شیکوره، آندیو بلژیکی و رادیشو گونه های مختلف گیاه Cichorium intybus هستند.

اندیو و اسکارول به گیاه Cichorium endivia تعلق دارد. اگر می خواهید ریشه شیکوره تولید کنید و یا آندیو بلژیکی را پرورش دهید شیکوره بکارید؛ اگر می خواهید رادیشو برگ قرمز بکارید گونه رادیشو را انتخاب کنید. اگر شما می خواهید سبزیجات برگ سبز را یکارید شما باید آندیو یا اسکارول بکارید.

نحوه کاشت و مراقبت از گیاه رادیشو، کاسنی قرمز، آندیو بلژیکی، شیکوره

شیکوره یک گیاه چند ساله مقاوم با برگ های گوشتی بلند و شاخه ای است که همراه با گل های آبی کم رنگ است. شیکوره در دو مرحله توسعه داده می شود. در مرحله اول برگ ها و ریشه های قابل برداشت تولید می شود، در مرحله دوم ریشه  برداشت شده به طور عمودی در شن و ماسه مطوب یا خاک مرطوب کاشته می شود تا زمانی که جوانه های جدید یا هدهای باریک و برگ های سبز کن رنگی که آندیو بلژیکی نامیده می شود تولید شود.

محصول

برای ریشه کاسنی ۱ تا ۲گیاه را به ازای هر عضو خانواده خود بکارید. برای رادیشو ۵ تا ۶ گیاه و برای آندیو بلژیکی ۶ تا ۸ گیاه را به ازای هر عضو خانواده بکارید.

کاشت شیکوره و رادیشو

سایت

شیکوره را در آفتاب کامل بکارید، این گیاه می تواند سایه های جزئی را تحمل کند. گیاه شیکوره را در خاک غنی شده در مواد ارگانیک بکارید، این خاک باید به خوبی زهکشی شده باشد و عاری از توده باشد. کمپوست باغی را قبل از کاشت به بستر اضافه کنید. این گیاه به pH خاک ۵.۵ تا ۶.۸ احتیاج دارد.

زمان کاشت

شیکوره و رادیشو گیاهی چند ساله و مقاوم در برابر فصل سرما می باشد که بهترین رشد خود را در بهار و اوایل تابستان در مناطق خنک و زمستانی و در مناطق گرم بهترین رشد خود را در پاییز و زمستان دارند. بذر شیکوره را در باغ و ۲ تا ۳ هفته قبل از میانیگن تاریخ آخرین یخبندان در بهار بکارید. در دماهای خنک شیکوره و رادیشو با مزه شیرین تولید می شود.

  • بیشتر بخوانید: نحوه کاشت بذر کاهو – کاشت کاهو چه زمانی است؟

بذر شیکوره  و رادیشو را زمانی بکارید که در هوای خنک به محصول دست پیدا کنید. بسته به گونه شیکوره و رادیشو به ۸۵ تا ۱۰۰ روز زمان نیاز دارید تا بتوانید محصولات خود را بردداشت کنید. هدهای آندیو بلژیکی غالبا در محیط های داخلی کاشته می شوند تا دومین مرحله رشد خود را پشت سر بگذارند.

کاشت و فاصله گذاری

بذر شیکوره و رادیشو را در عمق یک چهارم اینچ و در فاصله های ۱ تا ۲ اینچ جدا از هم بکارید. فاصله بین ردیف ها باید بین ۲۴ تا ۳۶ اینچ باشد. گیاهان باریک ۶ تا ۱۸ اینچ از هم جدا هستند در حالی که نشاها ۴ اینچ طول دارند. می توانید گیاهان نازک تر را مصرف کنید.

گیاهانی که می توانید با شیکوره یا رادیشو بکارید – سبزیجات ، نخود یا لوبیا نه

پرورش شیکوره یا رادیشو

کاشت شیکوره یا رادیشو به خاطر ریشه ها – برای دست یافت به ریشه ها؛ این گیاه را باید در خاک غنش شده ار لحاظ مواد ارگانیک در عمق ۱۸ اینچی بکارید. ریشه ها حدود ۱۲۰ روز بعد از کاشت آماده برداشت هستند.

کاشت رادیشو

گونه ها را از هدها یا نیمه – هدها انتخاب کنید. رادیشو بهترین گیاه برای برداشت پاییزه است، بذرها را ۸۵ روز قبل از اولین یخبندان در پاییز و در باغ بکارید، رادیشو نیاز به یک فصل خنک طولانی دارد. یک مالچ پلاستیک یا صفحه پلاستیکی را دور گیاه رادیشو قرار دهید (ترجیحا سفید، سیاه یا شفاف). کاشت رادیشو در پلاستیک و نه در خاک؛ درصد تشکیل هدها ا به طور قابل توجهی افزایش می دهد.

نحوه کاشت و مراقبت از گیاه رادیشو، کاسنی قرمز، آندیو بلژیکی، شیکوره

کاشت آندیو بلژیکی

برای تولید یک هد متعادل شده؛ ریشه شیکوره را حفر کنید و حدود ۲ اینچ از قسمت بالای تاج یا بالای ریشه را ببرید. در جای خنک و مطوب مانند گودالی در فضای باز ریشه را دفن کنید تا برای جوانه زنی اقدام کند. ابتدا نوک ریشه را برش بزنید تا ریشه به طول ۶ تا ۸ اینچ برسد.

  • بیشتر بخوانید: کاشت بذر سبزی جعفری (Parsley, Dk Green Italian -Petroselinium neapolitanum)

ریشه را به صورت قائم در باکس، گلدان یا ظرف دیگری که با ماسه ریز یا مخلوطی از ماشه و زغال سنگ نارس پر شده بکارید و قسمت بالا را بپوشانید. آبیاری را کامل انجام دهید و گیاه را در دمای ۶۰ تا ۷۰ درجه فارنهایت نگهدارید. هدهای سفت و سبز رنگ در عرض ۳ تا ۴ هفته تولید خواهند شد.

کاشت در گلدان

رادیشو را می توان در گلدان کاشت. ریشه شیکوره را در گلدان عمیق بکارید.

مراقبت از شیکوره و رادیشو

آبیاری و کوددهی

گیاهان را به به صورت یکنواخت مرطوب نگه دارید. کمپوست را قبل از کاشت و مجددا در میان فصل به بستر اضافه کنید.

آفات

شیکوره هیچ گونه مشکلات جدی آفات را ندارد.

بیماری

شیکوره هیچ گونه بیماری جدی ندارد.

برداشت و نگهداری شیکوره و رادیشو

برداشت

ریشه شیکوره به ۸۵ تا ۱۰۰ روز نیاز دارد تا آماده برداشت شود. آندیو بلژیکی به ۳ تا ۴ هفته بعد از تشکیل شدن نیاز به هرس دارند. برگ های وقتی به ۵ تا ۶ اینچ رسیدند و ۱ اینچ بالاتر از سطح خاک بودند را ببرید و گیاه را دفن کنید تا وقتی که هدهای جدید با ۳ تا ۵ اینچ قطر رسیدند آنها را برداشت کنید. هنگامی که یک هد تشکیل شد یا برگ ها به ۳ تا ۵ اینچ طول رسیدند می توانید برداشت را انجام دهید.

ذخیره و نگهداری

شیکوره را می توان تا ۱ هفته در یخچال نگهداری کرد. ریشه ها ۴ تا ۵ ماه باقی می مانند. رادیشو و آندیو بلژیکی تا حدود ۱ هفته در یخچال قابل نگهداری هستند.

گونه های شیکوره و رادیشو برای کاشت و پرورش

  • شیکوره – ‘Biondissima Trieste’ (۴۰ روز)، ‘Ceriolo’ (۱۲۰ روز)، ‘Puntarella’ (۱۲۰ روز)، ‘San Paquale’; ‘Spandona’ (۴۰ روز)
  • آندیو بلژیکی – ‘Flash’; ‘Galia’; ‘Red C’ (۸۰ روز)، Witloof Robin’ (۶۰ تا ۱۵۰ روز)، ‘Witloof Zoom’ (۱۱۰ روز)
  • رادیشو – ‘Carmen’ (۷۵ روز)، ‘Castle Franco’  (۸۵ روز)، ‘Chioggia’  (۸۰ روز)، ‘Early Treviso’  (۸۰ روز)، ‘Giulio’ (۶۰ تا ۱۰۰ روز)، ‘Milan’ (۹۰ روز)، ‘Prima Rossa’; ‘Red Treviso’ (۸۵ روز)، ‘Red Verona’; ‘Rossa di Verona’ (۸۵ روز)، ‘Rossana Radicchio’ (۹۰ روز)، ‘Rouge de Verone’ (۸۵ روز)
  • نام های رایج – Chicory, witloof, French endive, Belgian endive, succory
  • نام گیاه شناسی – Cichorium intybus
  • بومی – آسیا، اروپا

تهیه و تنظیم

  • تهیه و تنظیم از هربال مارکت
  • انتشار این مقاله به هیچ وجه قانونی و انسانی نمی باشد.
  • عنوان مقاله: نحوه کاشت و مراقبت از گیاه رادیشو، کاسنی قرمز، آندیو بلژیکی، شیکوره
  • پیچ اینستاگرامی ما را دنبال کنید
Avatar for مهدی قنبری
درباره مهدی قنبری

سلام خدمت همه فعالین حوزه گیاهان دارویی من مهدی قنبری کارشناسی ارشد گیاهان دارویی از دانشگاه تربیت مدرس تهران هستم. در مقطع کارشناسی از رشته باغبانی دانشگاه تبریز فارغ التحصیل شده ام. مدتی به عنوان مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی فعالیت داشته ام و اکنون در زمینه بازاریابی و فروش و کشت و کار گیاهان دارویی فعالیت می کنم. مطمئنا تمام اطلاعات بدست آمده از تجارب مزرعه ای و بازاری خود را با قلم خود به اطلاع شما خواهم رساند امیدوارم که مورد پسندتان واقع گردد. منتظر نظرات سازنده شما برای بهبود وضعیت سایت هستیم. باتشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *